anouk92 Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 Łatek był szczepiony na wściekliznę w schronisku ma swoją książeczkę którą odbiorę po świętach i wyślę P.Beacie. Trzeba go tylko odrobaczyć i zaszczepić na wirusówki. Quote
koss Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [COLOR=green][B]CUDNE ŚWIĄTECZNE WIEŚCI[/B][/COLOR] [COLOR=#000080]Dziś byliśmy u weterynarza. Wszystkie szczepienia mamy już za sobą, zatem książeczki zdrowia proszę nie wysyłać - jest nowa.[/COLOR] [COLOR=#000080]Psina wszęła niezłą rozrubę w gabinecie, nie można mu było zrobić zastrzyku.[/COLOR] [COLOR=#000080]Szczerzył kły i zdejmował sobie kaganiec.[/COLOR] [COLOR=#000080]Po półgodzinnej szarpaninie wzięłam go na sposób i zastrzyk robiony był w powietrzu, ja trzymałam Łatka na rękach, a Pani Wet szczepiła, bez obawy, że zostanie jej odgryziona ręka.[/COLOR] [COLOR=#000080]Wyszliśmy z tabletką na odrobaczenie i maścią na chorą łapkę.[/COLOR] [COLOR=#000080]Okazuje się, że chyba w łapce jest jednak czucie...[/COLOR] [COLOR=#000080]Obiecano mi, że odbęda się konsultacje najlepszych specjalistów na ten temat i zgłoszę się[/COLOR] [COLOR=#000080]wkrótce po opinie.[/COLOR] [COLOR=#000080]Zresztą i tak pewnie będę chciała usłyszeć kilka, od różnych weterynarzy (choć bardzo lubię tę panią, ona opiekuję się moimi zwierzętami i mam do niej zaufanie).[/COLOR] [COLOR=#000080]Iwonko, to jest Pani z Osowy właśnie, być może ta, do której dałaś mi namiar...[/COLOR] [COLOR=#000080]Wesołych Świąt![/COLOR] [COLOR=#000080]B & Ł[/COLOR] [COLOR=#000080]P.S.[/COLOR] [COLOR=#000080]On przytula się jak człowiek, zarzuca przednie łapki na moją (albo czyjąś) szyję i wtula głowę w kark.[/COLOR] [COLOR=#000080]Jest bardzo "francuskim" pieskiem. Wybredny, jeśli chodzi o jedzenie.[/COLOR] [COLOR=#000080]No i musi być miękko do spania. Generalnie łóżko. Choć ja sie nie zgadzam.[/COLOR] [COLOR=#000080]Wydaje mi się, że miał kiedyś bardzo kochający dom...[/COLOR] [COLOR=#000080][B]P.S 1.[/B][/COLOR] [B][COLOR=#000080]JEST DO ODDANIA [COLOR=#ff0000]PILNIE[/COLOR] 9-MIESIĘCZNY JAMNICZEK (BRĄZOWY/RASOWY)[/COLOR][/B] [COLOR=#000080][B]HISTORIA OKLEPANA:KOBIETA KUPIŁA DZICIOM. PIES SIĘ ZNUDZIŁ, ODDAŁA GO SWOJEJ MATCE - STARSZEJ PANI.[/B][/COLOR] [COLOR=#000080][B]STARSZA PANI MA TAK NISKĄ RENTĘ, ŻE NIE JEST W STANIE PIESKA UTRZYMAĆ.[/B][/COLOR] [COLOR=#000080][B]PO ŚWIĘTACH JAMNICZEK TRAFI DO SCHRONISKA.[/B][/COLOR] [COLOR=#000080][B]MOGĘ PRZEZ JAKIŚ CZAS SPRÓBOWAĆ POMÓC FINANSOWO, ALE DŁUGO NIE DAM RADY[/B][/COLOR] [COLOR=#000080][B]DAM OGŁOSZENIE DO INTERNETU.[/B][/COLOR] [COLOR=#000080][B]WIEM, ŻE RASOWE I MŁODE PSY MAJĄ DUŻĄ PRZEWAGĘ NAD STARYMI, CHORYMI I BRZYDKIMI.[/B][/COLOR] [COLOR=#000080][B]GDYBYŚCIE MOGŁY MNIE WESPRZEĆ...I ROPUŚCIĆ WICI....DZIĘKI ;)[/B][/COLOR] [COLOR=#000080][B]B.[/B][/COLOR] [COLOR=#000080][COLOR=red][B]OTO WIESCI Z ŁATKOWEGO DOMU-MARZENIE[/B][/COLOR]......[/COLOR] Quote
anouk92 Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 A gdzie zdjęcia? Wieści super tylko nie przypuszczałam że Łatek taki awanturnik:evil_lol: Quote
tomcug Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Łateczku, wszystkiego najlepszego w nowym domku. :multi: Quote
tomcug Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [B]Najserdeczniejsze życzenia: Cudownych Świąt Bożego Narodzenia Rodzinnego ciepła i wielkiej radości, Pod żywą choinką zaś dużo prezentów, A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.[/B] Quote
dzidda Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 No i ja też czekam na zdjęcia:lol: moze jakiś utuczony ten łatek po świetach od rarytasów:lol: Quote
koss Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 [COLOR=darkgreen][B]:p :p:podkrywanie Łatka, który dostał na imię Majlo zwany Ogryzkiem. Majlo - bo musi być amerykańską gwiazdą w centrum uwagi i na kanapie. Ogryzek, bo nie ma nóżki i ogona. Wczoraj w prezencie dostał kaganiec, rzuca się na ludzi, przede wszystkim mężczyzn, ale dziwnie ubrane kobiety, też z przyjemnością nastraszy. Od razu jeży się, jak król lew. I wszyscy sie go boją - a taki mały, hehe. Mojego ojca ugryzł w kostkę. Lubi tylko psy. Śmieszny jest i słodki, ale mam niezły orzech do zgryzienia i wychowania go na nowo. Jest super strona szkoły dla psów "Hauward". Zachęcam wszystkich, którzy mają kłopoty z pupilami, do czytania Polecają też ksiązki, a przede wszystkim osoba, która prowadzi tę szkołę jest mega kompetentna... Byłam wczoraj znowu u weterynarza, bo Pani Wet miała puścić w obieg zdjęcie i zebrać opinie różnych weterynarzy, m.in. jakiegoś super specjalisty-chirurga z Tczewa. Ale trzeba się tym zająć generalnie po wszystkich[/B] [/COLOR][COLOR=darkgreen][B]świętach, bo teraz nikt prawie nie pracuje...[/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][COLOR=black] TO mail od Beaty...a taki słodki i niewinny miał byc Łatek ..ON MA NIEWIARYGIDNE SZCZESCIE ,ZE TRAFIL NA BEATE -strach pomyslec,co w zwiazku z jego, przeciez typowym poschroniskowym zachowaniem mogło go spotkac ....powinien miec na imie Farciarz;)[/COLOR] [/COLOR] Quote
Isadora7 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 [IMG]http://images6.fotosik.pl/359/83988fb01ff7e40cmed.png[/IMG] Quote
tomcug Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Nowy Rok to nie tylko okres radości, ale również zadumy nad tym, co minęło i nad tym, co nas czeka. Tak więc dużo optymizmu i wiary w pogodne jutro, pomyślności, potęgi miłości, samych spokojnych, pogodnych dni, mnóstwa cudownych chwil oraz wielu udanych, wspaniałych adopcji. Quote
koss Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 A wiecie,ze ŁATEK od 18.01 ...idzie do szkoły ...no ciotki .. [COLOR=blue][B]Beatka wyprowadzi Łatka ..na ludzi ,nie lepiej na porzadnego piesa:p[/B][/COLOR] Quote
elainfo Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [quote name='koss']A wiecie,ze ŁATEK od 18.01 ...idzie do szkoły ...no ciotki .. [COLOR=blue][B]Beatka wyprowadzi Łatka ..na ludzi ,nie lepiej na porzadnego piesa:p[/B][/COLOR][/quote] no superrrrrrr!!!! Quote
Shuy Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Do szkoły??? Biedny. Jak byłem mały zawsze zazdrościłem psom dwóch rzeczy, że nie muszą chodzić do szkoły i mogą się załatwiać na ulicy. Teraz widzę, że Łatek zostanie pozbawiony połowy przywilejów. Musiał sobie nagrabić gryząc koskę, która karmi :razz: Podejrzewam, że to nie tylko schroniskowa przeszłość, ale również miękka łapa, od której miękkną serca. Znam to z z własnego doświadczenia. Moja Aria dostała pierwszą szmatę w łeb po miesiącu sikania na podłogę, no bo jak tu się złościć na inwalidkę. Okazało się, że pomogło od razu. Już nigdy więcej nie zdarzyła jej się żadna wpadka, nie licząc wypadku, kiedy odkurzałem i nie zauważyłem, że piesek siedzi za szafką, no ale twarzą w twarz z odkurzaczem każdy może popuścić. Koss - podpuść panią Beatę, żeby machnęła jakiś filmik. :hand: Pozdrawiam Quote
anouk92 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Jestem w szoku jeśli chodzi o zachowanie Łatka - on nigdy nie był agresywny do nikogo. W schronie przewineło się bardzo dużo ludzi - głównie mężczyzn. Nie widziałam żeby kiedykolwiek na kogoś szczeknął:shake:. Mam nadzieję że po szkoleniu będą z niego "ludzie". Też starsznie się cieszę że trafiło na Beatę - widać że to bardzo odpowiedzialna osoba o ogromnym sercu. Trzymam kciuki za całą Łatkową rodzinkę. Quote
dzidda Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 U mnie też nie był agresywny tylko sobie "straszył" szczekaniem wszystko w koło....no ale u mnie był tylko pare godzin....wydawał się łagodny i z moim psiakiem się dogadywał:lol: Quote
tomcug Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 No to nam się Łatek - Ogryzek wyrobił. :razz: Quote
tomcug Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Co słychać u Łateczka? Może jakieś fotki? Quote
Recommended Posts