Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Neczka']Tego nie wie nikt :roll:
Na którejś zmianie została tam przeniesiona z niewiadomych powodów i tak zostało... :eviltong:[/quote]
Szkoda :-( Bo ona strasznie piszczy jak usłyszy człowieka :shake:

Posted

Tekst od Kasi :)
Jej serce, gdyby miało możliwość namalowania swojego ciała, wyglądałoby zupełnie inaczej niż ona sama. Na obrazie ujrzałbyś szczęśliwą sunię, która w pełni sił i zdrowia jest w stanie pokonać wszystko.

Cieniem jej serca jest ona sama …

Siedmioletnia, gruba, z chorym okiem, której ciało nie chce żyć już tak jak dyktuje serce. Patrząc na nią ma się wrażenie szczęścia w nieszczęściu …
Matylda szuka kogoś kto ją pokocha, wysłucha rytmu jej serca, które pędzi wciąż przed siebie w wielkiej nadziei na spokojny sen, bezpieczny dzień, czułe dłonie tylko dla niej.

Zastanów się ile razy potrzebowałeś aby ktoś wysłuchał, gdy telefon milczał i nikt nie pukał do drzwi. Wspomnij ile razy chciałeś aby ktoś przytulił odbierając smutek dnia. Jak często wstydziłeś się swoich łez, bo wszyscy patrzyli na nie jak na słabość?

Matyldy słabością jest nasz strach. Boimy się walczyć o psy takie jak one, z taką ilością lat, złych doświadczeń, chorób. Uwierz w siłę jej serca a uwierz mi przeżyjesz piękną metamorfozę nie tylko jej ale i siebie samego. Ona zawsze będzie gdy telefon pozostaje głuchy, nigdy nie spojrzy na Twoje łzy jak na słabość, w ciszy serca odbierze to jak bardzo Ci źle.

Posted

A mi się wydaje, że teksty do ogłoszeń powinny być tak z połowę krótsze :roll: Bo jak się tak rozpisujemy, to pewnie połowie nie chce się czytać... :shake:
Szpilka, jak chcesz, to możesz namiary podać na mnie ;)

Posted

[quote name='Neczka']Beciu, już niedługo betoniaki będą podwójnie większe i w połowie zadaszone :)[/quote]

ale to zawsze betoniaki i gorąco bedzie że hej. Matylda to starsza sunia, do tego otyła i jej tam będzie wyjątkowo trudno przetrwać.....:shake:
Nie mówiąc o tym że tam spędziła już kupę czasu za Alki.....:shake:

Posted

Oświećcie mnie jeszcze - do kiedy Matylda ma allegro ?
Chcę żeby choć z 5-6 psiaków miało allegro wyróżnione na święta. Może byc i 10 - pieniądze są tylko ktoś to musi zrobić.
Powtarzam sie któryś raz - u Anuli1959 jest kasa na 3 wyróżnione,
u Jagody1 - na 4 wyróżnione. Czemu z tego nie korzystacie ?
Teraz z bazarku będzie kupę kasy, już chyba jest z 350zł, a licytacja do
20.04. To będzie rekord ale już w tej chwili pieniądze możemy wykorzystać a'konto na ogłoszenia. Jak nie bedziecie z tego korzystac to nie mam po co robić bazarków....:eviltong:

Posted

Łał ogromy sukces:o gratuluje:)

Ja z allegro koncze w tym tygodniu, zostało mi jeszcze 2 psiaki po 1 i 3 dni i do powrotu z wyjazdu stopuje bo nie bede mogła pilnowac.

Na betonach siedza tez Ciapek i Toffik no i pod strony "groznych" psy ktore sa tam juz od roku, moze udałoby sie je tez zamiecnic chociaz na jakis czas z innymi