Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O, ktoś w końcu zauważył ten temat. :lol: Wiem, że pewnie dużo jest wątków 'jaka hodowla' ale na prawdę przeszukiwanie tego wszystkiego nie jest łatwe.

Raczej przyszłościowo. Najlepiej żeby miot był do 'wydania' gdzieś w okolicach wakacji. ;) Wiadomo, najwięcej czasu. Skąd? Mieszkam w województwie Dolnośląskim ale hodowla nie koniecznie musi się tam znajdować. Wszędzie dojadę (no dobra, może prawie wszędzie) tylko żebym miała pewność że hodowla jest 'dobra' i polecana pod względem oczywiście zdrowotnym i związanym z psychiką psiunków. ;) Skąd macie swoje goldenki, jakie hodowle polecacie? Ponownie. xD

• 1 month later...
Posted

A czy ktoś coś słyszał o hodowli "Kaprys Rejenta" pani Ewy z Krakowa? Mailowałam z tą hodowczynią i nawet rozmawiałam z nią przez telefon i wydała mi się godna zaufania - dużo opowiadała o swojej hodowli, na wszystkie pytania dostałam wyczerpującą odpowiedź (badania rodziców pieska, socjalizacja itp.) miała też dużo pytań do mnie jako potencjalnej nabywczyni pieska. Będzie to mój pierwszy piesek z rodowodem (mam zamiar kupić pieska pod koniec przyszłego roku), więc chciałabym dobrze wybrać hodowlę. Kupował ktoś pieska od tej pani? Wiecie coś na temat tej hodowli??

• 2 weeks later...
Posted

Wielokrotnie widziałam tą panią i jej psy na wystawach, w hodowli wprawdzie nie byłam, ale z tego co wiem jest to bardzo dobra hodowla. I mają teraz ciekawy miot. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Wiec ja może odkopie:) Moja koleżanka ma zamiar kupić sobie golden retrievera i w związku z tym chciałabym poprosić o podanie jakiś dobrych hodowli znajdujących się najlepiej w rejonie dolnegośląska. Bardzo chciałabym pomóc koleżance, bo w innym wypadku moze kupić psa od jakiegoś pseudohodowcy! Bardzo prosze o pomoc!

Posted

Powiedz może coś więcej, na czym zależy koleżance?
Chce psiaka na kanapę, na wystawy, a może próby polowe?
Napisz może coś więcej, bo tak to trudno stwierdzić;)

Posted

No wiec tak, koleżanka mieszka w bloku, ale spokojnie ja już dopilnuje żeby często ze swoim psiakiem wychodziła:diabloti: Nie chciałaby z nim chodzić na wystawy i ( nie jestem fachowcem wśród goldenów) podobają się jej psy nie aż takie jasne tylko takie złote(oczywiście wygląd nie jest najważniejszy). Jakby były jakies pytania moga podac gg do koleżanki :)

Posted

Jest bardzo wiele hodowli goldenów.
Na tym serwisie może znaleźć je i poczytać ich strony internetowe:
[url=http://www.baza.goldenretriever.pl]Baza Golden Retriever - Start[/url]

Nie polecam natomiast hodowli "z Żywieckiej Kotliny" - hodowcy używają ciągle tego samego reproduktora który przekazuje dysplazję stawów biodrowych.

WG mnie dobre hodowle to np. Adsum, Alter Idem, Oligarchia, Golden Gaj ...
Trzeba poszukać.

Posted

Witaj!
Wiem o trzech bardzo fajnych sukach, ktore bedą mieć dzieci na wiosnę lub latem przyszłego roku. Na dzień dzisiejszy nie jest pewne kto będzie tatusiem ale krycia będą zagraniczne i przyszli tatusiowie będą napewno starannie dobierani. Dwie z nich to championki, trzecia jest mniej utytułowana ( ale jeśli będzie krycie o jakim myślę to ojciec-ho, ho). Suki przebadane ( jedna tylko czeka na dokończenie całości badań co jest warunkiem zostania przyszłą mamą).
Dwie z krakowa, jedna z tarnowa.
Mogę wysłać szczególy na priv. i nie jest to forma reklamy a doradzenie komuś w miarę fajnych szczeniaków. Nigdy nie kupuj kota w worku! :shake:
Zgadzam się z przedmowczynią- zdecydowanie nalezy unikać hodowli typu
Z Kotliny Zywieckiej. Mowię to z własnego, niestety bardzo smutnego, doświadczenia.

• 5 months later...
Posted

Również szukam sprawdzonej hodowli w tych okolicach. ( najlepiej gdyby pieska można było odebrać czerwiec , lipiec przyszłego roku) Proszę napisalibyście mi na privie jakieś dobre hodowle :lol::lol:

Posted

[quote name='zuza:D']A co do dobrych hodowli co sądzicie o Bon Voage ?
Czy mogę brać stamtąd psa? :lol::lol:[/quote]

Możesz brać psa z każdej hodowli jakiej zechcesz;) Nikt Ci tutaj nie zabroni.

Hodowla Bon Voyage jest wg mnie całkiem OK.
Widziałam parę razy ich suki na wystawach - zdobywały wysokie lokaty.
W hodowli nie byłam.

Posted

[quote name='Goldek']Możesz brać psa z każdej hodowli jakiej zechcesz;) Nikt Ci tutaj nie zabroni.

Hodowla Bon Voyage jest wg mnie całkiem OK.
Widziałam parę razy ich suki na wystawach - zdobywały wysokie lokaty.
W hodowli nie byłam.[/quote]

Tak widziałam CHAMPIONKA Polski..:lol: Ale nie wiem co do hodowli...
Ja bym chciała mieć zdrowego pieska więc, jak macie jakieś zastrzeżenia to piszcie. Chcę wiedzieć jakie hodowle są dobre.:eviltong:

• 11 months later...
Posted

Witam, chciałabym zapytać, czy wie ktoś coś tutaj na temat hodowli "Złote Tarasy" z Gdyni? Nie znalazłam jej w żadnym rankingu, stąd wnioskuję, że to raczej stosunkowo młoda hodowla. Zostałam poproszona o zrobienie wywiadu tutaj na forum, więc będę wdzięcza za wszelkie informacje :).

• 8 months later...
  • 5 years later...