Ulka18 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [B][SIZE=3][COLOR=sienna]Czekoladowa Maja sie przypomina[/COLOR][/SIZE][/B] :hand: [IMG]http://img178.imageshack.us/img178/7589/maj5bi5.jpg[/IMG] Quote
Murka Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Maja została dziś doszczepiona na wirusówki, już choróbska jej nie straszne :eviltong: Quote
Ulka18 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 A jak sie Majeczka zachowywala podczas szczepienia? Bała sie bardzo? Quote
terra Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Majeczko pobiegaj nieco po dogo.:multi: Quote
Reno2001 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Może o ogłoszeniacg Mai też warto pomyslec??? Może tak np. w PrzyjacielPies? Quote
Ulka18 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Zapytam P. Andrzeja, czy by sie nie dalo po jakis promocyjnych cenach umiescic malego ogloszonka np. we Wrozce/Werandzie. Te miesieczniki czyta wiele osób, nie tylko psiarze, w wiekszosci przeciez zapsieni. We Wrozce mial ogloszenie sparalizowany Oskar od Asiaf. Quote
Reno2001 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='Ulka18']Zapytam P. Andrzeja, czy by sie nie dalo po jakis promocyjnych cenach umiescic malego ogloszonka np. we Wrozce/Werandzie. Te miesieczniki czyta wiele osób, nie tylko psiarze, w wiekszosci przeciez zapsieni. We Wrozce mial ogloszenie sparalizowany Oskar od Asiaf.[/quote] Właśnie w ostatnim numerze [B]WerandaCountry[/B] jest artykuł o stosunkach psio-kocich. Całkiem fajnie napisane. Może warto by było podpytac o artukuł o psach z hoteliku? Zapytac przeciez zawsze można a nóż podchwycą temat :cool3:. Quote
Ulka18 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Zapytam, zapytam. Pan Andrzej jako wydawca ma przeciez ogromny i zdecydowany wplyw na zawartosc kazdego numeru, a nam potrzeba kilka dobrych zdan i kilka zdjec. Majce przydalaby sie dobra promocja ;) Quote
Reno2001 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 To mógłby byc fajny artykuł :cool3:. Można pokazac kogoś, kto ma fajny dom na prowincji a w domu psy adoptowane i następnie pokazac psy do adopcji od Murki :evil_lol:. Ależ sprytny plan :diabloti:. Ileż można czytac w prasie o wspaniałych domach znanych ludzi i stadach rasowych psów w nich mieszkających? W tym ostatnim numerze jest pokazane obejście domu, gdzie mieszka Kraśko z żoną. Oczywiście nierasowego psa się tam nie uświadczy. Szkoda, szkoda ...:roll:. Quote
Ra_dunia Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Śliczna Majunia czeka na domek... właściciele mogą nie być sławni :eviltong: Quote
Ulka18 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='Reno2001']To mógłby byc fajny artykuł :cool3:. Można pokazac kogoś, kto ma fajny dom na prowincji a w domu psy adoptowane i następnie pokazac psy do adopcji od Murki :evil_lol:. [/quote] No wlasnie, zapraszam do siebie do domu na prowincji. Jest jeden pies ze schroniska i uratowany kot. Quote
Murka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Dziś mija kolejny miesiąc pobytu Mai u nas więc robię rozliczenie... [B]Stan konta z dnia 18 listopada wynosił +1456,50 zł.[/B] [B]Koszty:[/B] 300 zł hotelowanie 20 zł szczepienie p. wirusówkom 1,80 zł wystawienie książeczki zdrowia [B]Razem: 321,80 zł[/B] 1456,50 zł - 321,80 zł = 1134,70 zł [COLOR=Red][B]Stan konta na 18 grudzień wynosi +1134,70 zł.[/B][/COLOR] U Mai wsio ok. W domu tak jakby jej nie było. Planujemy ją niedługo przenieść z łazienki do kuchni, aby się bardziej oswajała z ludźmi i ich obecnością. Spacery wyglądają przeważnie tak, że zrobi co ma zrobić i od razu kieruje się do drzwi wejściowych do domu :razz: Parę razy próbuję ją jeszcze przespacerować, ale i tak ciągnie ją wciąż do domu - do swojego cichego azylu za pralką, gdzie jest najbezpieczniej :lol: Quote
Ulka18 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Super, ze u Majki wszystko ok i ze jest coraz lepiej z jej socjalizacja, bardzo sie ciesze z postepow jakie robi sunia. A teraz uwaga sensacja :multi: Murka leć jutro po aparat i pstrykaj dobre zdjecia w duzej rozdzielczosci :modla: Pan Andrzej odpisal :lol::lol::lol: [B]Oczywiście, że damy duże ogłoszenie o Mai i w tygodniku "Gwiazdy mówią" i w miesięczniku "Wróżka". Parę dni temu znalazłem koło domu psa (nazwałem go "Traper") i dzięki ogłoszeniom lokalnym i w moich pismach zgłosiło się kilkanaście osób chętnych do jego adopcji. "Traper" ma już dom. Jutro prześlę Pani ogłoszenie, jakie zamieściłem: w prasie lokalnej (w nią wierzę najbardziej!), w swoich pismach i na słupach - gdzie się dało. W sumie było tego ze 30 ogłoszeń. Minęło 10 dni i wciąż dzwonią telefony. Może tędy droga z Mają? Ona jest taka ładna!! Pozdrawiam i proszę o cierpliwość, bo ogłoszenie "Trapera" ma w innym komputerze i prześlę je jutro.[/B] [B][COLOR="Red"]Poproszę o dobre zdjęcie ( w dużej rozdzielczości) Mai, a my już sami ogłoszenie takie jak dla "Trapera" - zaaranżujemy.[/COLOR][/B] Quote
Murka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 [B]Ulka[/B], ja mogę przesłać któreś z tych zdjęć co robiłam, mam wszystkie "naturalnej" wielkości (na forum zdjęcia zmniejszam). U nas teraz paskudna pogoda więc fotki na pewno ładne nie wyjdą nowe... Tylko którą fotkę podesłać??? Super, może akurat ktoś się zgłosi??? :razz: Quote
Reno2001 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 :multi::multi::multi: A jednak pomysł był dobry :cool3::cool3::cool3: Quote
Ulka18 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Murciu, jesli masz niezmniejszone zdjecia Majki to wyslij te najladniejsze, moze to ostatnie na prostych nózkach? A moze Ci sie uda jakies pstryknac w domu? Jutro wyslalabym do P. Andrzeja. Licze na to, ze bedzie duzo zgloszen i moze rozkrecimy wiecej adopcji przy okazji :lol: Quote
Murka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Wysłałam fotki. W domu raczej nic pięknego nie pyknę, bo Maja robi strasznie przerażone miny do aparatu... Na spacerze znienacka to jeszcze jeszcze :cool3: Quote
terra Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Wspaniale, że jest szansa dla Majeczki. Taka śliczna suczka nie powinna długo czekać. Quote
Reno2001 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 A może Gacka też da radę podesłac :oops::cool3: ? Quote
Ulka18 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Mysle, ze jesli Pan Andrzej da tyle ogloszen dla Majki, to moze przy okazji telefonow i Gacek sie zalapie :wink: Nie chce wykorzystywac Pana Andrzeja, wierze jednak mocno, ze bedzie duzo telefonow i Gacek sie zalapie na którys z domkow. A jesli nie, to wtedy poprosimy Pana Andrzeja ponownie o pomoc, a moze jakis artykul o Murkowym Hoteliku :p Quote
Reno2001 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='Ulka18']Mysle, ze jesli Pan Andrzej da tyle ogloszen dla Majki, to moze przy okazji telefonow i Gacek sie zalapie :wink: Nie chce wykorzystywac Pana Andrzeja, wierze jednak mocno, ze bedzie duzo telefonow i Gacek sie zalapie na którys z domkow. A jesli nie, to wtedy poprosimy Pana Andrzeja ponownie o pomoc, a moze jakis artykul o Murkowym Hoteliku :p[/quote] No, fakt. Tak się trochę rozpędziłam. Quote
Ulka18 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [FONT=Arial][SIZE=3]Pan Andrzej juz odpisal :multi::multi::multi:[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][B][SIZE=2]"Proszę o uwagi i zamieszczamy, gdzie sie ta. Wybrałem zdjęcie leżące (też w załączeniu), bo stojące nie wypadają zbyt efektownie."[/SIZE][/B] [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3][QUOTE] [FONT=Arial][SIZE=3]Nazywam się „Maja” i chyba ktoś mnie porzucił, a przedtem skrzywdził. Jakiś czas mieszkałam w schronisku w Mielcu, teraz w hoteliku „U Murki”. Chciałabym mieszkać u przyjaciół, którzy mnie już nigdy nie zawiodą. [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3]Mam około czterech lat i jestem „składakiem” – trochę we mnie dobermanki, umaszczenie mam setera i piękne brązowe oczy, które mówią wszystko o moim łagodnym usposobieniu. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Jestem ułożona - chodzę przy nodze, nie brudzę w domu. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Jestem wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona, mam książeczkę zdrowia.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]SZUKAM DOMU I PRZYJACIÓŁ. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Telefon moich tymczasowego opiekunów: 503 68 30 50, [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]e-mail: [/SIZE][EMAIL="[email protected]"][SIZE=3][email protected][/SIZE][/EMAIL][SIZE=3]. [/SIZE][/FONT][/QUOTE][/SIZE][/FONT] Quote
Reno2001 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='Ulka18'][FONT=Arial][SIZE=3]Pan Andrzej juz odpisal :multi::multi::multi:[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][B][SIZE=2]"Proszę o uwagi i zamieszczamy, gdzie sie ta. Wybrałem zdjęcie leżące (też w załączeniu), bo stojące nie wypadają zbyt efektownie."[/SIZE][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=3] [/SIZE][/quote] Ależ szybka reakcja :crazyeye:. [SIZE=3][COLOR=darkgreen][B]SUPER!!!!![/B][/COLOR][/SIZE] Quote
Ulka18 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Musi sie udac, od teraz trzymam wzmocnione kciuki :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
Ulka18 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Ogloszenia Mai sa juz na [URL="http://www.wrozka.com.pl"]www.wrozka.com.pl[/URL], [URL="http://www.gwiazdy.com.pl"]www.gwiazdy.com.pl[/URL] Pan Andrzej prosil o namiary na lokalna prase, zeby dac w niej ogloszenia. [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img377.imageshack.us/img377/2967/majack6.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts