Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Majeczka już niedługo przeprowadzi sie do domu, na razie do łazienki :razz:
Trochę się nam opóźniła akcja przenosin poprzez dwie domowe rekonwalscentki, na raz dużo nowych psów w domu to zawsze większy kłopot. A tak jak jeden się już nauczy panujących reguł, czystości itp, to uczy następnego ;)

Maja będąc podczas remontu swojego boksu w boksie wewęntrznym zaczęła tam sie załatwiać, ale... przez ostatnie dwa dni nie zrobiła w boksie zupełnie nic :razz:
Poza tym cieszy się, merda ogonkiem, wita się ze mną przy siatce, wie doskonale kiedy przychodzi czas jej spaceru :cool3: Do rąk podchodzi, ale jeszcze z obawą, zaraz ucieka itp.

Mam nadzieję, że w domu zrobi wieksze postępy :razz:

Posted

No to sie Majeczka ucieszy i na pewno szybciej sie wszystkiego nauczy i calkowicie zsocjalizuje, jesli bedzie blisko czlowieka. Ale to bedzie dla niej wielka zmiana :p
Szczegolnie cieszy to merdanie ogonkiem :loveu:

Posted

Maja była chyba nieco zdezorientowana tymi przenosinami na czas wylewki w boksach, bo przez jakiś czas po powrocie do boksu jakby zrobiła krok do tyłu w socjalizacji. Ale od paru dni już jest jak wcześniej. Nawet lepiej bym powiedziała. Co więcej przez trzy dni nie było koopki w boksie :razz: a dzisiaj tylko jedna mała (przedtem przez noc potrafiła stworzyć nawet 3-4 :cool1:).
Myślę, że wzięcie jej do domu będzie przełomowe. Będzie nieco problemów na początku, np. ze spacerami, z załatwianiem się na lince, ale poradzimy sobie, Maja musi się nauczyć funkcjonowania w domu, bo przecież DOMU SZUKA :cool3:

Posted

[quote name='Murka']Maja była chyba nieco zdezorientowana tymi przenosinami na czas wylewki w boksach, bo przez jakiś czas po powrocie do boksu jakby zrobiła krok do tyłu w socjalizacji. Ale od paru dni już jest jak wcześniej. Nawet lepiej bym powiedziała. Co więcej przez trzy dni nie było koopki w boksie :razz: a dzisiaj tylko jedna mała (przedtem przez noc potrafiła stworzyć nawet 3-4 :cool1:).
Myślę, że wzięcie jej do domu będzie przełomowe. Będzie nieco problemów na początku, np. ze spacerami, z załatwianiem się na lince, ale poradzimy sobie, Maja musi się nauczyć funkcjonowania w domu, [B]bo przecież DOMU SZUKA [/B]:cool3:[/quote]

Racja, święta racja :p!
Czekamy na przełom.

Posted

[QUOTE]
Myślę, że wzięcie jej do domu będzie przełomowe. Będzie nieco problemów na początku, np. ze spacerami, z załatwianiem się na lince, ale poradzimy sobie, Maja musi się nauczyć funkcjonowania w domu, bo przecież DOMU SZUKA [/QUOTE]
Na pewno bedzie to dla niej wielka zmiana, wielka niespodzianka. Moze ona nigdy w domu nie mieszkala, nie znamy jej historii. Ale teraz ma okazje dzieki Murkom, zeby sie domowego zycia nauczyc.
Dzieki Ci Kasiu, za to, ze wezmiesz Maje na nauke domowego zycia :Rose:

Posted

Maja robi postępy z dnia na dzień!
Znów jest czysto w boksie :-o ona chyba BAŁA się załatwiać na zewnątrz (bała się przestrzeni) i załatwiała tam, gdzie czuła się bezpiecznie :roll:
Teraz idzie za mną już coraz dalej od boksu, RADOŚNIE PODBIEGA kiedy przykucnę, BRYKA, CHCE SIĘ BAWIĆ! :loveu:
Może uda mi się nakręcić filmik... o ile Maja nie przestraszy się aparatu :razz:

Posted

[quote name='Murka']Teraz idzie za mną już coraz dalej od boksu, RADOŚNIE PODBIEGA kiedy przykucnę, BRYKA, CHCE SIĘ BAWIĆ! :loveu:
Może uda mi się nakręcić filmik... o ile Maja nie przestraszy się aparatu :razz:[/quote] Ale milo czyta sie takie posty. I pomyslec, ze niedawno bala sie wyjsc z boksu. A teraz prosze, Majka sie chce bawic.
[SIZE=1]To tak jak moja Casablanka nie wiedziala na poczatku co to jest pilka, sznurek, piszczalki. Dopiero Kostaryka ja nauczyla, a teraz obydwie smigaja za pilkami.[/SIZE]

Posted

Maję też doszczepimy na wirusówki, myślę, że jej sponsorzy nie będą mieli nic przeciwko, zwłaszcza, że na koncie Mai jest spory zapas ;)

Maja napóźniej w czwartek będzie w domu :cool3:

Posted

Maja już w domu.
Najbardziej bałam się przekroczenia drzwi i wejścia po schodach (duża łazienka jest na piętrze), ale było lepiej niż przypuszczałam :razz: Myślałam, że będzie sie zapierać, trzeba ją będzie nieść itp. Tymczasem Maja szła o własnych siłach i wcale nei trzeba jej było ciągnąć! Szła nieco niepewnie, ale szła!
W łazience Mai zrobiliśmy kącik za pralką, bo lubi się chować i wciskać w kąty. Od razu skorzystała skwapliwie z tego udogodnienia ;)
Teraz czeka nas dużo pracy ze spacerami i z nauką załatwiania się na lince...