Murka Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Banerek od niezawodnej amyszki z forum miau :loveu::loveu::loveu: [URL="http://tiny.pl/sflh"][IMG]http://images37.fotosik.pl/23/e2ca9fcbc44ddf9a.png[/IMG][/URL] [PHP][URL="http://tiny.pl/sflh"][IMG]http://images37.fotosik.pl/23/e2ca9fcbc44ddf9a.png[/IMG][/URL][/PHP] A tu dzisiejsze zdjęcie Mai jak biegnie zawołana... [IMG]http://img355.imageshack.us/img355/2195/majjxn9.jpg[/IMG] Niestety Maja bardzo boi się aparatu, nawet bez flesha i zaraz pędzi do kojca i chowa się w budzie... Dlatego ostatnio nie umieszczam jej fotek... Quote
Reno2001 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Błagam dziwczyny, banerek śliczny, ale zmieńcie ten "chotelik" na poprawny hotelik, bo aż razi po oczach. Quote
Murka Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 O kurka, nie zwróciłam uwagi :oops: Już napisałam do amyszki z prośbą o poprawkę ;) Quote
Ulka18 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 A juz wkladalam banerek w podpis, dobrze, ze Ewus zauwazylas :cool3: Poczekam na zmieniony banerek, bedzie w sam raz w miejsce Magiowego. Murko, a jak Maja? Czy sama wychodzi juz bez problemu z kojca? Szkoda, ze tyle lat spedzila w schronisku, pewnie z psem dominujacym, skoro nadal chodzi na ugietych lapach i zalatwia sie w boksie. Quote
Murka Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Już zmienione ;) Maja wychodzi sama z budy i z kojca bez problemu. Sama też wchodzi i coraz częściej tam ją znajdujemy po spacerku, wcześniej lubiła się jeszcze zakamuflować w jakimś miejscu w ogrodzie, ale ostatnio nie ma z tym problemu. Quote
Ulka18 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Jakis postep widac. Najwazniejsze, ze Maja nauczyla sie czystosci i zyskala pewnosc siebie. Trzymam za nia nieustannie kciuki :kciuki: Quote
Murka Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 [B]Ulka18[/B], z czystością u Mai jest jeszcze duużo do zrobienia :roll: Quote
Ra_dunia Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Teraz to będzie tylko lepiej! Na pewno :) Strasznie biedactwo musiało być zestresowane :( Quote
terra Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 A załatwia się w kojcu w jednym miejscu, czy gdzie popadnie? Quote
Murka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Generalnie załatwialnie zrobiła sobie na środku kojca :roll: Quote
Reno2001 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='Murka']Generalnie załatwialnie zrobiła sobie na środku kojca :roll:[/quote] Całkiem logicznie, bo pokłada się zapewne pod ścianami. Sądzę, że najszybciej z tym problemem można by sobie poradzic jednak w domu. Wiem jak było z ALDĄ. Bite dwa tygodnie pracy. Quote
Murka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Pod ścianami kopie doły (i to jakie!) :eviltong: Już o tym myśleliśmy, aby Maję wziąć do domu, ale nie jest to takie proste, bo dość duża z niej psina i te koopy naprawdę sadzi solidne... W tym momencie mamy trzy psiaki w domu + dwa nasze byczki... Quote
Reno2001 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 No tak, słynne mieleckie doły :roll:. Wiem Kasiu, że do domu jej nie weźmiecie i nawet o tym nie pomyślałam. Po prostu stweirdziłam, ze pewnie tak byłoby najszybciej ja nauczyc czystości. Może jednak wkrótce znajdzie się cierpliwy dom dla Mai? Quote
terra Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='Murka']Generalnie załatwialnie zrobiła sobie na środku kojca :roll:[/quote] Pies pod siebie się nie załatwia (no chyba żeby ;)), więc jeśli uniemożliwi się Mai przemieszczanie w nocy na środek kojca, to do rana powinna wytrzymać. A raniutko skoro świt na spacerek;) A w dzień też w kojcu robi? Quote
Murka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Niestety w dzień też jest koo i sioo. I tak jest lepiej niż na początku, bo wcześniej Maja w ogóle nie załatwiała się poza boksem. Myślę, że to kwestia strachu przed przestrzenią: w boksie czuje się bezpiecznie :roll: Jak się nic nie zmieni to będziemy myśleć... :razz: Quote
terra Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 A w dzień Maja może swobodnie wyjść z kojca kiedy chce? Quote
Ra_dunia Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 W schronisku psy nie mają innego wyjścia - muszą załatwiać się w kojcach. A Maja jeszcze taka zalękniona. Przestawienie się na nowe warunki pewnie dłużej u niej potrwa... Quote
Murka Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Maja wychodzi w dzień na spacery. Fizycznie niemożliwe jest, aby miała cały czas możliwość wyjścia z kojca, zwłaszcza, że boi się byle psa :-( Quote
terra Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='Murka']Maja wychodzi w dzień na spacery. Fizycznie niemożliwe jest, aby miała cały czas możliwość wyjścia z kojca, zwłaszcza, że boi się byle psa :-([/quote] Rozumiem, czyli jeśli sama nie załapie, że kojec to nie "wychodek" trzeba będzie zrobić to samo co nocą. Majeczka to mądra sunia, będzie dobrze. Quote
Ra_dunia Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Myślę, że jeśli trafi do dobrego domku to szybko załapie co i jak ;) Quote
Ra_dunia Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Majuniu - przełamuj swoje lęki i znajdź kochającego człowieka :loveu: Quote
Ulka18 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Teraz tak trudno o domki, mam nadzieje, ze Maja znajdzie dom, na jaki zasluguje. Quote
Recommended Posts