Ulka18 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Ale ta Mioduszka robi minki, cudna jest slodzizna :loveu: A szybko biega :crazyeye: mam wrazenie, ze troche schudla :p http://img147.imageshack.us/img147/3283/mio5vn3.jpg Zdjecia i filmik wyslalam do Fundacji, na pewno przesla do przyszlych panciow, jak to zrobili w przypadku otrzmanego maila ze zdjeciami i filmikiem Imbirka :lol: Quote
bila1 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Jaka wesoła:loveu:fajne minki robi; żeby jej jak najszybciej sierść na grzbiecie odrosła i będzie śliczną sunią:lol: Quote
Ra_dunia Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Super z niej psinka :) Wyjątkowe ma umaszczenie :loveu: Quote
Ulka18 Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Jeszcze 6 tygodni i Mioduszka pojedzie do domu :multi: Szkoda, ze polskie adopcje nam nie ida :shake: takie to przykre i dolujace :-( Temat: November Od: "Dobermann-Nothilfe" Data: N Października 12 2008, 9:53 pm Do: [email protected] Ramona und Dirk kommen am 21.11. Herzliche GrüßeSimone Hammer-Lippert Quote
Ra_dunia Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Dobrze, że chociaż za granicą doceniają nasze psiaki... Quote
Reno2001 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Mioduszka rzeczywiście wyglada pięknie. I tez mam wrażenie, ze jakby troszke schudła. Ruch na trawce na pewno robi swoje :lol:. Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Reno2001 napisał(a):Mioduszka rzeczywiście wyglada pięknie. I tez mam wrażenie, ze jakby troszke schudła. Ruch na trawce na pewno robi swoje :lol:. Może ją ktoś doceni przed wyjazdem do Niemiec i przygarnie ;) Quote
Ulka18 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Raduniu, nie ma takiej mozliwosci :roll: Fundacja zarezerwowala Mioduszke i ktos tam na nia juz czeka. Powolutku trzeba wybierac sunie na miejsce Mioduszki. Niestety nic nie wiem nt. Monki ze 103 :shake: Totalna plaza z wiadomosciami i nt. Monki i psiaka ze 135 dla PsiaRy :roll: Quote
Murka Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 To Mioduszka jedzie do domku stałego? Nie do DT? Bo na początku było mówione, że jeśli nie znajdzie domu w Polsce do czasu wyjazdu, to pojedzie do DT do Niemiec :roll: Quote
Ulka18 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Murka napisał(a):To Mioduszka jedzie do domku stałego? Nie do DT? Bo na początku było mówione, że jeśli nie znajdzie domu w Polsce do czasu wyjazdu, to pojedzie do DT do Niemiec :roll: Na razie do DT, tam gdzie mieszka na stale Fiona (bialo-czarna sunia z Niska, ktora tez miala byc w tym DT, a okazalo sie, ze Pani ja zostawila i DT przemienil sie w DS). Z Fundacja trudno jest cos zmienic jesli pies znajdzie sie na liscie wyjazdowej, bo maja dokladnie rozplanowane DT z nazwiskami i przydzielonymi psiakami. Poza tym przygotowanie psa do wyjazdu za miesiac, trzeba by juz rozpoczac procedury szczepien p. wsciekliznie, wirusowkom (Fundacja woli jednak brac psy z kompletem szczepien) oraz odrobaczenie przed wyjazdem. Czasu jest na styk. Quote
Murka Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Z procedurami nie ma problemu, najważniejsze jest szczepienie przeciwko wściekliźnie, które musi być wykonane min. 3 tygodnie przed wyjazdem. A Mioduszka i reszta suniek takie szczepienia już mają. Paszport, czip, wirusówki można zrobić w jeden dzień ;) Czyli jak ktoś by się odezwał w sprawie Mioduszki to mówić, że nieaktualne? Quote
Ulka18 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 A Mioduszka i reszta suniek takie szczepienia już mają. Tylko te szczepienie musza byc wbite do paszportu. Nie moga stanowic osobnego zaswiadczenia. Wszystkie naklejki ze szczepien, odrobaczen musza byc w paszporcie. Jesli zglosi sie rozsadny dom, to moze wziac suczke z czipem i paszportem :cool3: Wtedy moze udaloby sie zamienic Mioduszke na inna sunie do wyjazdu. Quote
Murka Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Jutro TZ jedzie do Beatki z sunią do sterylki, to się wypyta dokładnie co gdzie i kiedy. Imbirek też chyba jutro pojedzie już na paszportowanie :cool3: Na niego czeka domek stały, to się nie ma co cykać ;) Quote
bila1 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 w schronisku w Mielcu był taki marmurkowy, sympatyczny piesek; jest on jeszcze? (nie pamiętam w którym boxie mieszkał) Quote
Ulka18 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Bila, chodzi Ci o Marmurcie? Ona mieszka w Plocku. No chyba, ze chodzi o innego psiaka. Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Monka się zagubiła? :( To właśnie ona miała być następna...a w zasadzie pierwsza. Quote
bila1 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 nie marmurcia, to był piesek podobny do cardigana, z krzywymi przednimi łapkami o umaszczeniu blue-merle, uśmiechnięty, byl ongiś wystawiony na Allegro Quote
Murka Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 bila, chodzi Ci o tego? http://www.allegro.pl/item415395342_maly_pies_jak_welsh_corgi_szuka_wlasnego_domu.html Quote
Ulka18 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 To Chomik, z tego co wiem on nadal jest w schronisku. Ale trzeba to sprawdzic, bo sklad schroniska zmienia sie z dnia na dzien. Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='bila1']nie marmurcia, to był piesek podobny do cardigana, z krzywymi przednimi łapkami o umaszczeniu blue-merle, uśmiechnięty, byl ongiś wystawiony na Allegro Bila - już wstawiłam na Lisich Pysiach odpowiedni wątek adopcyjny :) Zdjęcia i opisy w komplecie :) Murko - sądzę, że to ten ;) Quote
bila1 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Ulko, postaraj się sprawdzić, jeśli Monka się nie znajdzie może to on będzie szczęściarzem:lol: Quote
Ra_dunia Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 bila1 napisał(a):Ulko, postaraj się sprawdzić, jeśli Monka się nie znajdzie może to on będzie szczęściarzem:lol: Prośba z forum corgi, żeby Monkę szukać intensywnie... Quote
Ulka18 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Bedzie ciezko teraz o cokolwiek, bo kierownik jest chory. Temat: różne Od: "Profil1" [email protected] Data: Śr Października 15 2008, 7:34 am Pani Agnieszko niestety okazało się że i mnie może coś dopaść. Od piątku nie było mnie w schronisku. Dzisiaj wpadłem na chwilkę, bo wiem że spraw pilnych jest sporo.Zmagam się z gorączką i poceniem. W miarę możliwości będę starał się zaglądać do poczty. Wysterylizowano kolejne 6 suk. Więc w tej serii już 11 sztuk. Quote
Ra_dunia Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 a ja jeszcze sobie Mioduszkę poodwiedzam, żeby nie myślała, że o niej zapomniałam :D Quote
Recommended Posts