Jump to content
Dogomania

*** MIODUSZKA *** JAK WELSH CORGI wiele lat w schronisku POJECHAŁA DO NIEMIEC!

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze 6 tygodni i Mioduszka pojedzie do domu :multi: Szkoda, ze polskie adopcje nam nie ida :shake: takie to przykre i dolujace :-(

Temat: November
Od: "Dobermann-Nothilfe"
Data: N Października 12 2008, 9:53 pm
Do: [email protected]

Ramona und Dirk kommen am 21.11.

Herzliche GrüßeSimone Hammer-Lippert

Posted

Reno2001 napisał(a):
Mioduszka rzeczywiście wyglada pięknie. I tez mam wrażenie, ze jakby troszke schudła. Ruch na trawce na pewno robi swoje :lol:.

Może ją ktoś doceni przed wyjazdem do Niemiec i przygarnie ;)

Posted

Raduniu,
nie ma takiej mozliwosci :roll: Fundacja zarezerwowala Mioduszke i ktos tam na nia juz czeka.

Powolutku trzeba wybierac sunie na miejsce Mioduszki. Niestety nic nie wiem nt. Monki ze 103 :shake: Totalna plaza z wiadomosciami i nt. Monki i psiaka ze 135 dla PsiaRy :roll:

Posted

To Mioduszka jedzie do domku stałego? Nie do DT?
Bo na początku było mówione, że jeśli nie znajdzie domu w Polsce do czasu wyjazdu, to pojedzie do DT do Niemiec :roll:

Posted

Murka napisał(a):
To Mioduszka jedzie do domku stałego? Nie do DT? Bo na początku było mówione, że jeśli nie znajdzie domu w Polsce do czasu wyjazdu, to pojedzie do DT do Niemiec :roll:

Na razie do DT, tam gdzie mieszka na stale Fiona (bialo-czarna sunia z Niska, ktora tez miala byc w tym DT, a okazalo sie, ze Pani ja zostawila i DT przemienil sie w DS). Z Fundacja trudno jest cos zmienic jesli pies znajdzie sie na liscie wyjazdowej, bo maja dokladnie rozplanowane DT z nazwiskami i przydzielonymi psiakami.

Poza tym przygotowanie psa do wyjazdu za miesiac, trzeba by juz rozpoczac procedury szczepien p. wsciekliznie, wirusowkom (Fundacja woli jednak brac psy z kompletem szczepien) oraz odrobaczenie przed wyjazdem. Czasu jest na styk.

Posted

Z procedurami nie ma problemu, najważniejsze jest szczepienie przeciwko wściekliźnie, które musi być wykonane min. 3 tygodnie przed wyjazdem. A Mioduszka i reszta suniek takie szczepienia już mają. Paszport, czip, wirusówki można zrobić w jeden dzień ;)

Czyli jak ktoś by się odezwał w sprawie Mioduszki to mówić, że nieaktualne?

Posted

A Mioduszka i reszta suniek takie szczepienia już mają.
Tylko te szczepienie musza byc wbite do paszportu. Nie moga stanowic osobnego zaswiadczenia. Wszystkie naklejki ze szczepien, odrobaczen musza byc w paszporcie.

Jesli zglosi sie rozsadny dom, to moze wziac suczke z czipem i paszportem :cool3: Wtedy moze udaloby sie zamienic Mioduszke na inna sunie do wyjazdu.

Posted

Jutro TZ jedzie do Beatki z sunią do sterylki, to się wypyta dokładnie co gdzie i kiedy. Imbirek też chyba jutro pojedzie już na paszportowanie :cool3: Na niego czeka domek stały, to się nie ma co cykać ;)

Posted

nie marmurcia, to był piesek podobny do cardigana, z krzywymi przednimi łapkami o umaszczeniu blue-merle, uśmiechnięty, byl ongiś wystawiony na Allegro

Posted

[quote name='bila1']nie marmurcia, to był piesek podobny do cardigana, z krzywymi przednimi łapkami o umaszczeniu blue-merle, uśmiechnięty, byl ongiś wystawiony na Allegro
Bila - już wstawiłam na Lisich Pysiach odpowiedni wątek adopcyjny :) Zdjęcia i opisy w komplecie :)
Murko - sądzę, że to ten ;)

Posted

Bedzie ciezko teraz o cokolwiek, bo kierownik jest chory.

Temat: różne
Od: "Profil1" [email protected]
Data: Śr Października 15 2008, 7:34 am

Pani Agnieszko niestety okazało się że i mnie może coś dopaść. Od piątku nie było mnie w schronisku. Dzisiaj wpadłem na chwilkę, bo wiem że spraw pilnych jest sporo.Zmagam się z gorączką i poceniem. W miarę możliwości będę starał się zaglądać do poczty.
Wysterylizowano kolejne 6 suk. Więc w tej serii już 11 sztuk.