Bliss Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 no :) nie będzie źle jak jakies tu osoby kciuki zechcą potrzymać za powodzenie misji :evil_lol: tylko tak porządnie! nic po łebkach! :multi: Quote
malawaszka Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 kciuki zawsze są trzymane po całości - nie po łebkach :eviltong: już zacznę, ale do środy będę trochę jeszcze po łebkach - w środę po całości :loveu: Quote
Bliss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 doooobra - na razie może być półkciuk - ale w środę nie ma tłumaczeń! kciuk pełny zaciśnięty! a ja czekam - przygotowałem butelke do zabicia - dużą żeby dla wszystkich starczyło :diabloti: [IMG]http://img370.imageshack.us/img370/5213/1000729og9.jpg[/IMG] i dość już tych fotek! na kumpla czekam! [IMG]http://img372.imageshack.us/img372/7273/1000726ih7.jpg[/IMG] Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 :lol: moja Luna też morduje butelki a wtedy Pepa próbuje zamordować Lunę bo starszą Panią drażni hałas :lol: Quote
Bliss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 czyli masz dwa takie piesy? razem ,,nabyte" czy też je łączyłaś później? jak było? długo się dogadywały? Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 jedna to sznaucerka mini u mnie od szczeniaka czyli od 6 lat, a druga to kundliszon znaleziona rok temu jako staruszka - dogadały się, bywało różnie, obydwie są zazdrośnicami i nie odpuszczają sobie, potrafią się pokłócić, popyskować na siebie, chyba dwa razy się złapały, ale nic poważnego - więcej hałasu narobiły niż prawdziwego gryzienia się :lol: a poszło o patyk oczywiście :evil_lol: jak na siebie zaczynają burczeć to wystarczy, że krzyknę i wyganiam je na swoje miejsca i już jest spokój, one sie nie bawią bo moja Luna sznaucerka nie jest zabawowa - ona nie kocha się bawić z innymi psami - jakaś takaś delikatna jest :roll: czasem na dworze się pobawi, ale to przed 5 sekund i koniec, potem jak już ona nie ma ochoty a inne pies ma to go odgania :lol: a Pepa - cóż ona ma ponad 10 lat więc zabawy jej nie w głowie Quote
Bliss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 czyli masz interesujący zestaw ;) ale tak jak przeglądam tutaj różne wątki to raczej niezmiernie rzadko się zdarza żeby totalna klapa była z połączeniami :) myslę, że takie diabliki się dogadają we wspólnym szaleństwie :diabloti: Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 ja też tak myślę, że się dogadają :loveu: tylko trzeba cierpliwości i nie wystraszyć się jak na początku będzie trudno bo może być różnie, psy potrzebują czasu żeby poznać swoje zapachy, oswoić sie z sytuacją, może na początku w domu będą musiały być osobno, a tylko na dworze razem - to wszystko zależy od nich Quote
Bliss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 a co tam - w domu w klateczkach, na dworku budy z łańcuszkiem i pozamiatane :diabloti: Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 no! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Bliss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 oczywiście wszystkiego po cztery - pokoje mają po 4 kąty itd a dziewczyny też potrafią narozrabiac więc polecę po całości w razie co :evil_lol: Quote
AnkaG Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Bliss ja zabrałam prawie dwa lata temu ze schronu sznaucerke - dzikusa. trzymana była w kojcu bez kontaktu z ludxmi. Wprowadziłam w stado - w trzy dorosłe suki kilkuletnie które były ze sobą kilka lat.(obecnie mają 13, 8 i 7 lat). Na początku były spięcia ale bezkrwawe. Takie pyskówki i ustawianie w stadzie. Tak jak Malawaszka jak wrzasnęłam na nie to się zaraz uspakajały. Jedzą razem każda ze swojej miski. Gryzą koło siebie kości na ogrodzie. Każda pilnuje co jej i nie wtyka nosa do innej bo jest wrrrr. Śpią w jednym łóżku. Trochę cierpliwości i zdecydowania. Sznupy się szybko uczą i lubią towarzystwo innych psów. Trzymam mocno kciuki za środę. Quote
Bliss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 dziękuję za kciuki i mam nadzieję, że w razie jakiejś draki posłużycie radą i doświadczeniem :) Quote
AnkaG Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Pewnie że będziemy służyć radą bo nam też bardzo zależy by się psiaki dogadały. :lol: Quote
madziamn Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 pewnie ze tak, ja tam doswiadczenia z kilkoma nie mam bo od zawsze były psy ale osobno ale sznupi charakterek znam i Miszke troszkę tez. Quote
Bliss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Magda - dostałam wiadomość ale nie odpowiedziałam od razu a teraz nie wiem skąd ja wydłubać :oops: więc tu napiszę ja mogę być w Wawie od jakiejś 10 powiedzmy - bo wcześniej odprowadzam młode no i korki u nas rano koszmarne :) czyli daj znac jak połłączenie masz i kiedy dojedziesz na centralny ;) Quote
madziamn Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ok spokojnie ja tez bym nie dała rady wczesniej przyjechac. Myslałam o pociągu 11-12 z ŁODZI bo wczesniej tez nie dam rady musze jeszcze jechac po Miszke i zawiezc mała do dziadków. Quote
madziamn Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='Bliss']doooobra - na razie może być półkciuk - ale w środę nie ma tłumaczeń! kciuk pełny zaciśnięty! a ja czekam - przygotowałem butelke do zabicia - dużą żeby dla wszystkich starczyło :diabloti: [IMG]http://img370.imageshack.us/img370/5213/1000729og9.jpg[/IMG] i dość już tych fotek! na kumpla czekam! [IMG]http://img372.imageshack.us/img372/7273/1000726ih7.jpg[/IMG][/quote] ale on jest śliczny prosze wytarmoś go ode mnie jak sie da zlapac:evil_lol: a co do butelki to nie przerabiałam tego z Miszką u niego na topie ostatnio był mop taki zwykły bawełniany do podłogi jak się dorwał to puscic nie chciał:lol:. Quote
Bliss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 :) a ile się jedzie z Łodzi do Wa-wy? kurczaki - w życiu nie byłam w Łodzi ;) Quote
Bliss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 u nas mopy i szczotki na długim kiju w standardzie :cool3: zamiatamy psem właściwie :D Quote
madziamn Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='Bliss']:) a ile się jedzie z Łodzi do Wa-wy? kurczaki - w życiu nie byłam w Łodzi ;)[/quote] to zapraszamy w odwiedziny ja mam sunie sznupelkę to by sie dogadali a z Łodzi do Warszawy jedzie sie pociągiem około 2 godzin zależy od pociągu ale taki jest czas średniego przejazdu. Ja tą trase to juz na pamięc znam bo do szkoły do Wawy jeździłam przez 3 lata;). Quote
madziamn Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 oj czuje że on by sie dogadał z moja Fionką(*) tylko że oboje by w koncu padli bo tamta też taka zabawowa była i w wieku 5 lat nic a nic jej nie przeszło. Miszka w tym własnie jest trochę podobny do Fionki tylko jego tamuje ten słaby wzrok i rozkręca sie jak teren pozna a wcześniej reaguje na dźwieki dlatego tak polubił dzwoniącą maczuge bo jak biegnie za nią to słyszy a i tak czasem musi jej na wech szukac. Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 jezu ja mam motyle w brzuchu - żeby się udało :kciuki: Quote
madziamn Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 uda sie uda cioteczki musi sie udac ja zmykam do Duśki spac bo już oczka mi sie kleją Quote
Bliss Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 czy cos wiadomo odnośnie terminu? :)) cobym się jakoś ustawiła :cool1: Quote
Recommended Posts