party Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 Mam prosbe, do tych ktorzy jezdza po zawodach itp. chodzi mi o to jakie sa dystanse ( i jakie ludzie maja czasy ) gdzie sie najczesciej odbywaja takie zawody i jakie sagrupy ( chodzi mi o "kadeci" , "mlodzicy" itp.ale tu pewnie inne nazy obowiazuja ) Z gory thx ;) Quote
Agnieszka_ Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 Dystans w klasie skandynawskiej jest ok. 8 km. Czasy są różne. Zobacz sobie na jakieś wyniki z zawodów np. na stronie www.husky.com.pl . Na tej stronie jest również kalendarz zawodów i tam zobaczysz gdzie takie zawody się odbywają. W klasie skandynawskiej jest tylko podział na kobiety i mężczyzn. Quote
PaYooK Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 ELO!!! nie ma podzialow wiekowych zawodnikow np mlodzicy juniorzy.... tylko na klasy zalezace od ilosci psow... i od ilosci psow zaleza km Quote
PaYooK Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 ELO!!! w przepisch jest jak dobrze pamietam 1 mila na psa... tylko skijorking ma 25% wieksza trase niz klasa C1 ...czy jakos tak to bylo ;) Quote
party Posted June 4, 2003 Author Posted June 4, 2003 Dzieki bardzo :) Chcialabym sobie wlasnie sobie pobiegac, bo teraz juz 2 klasa bedzie nidlugo, a na tenis juz mi w nie czasu nie starszy,a nawet polgodzinki dziennie na bieganie na tygodniu to sie znajdzie :) , dzieki wam jeszce raz :) Quote
party Posted June 4, 2003 Author Posted June 4, 2003 jeszcze 1, a jesli estem poczatkujaca, to od razu bede porazki zaliczac czy nie? Czy to przede wszystkim zabawa ;)))) ? w ogole fajna atmosferka na takich zawodach ? Quote
PaYooK Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 ELO!!! party w skandynawce kobiet nie ma prawie konkurencji... moja siostra biegala przez ostatni sezon jako jedyn kobieta...wiec scigala sie z mezczyznami... a porazki na kazdych zawodach moga byc na tych pierwszych jak i pozniej w karierze ;) Quote
party Posted June 4, 2003 Author Posted June 4, 2003 hmm.. no wiec mam jeszczejedno pytanko :) ( a tak w ogole, to Agnieszko, na tej www, sa glownie zaprzegowe zawody :( albo ja jakas niewodoma ;) ) Chdzi mi o to , czy startujac w jakis z zawodow, musze byc zapisana w klubie, i czemu tej dziedziny sportu to nei ominelo ? :D Bo qrcze, nie mam pojecia gdzie mam najblizszy klub, pewnie cos kolo Kielc? :\ Tzn. pewnie moze i mozna starotwac bez klubu,ale nie jest sie pozniej na rankingu, czy poprostu dopiero jakma sie licencje itp. to mozna brac udzial? Quote
PaYooK Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 ELO!!! party nie musisz byc zapisana do zadnego klubu :) tylko jak chcesz byc liczona w pucharze polski to musisz wplacic do federacji 120 zl o ile sie nie myle... tak jak ja w tym sezonie bylem bez klubowy ;) Quote
party Posted June 4, 2003 Author Posted June 4, 2003 ELO!!!party w skandynawce kobiet nie ma prawie konkurencji... moja siostra biegala przez ostatni sezon jako jedyn kobieta...wiec scigala sie z mezczyznami... a porazki na kazdych zawodach moga byc na tych pierwszych jak i pozniej w karierze ;) To mnie pocieszyles :) Ale Agnieszka cos wspomniala o 8 km, hmm no nie wiem czy 20 okrazen stadionu , w dodatku jakos szybciutko przebiegne, ;D bo tak w moim tempie truchtu to ok, ale w sumie , trening czyni mistrza ;) Najgorsze by byla dla mnie nistety utrzymanie predkosci :( bo ona musi byc , ble ;D Quote
party Posted June 4, 2003 Author Posted June 4, 2003 z tym klubem to uff, czyli to wpisowe 120 zl, to jest niby za icencje ( i oplata 120, to raz na sezon ? ) Quote
Agnieszka_ Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 a tak w ogole, to Agnieszko, na tej www, sa glownie zaprzegowe zawody albo ja jakas niewodoma To nie są tylko zawody gdzie startuje się na saniach czy wózkach. Tam jest w wynikach klasa skandynawska czyli bieganie z psem. Quote
Agnieszka_ Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 Ale jak nie chcesz być liczona do pucharu polski to nie musisz wpłacać tych 120 zł Quote
PaYooK Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 ELO!!! aganieszka ma racje jak nie chcesz byc liczona to nie plac ;) Quote
party Posted June 4, 2003 Author Posted June 4, 2003 Ale ja bym chciala :) Tylko ne wedzialam jak jest w tym sorcie, bonp. w tenisie zeby byc licznym , to trzeba nalezec do klubu itp. za 1 razem zakladania licencji iles sie placi,a pozniej co seozon o nowa tez ok. 100 zl. Ale tu naszczescie nei m jeszcze takich kombinacji :) Quote
szybszy_od_dylizansu Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 W ubiegłym sezonie niezrzeszony płcił 300zł aby móg być liczony w Pucharze Polski , lepiej jest jednak zapisać się do klubu bo np. w Durango -Rimo składka roczna wynosi 40,00zł i też będziesz zbierała punkty . Quote
party Posted June 4, 2003 Author Posted June 4, 2003 A ten klub z moich okolic? ;) Chcialabym z jakiesgos w moich okolicach, chociazby dlatego zeby miec kontakt z innymi czlonkami Quote
PaYooK Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 ELO!!! jak trenowalem triathlon to tesh byly licencje i jeszcze badania u lekarza sportowego a tu jest luzik bez tego wszystkiego ;) Quote
Kaśka Posted June 4, 2003 Posted June 4, 2003 A moge z troche innej beczki ????? :roll: Jak na zawodach podchodzą do mieszanćów. Wiem że migą startować. Widziałam np. wyżły, owczarki niemieckie,belgijskie........ A jak tak dokładniej podchodza do takich psiaków z mezaliansu, np. colli i haszczak?? Quote
party Posted June 4, 2003 Author Posted June 4, 2003 Pay, w sumie przynajmniej nie trzeba tu co miesiac latac do lekarza i podbijac:D Ale qrcze, zeby przez ta unie psow nie zaczeli badac na doping :P Quote
party Posted June 4, 2003 Author Posted June 4, 2003 Ehh, jesli sie uzbiera paru napalencow, to ta korzysc bedzie do czasu :\ ( mam nadzieje ze da sie mnie zrozumiec ;))) ) Quote
Jola Posted June 5, 2003 Posted June 5, 2003 ja była mi startowałam pierwszy raz w Pomiechowku i nikt nei zwraca uwagi na to jakiego masz psa, byle by biegł :) choc jeden o mało życiem nie przypłacił tej przyjemnosci, no ale to wyniki upału :) byly husky, samoyedy, malamuty, jamnik szorstkowłosy, mieszance dogow i husky, chartow i husky , jakis doberman, jakas mieszanka foksterirera czy czegos tam - tak wiec pełen przeglad. Co do ilosci kilometrow w skandynawce to roznie jest od 5 do 8 km srednio na Velo ludki robia oszalamiajace predkosci i ja sie zastanawiam jak te kobiety to robia ze tak szybko pedaluja nozkami :) bo mi jakos to nei wychodzi ( ok 6 km 8 minut one a ja dwa razy tyle prawie) i ja nie jestem w zadnym klubie :) to chyba tyle wiecej nie powiem bo sama sie ucze dopiero :) Quote
Grześ Posted June 6, 2003 Posted June 6, 2003 Jola 6 km w 8 minut to coś chyba za szybko? Nawet dla zawodowców. Wychodzi mi średnia 45 km/h. :wink: Quote
Recommended Posts