slawexs Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 witam otoz mam pytanie czy moze ktos z dogomaniakow jest gdzies z Zawiercia i wie gdzie mozna tu szkolic psy w okolicy,choc nawet slyszalem ze jest w Zawierciu cos takiego.Chodzi mi o szkolenie Owczarka Niemieckiego ktory ma 8 miesiecy,na jakie szkolenie mam go poslac.co byscie polecili. z gory dziex za odp Quote
AM Posted August 10, 2004 Posted August 10, 2004 slawexs, ja jade na obóz szkoleniowy do Zawiercia 24-29.08. Z tego co wiem to organizatorzy mają własną szkółkę. Adres stronki dam Ci na priv. Quote
slawexs Posted August 12, 2004 Author Posted August 12, 2004 a jakiego masz psa ,i w jakim stopniu chcesz go szkolic? Quote
AM Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 slawexs, ja mam owczarka niemieckiego 7 miesięcy (pies szkolony jest od 2 miesiąca życia do sportu - IPO), i dwa prawie boksery, z suką (5 lat) bawimy się w PT, pies (2 lata) zrobiliśmy PT i robimy IPO1 Pozdrawiam Quote
Flaire Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 AM, adres stronki możesz spokojnie tutaj wstawić - nie tylko na priv. Nie ma regulaminowego zakazu podawania namiarów w odpowiedzi na czyjeś pytanie - problematyczne jest tylko zakładanie nowych topików w tym celu. Kiedyś zorganizuję tutaj linkownię i wtedy podaną przez Ciebie stronkę wstawię tam również. Możesz napisać coś więcej o obozie, na który jedziesz? Tylko IPO, czy inne sporty również? Może o tym jest też na tej stronce? Quote
AM Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 Obóz odbędzie się 24-29 sierpnia w Zawierciu, jest to spotkanie z czeskim pozorantem Liborem Helleportem. Wiem, że treningi będą 2 razy dziennie: ślady, posłuszeństwo i obrona ale każdy może wybrać co chce ćwiczyć, przynajmniej tak pisali mi organizatorzy :D Więcej informacji (niestety nie jest ich dużo) na temat tego pozoranta i obozu na stronce. http://rragnarr.w.interia.pl w dziale szkolenie. A tu są zdjęcia z obozu, który odbył się w Czechach w tamtym roku. Ponoć było 80 psów :o http://osikov.pescz.cz/2003/zvycviku/index.htm Quote
slawexs Posted August 14, 2004 Author Posted August 14, 2004 ale to chyba 45zl to jakies inne szkolenie i to jest chyba cena od dnia,bo ja wysylalem meila w sprawie szkolenia PT i odpisali mi ze kosztuje to 250zl. Quote
mrowka Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 No chyba ze za dzien :) Bo za cale szkolenie jakby bylo 45 zl to chyba brakloby miejsca... :D Quote
AM Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 45zł kosztuje jeden dzień pobytu na obozie tj. miejsce pod namiot, korzystanie z kuchni i łazienki, parking + 2 treningi :wink: Quote
ksara Posted August 18, 2004 Posted August 18, 2004 To się spotkamy. My jedziemy już w sobotę. pozdrawiam Gosia i Głogosia Quote
sylwia i boksery Posted August 20, 2004 Posted August 20, 2004 A my w poniedziałek!!! :D :D Prawie wszystko gotowe-oprócz woreczków na ślad :D Quote
ksara Posted August 20, 2004 Posted August 20, 2004 U nas małe zamieszanie. Jadę jutro sama ze Shrekiem. Piotr zerwał wczoraj jakiś mięsień w lewej nodze i ma 8 tygodni chodzenia o kulach, a na razie wogóle nie chodzi. Ja też jeszcze nie mam tych woreczków. Teraz myślę co jeszcze zabrać i jak wszystko zorganizować w domku, aby sobie jakoś poradzili. pozdrawiam Ksara i Głogosia Quote
sylwia i boksery Posted August 20, 2004 Posted August 20, 2004 Teraz myślę co jeszcze zabrać i jak wszystko zorganizować w domku, aby sobie jakoś poradzili. Dlatego właśnie ja jadę dopiero w poniedziałek-bo w domu zostają dwaj duzi chłopcy(czyli mąż i brat) i córa-czyli generalnie same lewe łapy :wink: :D No i trzeba towarzystwu zapewnić max organizację :wink: Wyrazu współczucia dla Piotra-fatalny pech. Quote
AM Posted August 20, 2004 Posted August 20, 2004 My dojedziemy we wtorek około południu. Sylwia, zajmij nam miejsce :wink: mrowka, ja zostaję do niedzieli 29.08 :D Quote
sylwia i boksery Posted August 20, 2004 Posted August 20, 2004 My dojedziemy we wtorek około południu. Sylwia, zajmij nam miejsce :wink: Potaram się zająć optymalne miejsca :wink: My zostajemy do soboty-nietety,siła wyższa... :cry: :cry: Quote
ksara Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 Trochę już czasu minęło od powrotu z Zawiercia. Było super !!!! Ja i Shrek dużo nauczyliśmy się nowego, przede wszystkim ten milczek zaczął szczekać i kapnął się o co chodzi z tym śladem. Każdy inny obóz - jedziemy tez. Mam dużo fajnych zdjęć, zapraszam na www.glogosia.pl pozdrawiam Ksara i Głogosia Quote
malawaszka Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 ksara :angel: gratuluję maluchów :wink: pewnie macie teraz mały kociołek w domu :D czy ktoś z Was szkoli w Zawierciu psa - poza tym obozem? Quote
ksara Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 My w Zawierciu byliśmy tylko na obozie, szkolimy się w Poznaniu. Polecam tego szkoleniowca z Zawiercia, choć słyszałam że trudno się do niego dostać. Szczeniaczki nie dają o sobie zapomnieć. Quote
malawaszka Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 http://www.modlew.com.pl/rragnarr/szkolenie.htm szkoliliście u nich psa? wybieram się tam - warto? czy szukać gdzieś indziej? Quote
sylwia i boksery Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 Warto-warto. Bardzo zazdroszczę-chylę czoła przed Mariuszem-szkoleniowcem. Quote
malawaszka Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 uff no to ekstra :angel: mam nadzieję, że jak radzi sobie z psami mordercami :lol: to okiełzna też moją strachliwą Lunę :lol: :wink: Quote
AM Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 malawaszka, napisz do nich na maila bo 16 października organizują dzień szkoleniowy z czeskim szkoleniowcem Liborem Helleportem (tym, z którym był obóz). Myślę, że warto by Ci było przyjść, poznać różne metody pracy z psem :D Ja się wybieram 8) Quote
ksara Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Jak ja Wam zazdroszczę!!!! Macie tak blisko !!!! Libor jest wart jechania tak daleko, ale nie wiem czy znajdę opiekę dla 7 szalonych bokserków. Bardzo chciałabym przyjechać, ale czy się uda zobaczymy. Kto może niech jedzie, spotkanie takiego szkoleniowca niestety nie zdarza się zbyt często. Tydzień szkolenia w sierpniu był bardzo wyczerpujący, ale z dużymi efektami końcowymi. Może się jednak spotkamy. Quote
Recommended Posts