Jump to content
Dogomania

Mix jamnika długowłosego ! Lubochnia, grozi mu śmierć ! HELP ! BARDZO PILNIE DT !

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kilka dni temu wracając ze szkoły ujrzałam malutkiego pieska zwiniętego w kłębuszek. Koleżanka mi powiedziała, że sama widziała jak ktoś go wyrzucił z samochodu. Wtedy, gdy zaczęłam go wołać podbiegł radośnie. Dziś już uciekał...:(
Riki jest bardzo ładnym pieskiem. Jest wielkości jamnika. Ma długą, bardzo miłą w dotyku sierść. Kolor: kremowy:
Jest młodziutki, ma może niecały rok. Jeszce dzieciak...
Jest dość nieufny. To jest wynik jego tułaczki. Jestem pewna, że będzie wspniałym przyjacielem. Idealny do bloku.
PROSZĘ O DOM DLA TEGO PRZEWSAPNIAŁEGO PSA !

Napisałam taki tekst do ogłoszeń będę bardzo wdzięczna, jeśli ktoś zrobi allegro.

Posted

Cały czas zaglądam. To, co mogłam, zaproponowałam powyżej. Nie wiem, porozsyłaj pw do jak największej liczby osób. Może razem coś sensownego wymyślimy.

Co do allegro - ja myślę, że to w takiej formie (tekst, z którego niewiele wynika i pies gdzieś na ulicy) chyba nie zadziała:hmmmm:

Myślę, że najpierw trzeba intensywnie bardzo myśleć, jak go stamtąd ściągnąć. Jest coraz zimniej :( (plus wszelkie możliwe zagrożenia)

Myślę o nim :(

POTRZEBNA POMOC!!!!

Posted

mogę mu zrobić allegro i je pilotować do skutku
mogę go zaproponować pani, która szuka dla siebie małego psa
ale przede wszystkim trzeba go ZABRAĆ Z ULICY
ogłaszanie go wtedy, kiedy nawet nie wiadomo czy da się złapać nie ma najmniejszego sensu

Posted

Też już proponowałam allegro (również krótki (niestety tylko krótki) tymczas - gdyby była jakaś koncepcja dla niego na dłuższą metę) - byle go zabrać z tej ulicy.

Ale Zuzanna jest chyba niepełnoletnia (tak, Zuzanno?) i sama nic tam nie wskóra i nie zdecyduje (?) Potrzebna pomoc na miejscu. Potrzebne pomysły :(

Posted

Salbinka, tak. Jestem niepełnoletnia. Nasza gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym schroniskiem. Jest pan, który ma broń i wszycy więdzą co robi...:(

Ja i moja koleżanka jesteśmy same na ponad 10 tys. gminę. Nikogo to nie interesuje. My, dwie "świrnięte" nastolatki staramy się pomagać psom z naszej gminy.

Co ja mogę zrobić ? Mogę psa złapać, przez kilka dni przetrzymać. Nic więcej...:(

Posted

Piesek zniknął. Nie ma go. Wypytuję wszystkich, psiak się zapadł jak kamień w wodę. Mortika nawet zaproponowła DT, a on zniknął. :-( Może ktoś go przygarnął. Dobrze, że jest samczykiem, to nie będzie się rozmnażał.

Podobno następny pies się błąka. Jakiś kudłaty.

• 2 weeks later...
Posted

Riki jest widywany. Tylko, że ja ostatnoi go widziałam dwa tygodnie temu. Nie wiem w jakim jest stanie, nie wiem co u niego. Wiem tylko, ze co jakiś czas się pojawia w oklichach kościoła. :(

Posted

Też sobie pomyślałam, że może on wcale nie jest bezdomny, tylko ciekawy swiata. Może mieszka gdzieś na podwórku i od czasu do czasu wychodzi sobie przez dziurę w płocie. Nie ma obrozy, ale może ma swój domek?

Posted

Wieś to wieś. Każdy się zna.

W Lubochni co prawda jest kilka przypadków "wędrowniczków", ale Riki nie. Puściłam sieć po każdej wsi, czy to jest czyjś pies. Niestety piesek bezdomny, bardzo głodny. :(