Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja miałam jedne Lupiny - Jelly Roll i przyznam, że były dosyć twarde, na pewno twardsze od Rogzów.

[B]Marta_Ares[/B] - Smycz Twojej roboty, którą tam jeszcze kiedyś od Ciebie kupiłam, jest super, wytrzymuje ekstremalne warunki; Woda, błoto jej nie straszne. :D

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[QUOTE]u mnie najmiększe jest turtle reef a beznadziejnie twarde są delfinki i g-grly dog[/QUOTE]

no właśnie te macałam, jak dla mnie są tragicznie sztywne :shake:

podoba mi się puppy love, jak u niego jest z twardością? kto ma, niech mi tu pisze :cool3:

Posted

No to drobniutka z niej panienka. :cool3:
Mój cielaczek w szyjce 54 a w klacie 89. :eviltong:

A jaki kolor dla niej chcesz? Pomarańcz na ONach wygląda cudownie. :loveu:

Posted

[quote name='Ana04']No to drobniutka z niej panienka. :cool3:
Mój cielaczek w szyjce 54 a w klacie 89. :eviltong:

A jaki kolor dla niej chcesz? Pomarańcz na ONach wygląda cudownie. :loveu:[/quote]

roschoffy :diabloti:
ma żółte szelki, niech się cieszy :eviltong:
teraz ciągle chodzi w szelkach ezy doga, w guardach jej niezbyt wygodnie, tak mi się wydaje, zobaczymy jak trochę przytyje :eviltong: póki co chciałabym dla niej tropicane z lupine, róż szele ezy i róż łańcuszek, ale to na święta pewnie ;)

Posted

[quote name='Ana04']My sie też nad różowym zastanawiamy ale z miękkich i lekkich. :lol:[/quote]

na nas nie ma rozmiaru ;( 2 cm za cienka :-(
[quote name='Marta_Ares']Peja pomarancz jej wez :loveu:[/quote]

Może kiedyś :lol:

Posted

[quote name='smallpati']no właśnie te macałam, jak dla mnie są tragicznie sztywne :shake:

podoba mi się puppy love, jak u niego jest z twardością? kto ma, niech mi tu pisze :cool3:[/quote]

Puppy love twardością przypomina trochę delfinki, ale wydaje mi się, że jak one tak dłużej leżą "na luzie" (jako nowe, z metką są przecież spłaszczone), to się miększe robią.
A grrly dog wcale nie są bardzo twarde, są troszkę twardsze od muddy paws, ale bardzo dużej różnicy nie czuję.
Nie wydaje mi się też, żeby grubość/twardość lupine (niektóre są z grubszej - sztywniejszej taśmy, niektóre z cieńszej, bardziej giętkiej) przeszkadzała mojej suczce.

Tutaj już kiedyś był poruszony temat lupine, jako bardzo niewygodnych obroży, szelek dla psów i zdania również były podzielone, z tego co pamiętam.

[quote name='Ana04']My sie też nad różowym zastanawiamy ale z miękkich i lekkich. :lol:[/quote]

Nie zastanawiaj się, tylko kup :evil_lol:.

Posted

RCookie ale nie chodzi o to że mojemu psu jest nie wygodnie tylko mi :eviltong: , mam częsty kontakt z obrożami Moli więc wolałabym żeby nie były twarde, np. nie lubię jak M. ma skórę ubraną bo dla mnie to już jest twarde (chociaż moja skórka jest dużo delikatniejsza i miększa niż przeciętne skóry)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']na nas nie ma rozmiaru ;( 2 cm za cienka :-(
[/quote]
To jaką ona szerokość będzie nosić? Mojemu kundlowi starcza 2,5. :razz:

Posted

[quote name='smallpati']RCookie ale nie chodzi o to że mojemu psu jest nie wygodnie tylko mi :eviltong: , mam częsty kontakt z obrożami Moli więc wolałabym żeby nie były twarde, np. nie lubię jak M. ma skórę ubraną bo dla mnie to już jest twarde (chociaż moja skórka jest dużo delikatniejsza i miększa niż przeciętne skóry)[/quote]

Mogłaś tak od razu :eviltong:.
Dla jednych jedna obroża będzie twarda, a dla innych będzie bardzo mięciutka, także to też trochę indywidualne :lol:.
Rogzy z nitką są jednak miększe niż puppy love, ale według mnie nie jakoś znacząco (miękkie i lekkie z rogza są na pewno bardziej miększe). Jak ja chciałam, żeby te sztywniejsze lupine się "zmiękczyły" i jakoś normalnie układały na psie, to po każdym zdjęciu obroży z psa wkładałam ją do pudełka zapiętą na klips i teraz jest ok.

Dodam jeszcze, że moja koleżanka, ma dla swojej Molki komplet puppy love od prawie roku (jeśli to już rok nie minął, bo nie pamiętam dokładnie, kiedy jej zamawiałam) i jest nim zachwycona ;). W ogóle jej zdaniem rogzy są brzydkie i w ostateczności mogłaby wybrać gładkie taśmy (te z nitką/miękkie i lekkie). Zawsze się jej dziwiłam, jak tak mówiła, bo mnie się rogzy podobały o wiele bardziej :evil_lol:.

Posted

RCookie kusisz mnie, kusisz :evil_lol:
ale na razie się wstrzymam bo RD zamówiłam więc póki co wystarczy, a coś mi się wydaje że następne w kolejce będzie właśnie lupine puppy love :eviltong:

Posted

[quote name='smallpati']RCookie kusisz mnie, kusisz :evil_lol:
ale na razie się wstrzymam bo RD zamówiłam więc póki co wystarczy, a coś mi się wydaje że następne w kolejce będzie właśnie lupine puppy love :eviltong:[/quote]

Puppy love jest super :evil_lol:, ja kilka miesięcy temu bardzo chciałam kupić, ale w końcu zrezygnowałam i nie tak dawno kupiłam, ani trochę nie żałuję :razz:.
A jaką szerokość RD zamawiałaś? 18mm?

Posted

[IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC06916.jpg[/IMG]

[IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC06894.jpg[/IMG]

[IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC06901.jpg[/IMG]

[IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC06903.jpg[/IMG]

Posted

Cudnie!
A do mnie przyszedł Ezy Dog i RD :loveu: Boskie są :cool3:
[IMG]http://i38.tinypic.com/dxe834.jpg[/IMG]

[IMG]http://i38.tinypic.com/if8l77.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='smallpati']
Ja się ciągle zastanawiam nad lupine bo mają fajne wzorki, ale jakoś mi nie leży twardość ich (i nikt mi nie powie że są miękkie :diabloti: macałam i dla mnie są twarde), ale nie wykluczone że kiedyś nabędę jakąś :eviltong:[/quote]

Jedynie miękkie lupiny jakie mi się trafiły, to wzór Muddy Paws :roll: wprawdzie nie zauważyłam, żeby psom twardość obroży przeszkadzała, ale ja lubię sobie owinąć smycz wokół ręki i mam wrażenie, że wręcz mnie tnie po dłoni.

Posted

Tak, szara :cool3: Chcę dokupić jeszcze (kieeedyś) czarną to będzie do wszystkiego :multi: (Ciekawe ile tak wytrzymam...:evil_lol:)

Posted

Marta, Zuzka - cudownie. :loveu:
Tez bym chciała surf sainta i florala :loveu: ale cienkie, cienkie...
Jednak zacisk rogzowy Xlka jest dobry, ale wtedy gdy przełożę przez regulację jeszcze naszywkę. :eviltong: Ale i tak mała będzie chodzić głównie w szelkach.
Co nie zmienia faktu, ze poluję na róż łańcuszek. Ale to też później trochę. :lol:
[B][URL="http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1359"]
[/URL][/B]

Posted

[quote name='RCookie']Puppy love jest super :evil_lol:, ja kilka miesięcy temu bardzo chciałam kupić, ale w końcu zrezygnowałam i nie tak dawno kupiłam, ani trochę nie żałuję :razz:.
A jaką szerokość RD zamawiałaś? 18mm?[/quote]

ja też ją już kilka razy chciałam zamówić ale zawsze rezygnowałam :razz: pomyślę nad nią jeszcze
tak 18mm, chociaż dla Moli jest to za szerokie, ale S była znów za mała jeśli chodzi o długość, bo ona jest do 30 cm, młoda ma 29cm, a nie lubię obroży na maksa popuszczonej, więc zamówiłam M

[QUOTE]Jedynie miękkie lupiny jakie mi się trafiły, to wzór Muddy Paws :roll: wprawdzie nie zauważyłam, żeby psom twardość obroży przeszkadzała, ale ja lubię sobie owinąć smycz wokół ręki i mam wrażenie, że wręcz mnie tnie po dłoni. [/QUOTE]

no właśnie chodzi mi o to że lupine są szorstkie dla mnie, a nie dla psa.
A gadam i gadam, chyba ją w końcu zamówię (ale puppy love) to się przekonam jakie są lupine

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...