Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Chciałbym przedstawic Wam Pepe która po wielu perypetiach przyjechała do mnie z ojczyzny rasy - Wielkiej Brytanii. Ojcem Pepe jest Ch.GB. Stormbull Solo, matką Janastaff Hopes Glory - zdjęcia poniżej. W rodowodzie ma kilka ciekawych psów angielskich - Vanoric Voo Doo, Wyrefare Prince Naseem, Megabyte Tomahawk, Timgold Mr. Bad Guy i mój ulubiony Knockon Dance With the Divil. Mam nadzieję ze mała przypadnie Wam do gustu.

Pozdrawiam

Ch.GB. Stormbull Solo

Janastaff Hope's Glory

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ha! No i widze, ze nasze starania pomogly, bo juz w poneidzialek zdjecia :loveu:
Mala cud-miod. Zreszta - po takich psach :)
Oj, niech rosnie i ma sie jak najlepiej, a potem bedziemy walczyc na ringach :eviltong:

Posted

[quote name='Nela']Witam !!!
Milo zobaczyc swierza krew !!! Bardzo ladna niunka !!!
Mam nadzieje ze rodzice sa testowani na L2HGA i na HC !!!??

Oboje rodzice są L2-HGA, HC, PHPV - clear.

Posted

Brzydallll... fe brzydal...;)

Łukasz, bardzo Ci gratujluję! :lilangel:

Witam slicznotkę! Mała jest urocza, a rodzice... mniam... główka mamy bardzo fajna :razz:

Posted

wielgaśnie gratulacje piękna panienka :loveu:

Oboje rodzice są L2-HGA, HC, PHPV - clear.
ach mazr mi się żeby wszystkie psy miały to badanie i z takim wynikiem :cool3:

Posted

Łukasz ! Serdeczne gratulacje ! mała zapowiada się swietnie a rodzice są jak dala mnie extra:cool3: Solo to jeden z moich najwiekszych faworytów. Maleńka cudowna.:loveu: Życzymy Ci aby zdrowo rosła i zyczymy sukcesów na wszystkich płaszczyznach :)
Carbonarastaff Team

Posted

No to superancko !!! Ze sa badani !!!! i ze wszystko gra !!!! zeby tak wszystkie staffiki byly badane....
Ale musieliscie sie chyba niezle pogimnastykowac zeby "wyrwac" takiego szczeniaczka!!!!! Anglicy nie sa chetni do sprzedawania na Europe z tego co wiem!!!!
Ogromniaste Gratulacje !!!!!
Przesliczny pycholek !!! :loveu:

Posted

Łukasz gratuluje nowego nabytku...:thumbs: :thumbs: :thumbs: Dziewczyna zapowiada się bardzo ciekawie..:thumbs: :thumbs: Tatuś świetny psiak, mama równiez fajna laska (bardzo podobna do naszej włoszki ;) ) także córa powinna wyrosnąć na super staffinkę...:happy1: czego serdecznie Ci życzę...a teraz niech sie dobrze chowa i rośnie zdrowo...:) :)

Pozdrawiam :smile:

Posted

Dziękuję serdecznie za wszystkie miłe słowa - mała jest przekochana, noc przespala ze mna na jednej poduszce i dopiero rano obudzila mnie chcąc zejść z łóżka za potrzebą :)

Pozdrawiam

Posted

Gratuluje nowego nabytku !!! Mała jest poprostu piekna :loveu: :loveu: :loveu:
Niech zdrowo rośnie i podbija ringi wystawowe
Tylko nie zapominaj o nas i wklej czasem troszke zdjęc małej pocieszki!!!

Posted

Witamy maleńką ( no, chyba nie aż tak maleńką jak mogłabym wnioskować z poprzednich Łukaszowych nabytków ;) ) BEAUTY !!!
Gratuluje właścicielowi wytrwania i chęci i życzę aby zdrowo się chowała i dostarczała niezapomnianych wrażeń - w domu i na wystawach ;)

Ale liczyłam na to , że sie w końcu ktoś zlitował i sprowadził psa , już sobie plany snułam ach a taki to dopiero by mi pasował ;) ..... a tu :shake: najwyrażniej Berserker lubuje się w dziewczonkach , tak jak Diabelski Uśmiech :lol:

Ale czekam , czekam , wytrwale czekam .......

Pozdrawaim - Justyna!!!!

Posted

Brawo Łukasz, jak zwykle podszedłeś ambitnie do zagadnienia-taki rodowód...Brawo! Niech malutka się zdrowo chowa, a w przyszłości podbija ringi i odciśnie swój ślad w hodowli:lol: Uściskaj ją ode mnie!

Posted

Łukasz napisał(a):
....mała jest przekochana, noc przespala ze mna na jednej poduszce i dopiero rano obudzila mnie chcąc zejść z łóżka za potrzebą :)

Pozdrawiam

A co na to Twoje starsze dziewczyny? Żadnych scen zazdrości????:loveu:

Posted

AMFI napisał(a):
A co na to Twoje starsze dziewczyny? Żadnych scen zazdrości????:loveu:

Reszta towarzystwa super, na zmianę jej matkują i się z nią bawią. Generalnie mała została zaproszona na wspólne legowisko-ponton gdzie wylegują się jedna na drugiej :)

Posted

[LEFT]Gratulacje nowego nabytku,świetny rodowód i ogromna potencjalna wartosć hodowlna, musiało Cie to kosztowac wiele wysiłku, aby sprowadzic mała do Polski wiec tym wieksze gratulacje i powodzenia w przyszłosci,mam nadzieje ze w przyszłym sezonie wystawowym zobacze małą na zywo na jakiejs wystawce.
[/LEFT]

Posted

Łukasz, ukochaj malutką od nas - ode mnie i od Zosi. Szczylas ma takie imię na jakie zasługuje. Na pewno nie było łatwo kupić psa tej klasy w Anglii - bo wiadomo, jak hodowcy angielscy patrzą na Polskę - ale jak widać wystarczy być hodowcą przez duże H, a nie tylko rozmnażaczem, żeby się to udało, bo bez względu na kraj, każdy hodowca docenia wiedzę, kompetencje i osiągnięcia innego - te prawdziwe a nie jedynie Zwycięzcę Rasy na wystawie krajowej w Pipidówku dolnym w konkurencji 1. Tak więc gratulacje podwójne, bo jak się okazuje po raz kolejny [ku rozpaczy hodowców z dziestoletnim stażem] - wiek nie idzie w parze z poziomem hodowania ;)

Posted

Patka napisał(a):
wielgaśnie gratulacje piękna panienka :loveu:

ach mazr mi się żeby wszystkie psy miały to badanie i z takim wynikiem :cool3:

Tak, dobrze byłoby, gdyby wszystkie były przebadane, ja mam takiego pecha, że byłam pierwsza w Polsce i teraz się czasami zastanawiam o co chodzi.

Jest kilka psów "sławnych nosicieli", jakie to są można sprawdzić na bullhawk, niedługo do wyników moich suk - wszystkie clear dołączy wynik mojego psa - VICTORY MARCH Pullera, który całkiem nieźle sie miewa mimo braku sierści na skórze:) - nawet jeździ na rowerze - to znaczy ja jadę, a on biegnie obok, głowy nie musze mu podtrzymywać:) Nie ma ta choroba nic wspólnego z wielkością głowy jakby ktoś chciał wiedzieć, więc moda na głowy trwa od 1935 roku i będzie trwać miejmy nadzieję wiecznie, chyba, że przegniemy i skończymy z głową bulldoga. Przepraszam wszystkie czarownice, że się rozczarowały:) Bo nawet nosiciel, to nie jest żadna tragedia.

Pozdrawiam przebadaną Pepe od przebadanych moich suczek, które czują się nieźle:) i przekazuję pozdrowienia od hodowli Pullera wraz z życzeniami sukcesów, w której też wszyscy zdrowi:)

ps. jestem zmuszona pokazać Miśka i całą resztę na jakies wystawie, a weterankę już zgłosiłam do Nowej Rudy:lol:

Posted

porterin napisał(a):
Tak, dobrze byłoby, gdyby wszystkie były przebadane, ja mam takiego pecha, że byłam pierwsza w Polsce i teraz się czasami zastanawiam o co chodzi.

pięknie, pięknie, przykład idzie z góry!:thumbs:

porterin napisał(a):
Bo nawet nosiciel, to nie jest żadna tragedia.

Zgadza się - grut to mieć o tym informację i odpowiednio z niej korzystać w doborze hodowlanym. A żeby korzystać, trzeba mieć te informacje o obu planowanych w kojarzeniu stronach:razz:
Myślę, że to tylko kwestia czasu i ... wkrótce przyszli nabywcy szczeniąt wymuszą te testy i infromacje o ich wynikach od hodowców, ba, już bardzo częst
o pytają :cool1:

Posted

Sunia bardzo ładna i słodziutka ,jak każde maleństwo.Tatuś też niczego sobie.Wstawiaj foty abyśmy mogli cieszyć oczy razem z tobą
.Pozdrawiam