Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grzywacze nie lnieja:multi: a jeżeli coś im wypada to naprawdę tyle,że nawet nie zauważysz.Przeczesuj go raz w tygodniu żeby sierśc mu się nie zbiła, podczas tego wyczesywania trochę włosa mu wyjdzie.Dobrzeby było jakbyś choć raz na 2 tyg go wykąpała ale po kąpieli wysusz suszarką.

• Replies 339
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sztotki to zależy ile chcesz na to wydać ale powinnas mieć jedną pudlówkę np. http://onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,416699,0.htmli grzebień o średnim rozstawie zebów(nie za szeroki i nie za wąski)albo taki co z jednej str ma szerszy rozstaw a z drugiej węższy, ja mam np. taki i jest super http://onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,618497,0.html - jeżeli chcesz tańsze to w sklepach z art. zoo są odpowiedniki takich szczotek czy grzebieni, dałam ci te co ja używam żebys wiedziała jak mają wyglądać mniej więcej. I po kąpieli w szamponie proponuje dokupić odżywkę i mu nakładać a sama zobaczysz ile fajniejsza sierść się robi i łatwiej się rozczesuje. Tylko odzywkę proponuję jakiejś firmy profesjonalnej,one są ciut droższe ale na dłuzej wystarczają niż takie powszechne co są w sklepach z art.zoo dostępne

Posted

A teraz pytanie dla wszystkich - ile dużych komarów na dobę może zjeść grzywek, by mu nie zaszkodziło? :razz: Liczi wieczorem upolował i zjadł 3. Jest bardzo skuteczny! :D Prawie wylądował w cieście na stole :evil_lol:[/quote]

Komarów nie liczyłam , ale ćmy i ślimaki to nawet , nawet chętnie :evillaug:

Posted

3 komary?! TO MAŁO!!! :) Moja sunia to potrafi najeść się chrabąszczami tak, że się zaokragla :diabloti: A jakie ma metody by je upolować! Smiechu warte... :)

PS. Witajcie :)

Posted

Legowiska najlepiej zamawiac na Allegro - bo tam sa bezposrednio od producenta ;) a co za tym idzie ceny sa bardziej atrakcyjne.

U mnie legowisk jest ok 15 ,a i tak zakały spia w łozkach :evil_lol:

Posted

U mnie legowisk jest kilka, mam takie kupne ale i po prostu z kocyka na szafce i tam najbardziej lubią przebywać i jest kłótnia między Molly a moja kundelką.Moje spią ze mną albo z mamą ale z posłań też korzystają, tak naprawdę każdy ma oprócz mojego łóżka:mad: swoja miejscówkę i jak chce święty spokój miec to idzie na nią a i jak coś do jedzenia dostają to też ucieka każdy na swoje posłanie.
Co do wymiarów legowisk to musisz sobie mniej więcej zmierzyć bo tam sa wymiary podane.Tak samo z ubrankiem jak chcesz to zmierz psa, w necie znajdziesz rysunki z tym jak powinno się mierzyć ale dla pp to raczej nie trzeba ubrań chyba,że siatka jak gdzieś w chaszcze chodzicie, co by mniej mieć do wyplątywania z sierści i ew.nieprzemakalny kombinezon jak jest wielka chlapa i nie chcesz mieć psa całego brudnego, ja zakładam Molly tylko jak pada a idziemy do dzieci na zajęcia.Jak psiak nieprzyzwyczajony to może wcale nie chcieć chodzić i będzie nieszczęśliwy z ubranka.I ubranka kudłacą sierść.

Posted

Ja też mam w domu niezliczoną ilość psich spanek. Chińczyki muszą być cały czas tam gdzie pańcia, więc posłanka stoją w każdym pomieszczeniu i są różnego rozmiaru. Łyski wolą mniejsze /około 45 /, żeby je lepiej otulały i śpią w nich zwinięte, jednak Api pp zdecydownie okupuje te większe / około 60 cm /. Kudłaczka bardzo często " wietrzy futro " i potrzebuje o wiele więcej miejsca, aby się rozłożyć. Proponuję na początek kupić dwa - mniejsze i większe, żeby miał wybór i mógł zdecydować, które lepsze. I tak jak napisała Ress, zamów na Allegro u tego samego producenta, będzie jedna opłata za wysyłkę.
Odnośnie ubranka na polarze, to takie dla pp nie jest potrzebne, poza tym strasznie filcuje sierść. Wystarczy ortalionowy kombinezon i to zakładany tylko wtedy kiedy jest mokro lub w czasie deszczu, bo podczas niezbyt zimnej i suchej pogody nawet łysole wolą biegać "nago ".

Mama Magdy

Posted

A w którym miejscu Liczy nie jest pięknym modelem ????:hmmmm::niewiem:
Moim zdaniem śliczny chłopak z niego -poczekaj az mu włoski odrosna - wtedy zobaczysz jakie cudenko masz w domu.
Ma bardzo sympatyczny wyraz pysia - taki Sprocket z bajki - jesli pamietacie Fraglesy ;)