beka Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Zeby te ogłoszenia pomogły . Mam ndzieje że szczeniorki znajda domy.. Quote
psiareczka78 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Biedna sunia. Przygarnęłam banerek. Czy są jeszcze potrzebne ogłoszenia? Quote
scarlet Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 pewnie jak masz jeszcze inne strony niż podane w poscie wyżej to wrzucaj - im więcej tym lepiej :) Quote
scarlet Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 odezwała się do mnie Pani z ogłszenia z prośbą o podanie szerszych informacji nt suni. Gość 30.08.08, 14:32 o jaki sliczny ale prosze podac o jakies szczeguly np ile ma lat itd moj adres email jest [email protected] Pozwoliłam sobie tej Pani odpisać na e-mail. Oto mój list: Witam serdecznie, Przepraszam, ze tak późno odpisuję ale.... natłok pracy niestety nie daje chwili wytchnienia. Aktualnie sunia przebywa w Schroniksu dla bezdomnych Zwierząt w Krzesimowie. Razem z nią jest tam również jej brat - oto link do ogłoszenia: http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23515297,Lublin_Zwierzaki___Adopcja,1-192.html Pieski zanim trafiły do schroniska były niestety bardzo źle traktowane przez poprzedniego właściciela - pieski nie były karmione ani nie dawano im wody do picia. Właściciel niestety oklaczeły sunię - żyletką odciął jej kawałek noska. Na całe szczęscie nie uszkodził receptorów węchowych i sunia czuje, ale cały czas ma katar. Więc gdyby udało się znależć dobrego właścicela (który wyraziłby zgodę na wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną wykonaną przez wolonatariuszkę opiekującą się sunią), potrzebna byłaby wizyta u weterynarza. Właściciel zostawił szczeniaki w tekturowym pudełku na pastwę losu - na szczęscie znaleźli je pracownicy schorniska i tak właśnie się tam znalazły. Były karmione butelkami przez wolontaiuszy. Wszystkie pozostałe szczeniaki znalazły dobre domy - w schronisku pozostały jeszcze tylko te 2. Mamy nadzieję, że uda się znaleźć ludzi o dobrym sercu, którzy zechcą się zaopiekować tymi biedakami. W razie jakich kolwie pytań proszę o kontakt e-mail lub kontakt telefoniczny podany w ogłoszeniu. Proszę pamiętać, że decyzja o ewentualnej adopcji jakiegokolwiek pieska powinna być wielokrotnie przemyślana bo to decyzja na całe zycie. A pieski po takich przejściach zasługują już tylko na dobry dom i właściciela do kochania (pieski wzięte ze schroniska niemalże od pierwszego dnia zakochują się w swoim wybawcy i ponowny powrót do schroniska często kończy się powolnym umieraniem z tęsknoty). Serdecznie pozdrawiam Emilka Ciekawe czy coś z tego będzie????? Quote
Ala&Zetka Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Super!!! Wielkie dzięki Scarlet, że jej odpisałaś! No to teraz pozostaje trzymanie mocno kciuków, aby coś z tego wyszło! Quote
sloneczko76 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 no to spacerek wieczorny i trzymam kciuki :):):)za nowy domek Quote
psiareczka78 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 OK, to zrobię suńce jeszcze kilka ogłoszeń, ale niestety dopiero jutro lub pojutrze...:roll: Quote
Ala&Zetka Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 Dzięki! :-) Do góry pieski!!! Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Co to wogóle za dziki pomysł odcinania psu kawałka nosa?!:angryy: Doklejamy banerek do podpisu E/W Quote
Dinka Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Biedactwo... ;( Moge jej zrobic ogloszenia. ;) :loveu: Sliczna jest... ;) Quote
Recommended Posts