maarit Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 [quote name='kaja555']tylko Gonia - co ja mam zrobić?? Na działki nie wejdę, bo nie jestem działkowiczem. Po prostu nic się nie dowiem - jedynie Izunia może się coś więcej dowiedzieć, to ona założyła Miskowi wątek. Namiary w ogłoszeniach też powinny być na Izę, albo na osobę którą wskaże. Jeżeli chodzi o inne psiaki - te ze schroniska - to jeżeli są pytania, po prostu można zadzwonić do schroniska, my nie mamy przecież monopolu na informację, a wątków zwierzaków ze schroniska jest minimum 60! Są jeszcze koty ze schroniska, których wątek prowadzę wraz z magdą222. To nie ma znaczenia kto dzwoni, wszytkim zainteresowanym zwierzakiem udzielają chętnie informacji. kaja555 ja sie nie czepiam tu nikogo. Ja rozumiem że nie macie czasu, bo kazdy ma obowiązki wb rodziny, zwierząt, pracę. Po prostu łatwiej mieć odpowiedź na 1 str. jak zaczniemy indywidualnie wydzwaniac to dopiero będą jaja (staram sie ściągnąć tu kilka cioteczek i jak kazda zadzwoni ...) Nie mówię że tylko tu tak jest takich watków jest dużo... Ja nie mam kasy żeby wydzwaniać po schroniskach bo nie pracuję z powodu choroby. Mam za to czas i chętnie bym pomogła ogłoszeniami. Tylko potrzebne sa zdjęcia... i inf:roll:. Wystarczy, żeby autorka coś napisała:roll:. Mogę nawet podrzucać codziennie,żeby watek nie został zapomniany. Nie gniewajcie się ale zrozumcie że człowiek po pewnym czasie może sie zdenerwować. Jak trzeba gdzieś wspomóc ogłoszonkiem to możecie mi napisać i podać link - postaram się (w miarę moich możliwości i umiejętności:oops:) zrobić ale niech osoby które zakadały watek pilotują całą sprawę. Quote
maarit Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Misiu ciotka sie dzisiaj nie wyrobiła ale jakieś ogłoszonka ci jeszcze zrobi.... Quote
JOMA Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Idą jakieś straszne mrozy - w schronisku byłoby mu z pewnością lepiej. Tylko kto może wejść na teren tych działek ?! Quote
Izunia0520 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 za chwile jade na działki sprawdzic co z Misiem, ale dowiedziałam sie tez ze jego były właściciel mieszka na działkach cały rok, wiec Misio ma do kogo sie przybłąkać, na pewno ma co jeść, a moze i ma troche ciepłego kąta... no ale domek i tak sie przyda dla Michola, bo właściciel się go zrzekł... dobra zaczynamy robić ogłoszenia... wieczorem napisze czego się dowiedzialam... no i sorki ze tak zadko odpisuje na wasze pytania, posty itp...:oops: Quote
JOMA Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Jeśli ci właściciele są "byli" to może podrzucić im karmę - skoro się go zrzekli to wcale nie znaczy, żę mają ochotę go zimować :shake: - trzeba to wyjaśnić. Izunia liczymy na ciebie. Quote
Izunia0520 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Misiek żyje i dobrze wygląda...;] jak byłam na działkach, to siedział na dzialce swojego byłego właściciela... nie wyglądal na wychudzonego, ogólnie dobrze sie trzyma..;) myśle ze zime spokojnie przetrwa na dzialkach...;] (tzn. na dzialce byłego opiekuna)...;] no ale ogłoszonka się przydadzą, bo domek jak najbardziej wskazany dla Michola...;) ogólnie jak napisałam na wątku na 1 str. ze ma dystans do ludzi to jest tak ze nie do wszystkich... co więcej jeśli ktoś da mu odrobinę cierpliwości i czasu to Misio będzie oddanym i wdzięcznym psiakiem...;) Quote
JOMA Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Bardzo się cieszę, bo zimą zawsze "żarty się kończą". No a panu może i pies do szczęścia niepotrzebny ale kawałek serca to on ma. Quote
kaja555 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Izunia0520 napisał(a):Misiek żyje i dobrze wygląda...;] jak byłam na działkach, to siedział na dzialce swojego byłego właściciela... nie wyglądal na wychudzonego, ogólnie dobrze sie trzyma..;) myśle ze zime spokojnie przetrwa na dzialkach...;] (tzn. na dzialce byłego opiekuna)...;] no ale ogłoszonka się przydadzą, bo domek jak najbardziej wskazany dla Michola...;) ogólnie jak napisałam na wątku na 1 str. ze ma dystans do ludzi to jest tak ze nie do wszystkich... co więcej jeśli ktoś da mu odrobinę cierpliwości i czasu to Misio będzie oddanym i wdzięcznym psiakiem...;) a on ma się gdzie schować? tzn. wchodzi do do domku czy ma budę? Quote
kaja555 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Gonia13']kaja555 ja sie nie czepiam tu nikogo. Ja rozumiem że nie macie czasu, bo kazdy ma obowiązki wb rodziny, zwierząt, pracę. Po prostu łatwiej mieć odpowiedź na 1 str. jak zaczniemy indywidualnie wydzwaniac to dopiero będą jaja (staram sie ściągnąć tu kilka cioteczek i jak kazda zadzwoni ...) Nie mówię że tylko tu tak jest takich watków jest dużo... Ja nie mam kasy żeby wydzwaniać po schroniskach bo nie pracuję z powodu choroby. Mam za to czas i chętnie bym pomogła ogłoszeniami. Tylko potrzebne sa zdjęcia... i inf:roll:. Wystarczy, żeby autorka coś napisała:roll:. Mogę nawet podrzucać codziennie,żeby watek nie został zapomniany. Nie gniewajcie się ale zrozumcie że człowiek po pewnym czasie może sie zdenerwować. Jak trzeba gdzieś wspomóc ogłoszonkiem to możecie mi napisać i podać link - postaram się (w miarę moich możliwości i umiejętności:oops:) zrobić ale niech osoby które zakadały watek pilotują całą sprawę. Ja się nie gniewam - na wątkach psiaków ze schroniska są wszystkie dane w pierwszym poście, jakie potrzebne są do ogłoszeń. Po prostu nie jesteśmy w stanie odpowiedziec na każde pytanie przy 60 wątkach - a wiadomo, że każdy ma jeszcze na "boku" ratowane zwierzaki, które nie mają nawet tak dobrze jak w schronisku. Właśnie idę karmić koty na kopalni. Dobrze że Misiek ma co jeść Quote
maarit Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 kaja555 napisał(a):Ja się nie gniewam - na wątkach psiaków ze schroniska są wszystkie dane w pierwszym poście, jakie potrzebne są do ogłoszeń. Po prostu nie jesteśmy w stanie odpowiedziec na każde pytanie przy 60 wątkach - a wiadomo, że każdy ma jeszcze na "boku" ratowane zwierzaki, które nie mają nawet tak dobrze jak w schronisku. Właśnie idę karmić koty na kopalni. Dobrze że Misiek ma co jeść Już wszystko wiem co wiedzieć chciałam. Po prostu chcę Wam pomóc bo wiem, że macie dużo pracy. Rozumiem to i szanuję. Chodziło mi tylko o to co każda z nas wie,że nie wszystkim psom/kotom pomozemy naraz. Lepiej zająć się kilkoma(tymi pilniejszymi) a na szerszą skalę. A potem następnymi itd. OK. Było - minęło. "Co złego to nie ja". Pozdrawiam. Quote
kaja555 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Izunia zmaltretowana przez wszystkich chyba namówiła rodziców na zimową wizytę na działkach :evil_lol:, bo to pod lasem jest i samej jej nie chcieli pewnie puścić A ja też chciałam powiedzieć, że "co złego to nie ja" :evil_lol: Quote
kaja555 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Misiek czeka na działkach na swoją szansę Quote
Wyjątek Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Witam, Psiak ma wątek na forum dogomania? czy piesek nadal się błąka? Gdzie dokładnie koczuje? Spróbuję znaleźć mu nowy, dobry dom... Bardzo porsze o pilną odp., pozdrawiam, XYZ (dane zastrzegła, podam ewentualnie na priv)Taka wiadomość dostałam na maila (odpowiedź na moje ogłoszenie w serwisie gumtree.pl). Zaraz odpisuję i podam link do wątku- może coś się ruszy :razz: Quote
maarit Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 [quote name='Wyjątek']Witam, Psiak ma wątek na forum dogomania? czy piesek nadal się błąka? Gdzie dokładnie koczuje? Spróbuję znaleźć mu nowy, dobry dom... Bardzo porsze o pilną odp., pozdrawiam, XYZ (dane zastrzegła, podam ewentualnie na priv)Taka wiadomość dostałam na maila (odpowiedź na moje ogłoszenie w serwisie gumtree.pl). Zaraz odpisuję i podam link do wątku- może coś się ruszy :razz: O jakiś przełom u Miśka:multi: Quote
Izunia0520 Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 [quote name='Wyjątek']Witam, Psiak ma wątek na forum dogomania? czy piesek nadal się błąka? Gdzie dokładnie koczuje? Spróbuję znaleźć mu nowy, dobry dom... Bardzo porsze o pilną odp., pozdrawiam, XYZ (dane zastrzegła, podam ewentualnie na priv)Taka wiadomość dostałam na maila (odpowiedź na moje ogłoszenie w serwisie gumtree.pl). Zaraz odpisuję i podam link do wątku- może coś się ruszy :razz: to jest wątek mojego Michola ukochanego...:cool3: (ogólnie brałam pod uwagę adopcję Misia, niestety mój obecny psiak nie przepada za samcami i to uniemożliwia adopcję) błąka się po działkach, a dokładnie przebywa w ogródku działkowym swojego byłego wlaściciela... ( ten człowiek całą zimę i lato mieszka na działkach)...;) ogólnie właściciel zrzekł się psa... ale jak widac ma trochę serca i nie zostawił Misia samego na zimę... jednak nie zmienia to faktu, ze trzeba znaleźć psiakowi domek... pełen miłości i wyrozumiałości... naprawdę Misio to wspaniały i oddany psiak... niestety przez incydenty z ostatniego roku, nabrał do ludzi dystasu... ogólnie mimo iż były właściciel sie go zrzekł, Misio ciągle go kocha i jest mu bardzo wierny... ech biedny psiaczek... uważam ze jeśli ktos spróbuje pokochac Misia to Misio pokocha nowych opiekónów jeszcze mocniej...;) Quote
Wyjątek Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Odpisałam nadawcy maila. Podałam link do wątku na dogomanii. Mam nadzieję, że się jeszcze odezwie :roll: Quote
maarit Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Wyjątek napisał(a):Odpisałam nadawcy maila. Podałam link do wątku na dogomanii. Mam nadzieję, że się jeszcze odezwie :roll: Trzymam kciuki za Michola;) Quote
Recommended Posts