Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='margo001']Obglądnęłam już wszystkie :loveu:[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]eeee....nie wszystkie....[/B][/COLOR]

[IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/200809/55689/178756/00000016.jpg[/IMG]

[IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/200809/55689/178756/00000018.jpg[/IMG]

[IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/200809/55689/178756/00000019.jpg[/IMG]

[IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/200809/55689/178756/00000021.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='bonsai_88']Ja też przyjadę... ja też :multi:....

Z Birmą przyjadę, na pewno sie pokocha z twoimi psiakami :evil_lol:[/quote]

[quote name='margo001']Nie no muszę się kiedyś wprosić i zobaczyć Twoje potwory na żywo :loveu:
Chyba że mnie pożrą :diabloti:[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]ależ proszę bardzo - zapraszam :evil_lol:

Birme to może lepiej na jakimś gruncie neutralnym im przedstawiać jeśli już :diabloti: bo u nas akceptowane to najlepiej są SZCZENIAKI - dorosłego psa w to stado nie wprowadzę tak łatwo :evil_lol:

[COLOR=Black]margo[/COLOR] - jeśli pytasz o staffcie - to weź ze sobą ręcznik, bo Cie zaliżą :evil_lol:[/B][/COLOR]

Posted

[B]Aganetha[/B] w takim razie zdradzę ci tajemnicę - Birma nie lubi psów o takich pyskach jak twoje staffice :mad:... Paskuda ma na swoim koncie już 2 walki z ASTami :mdleje:. Próba wprowadzenia jej w twoje stadko skończyłaby się śmiercią tragiczną :shake:

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Aganetha[/B] w takim razie zdradzę ci tajemnicę - Birma nie lubi psów o takich pyskach jak twoje staffice :mad:... Paskuda ma na swoim koncie już 2 walki z ASTami :mdleje:. Próba wprowadzenia jej w twoje stadko skończyłaby się śmiercią tragiczną :shake:[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]to trzeba ją nauczyć rozpoznawać RASY :evil_lol: SBT to nie AST :evil_lol:

no...poza tym staffiki to zgrana ekipa i jakby jakiś pies zaatakował jedno to pójdzie reszta na pomoc :cool1:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='agnethka'][COLOR=darkorange][B]ależ proszę bardzo - zapraszam :evil_lol:[/B][/COLOR]

[B][COLOR=darkorange][/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkorange][COLOR=black]margo[/COLOR] - jeśli pytasz o staffcie - to weź ze sobą ręcznik, bo Cie zaliżą :evil_lol:[/COLOR][/B][/quote]
Wezmę duży kąpielowy :evil_lol:

Posted

[B]Aganetha[/B] przecież o twoje staffice bym się nie musiała bać :evil_lol:... już prędzej o to, że sobie ząbek któraś złamie na Birmowych kościach :diabloti:. A Birma nie lubi psów o szerokich pyskach, takich jak amstaffy, staffiki, dogi kanaryjskie czy cane corsa... dokładniej już ci nie umiem wytłumaczyć :placz:...

Posted

[quote name='margo001']Wezmę duży kąpielowy :evil_lol:[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]najlepiej taki z 5 razy X :evil_lol:[/B][/COLOR]

[quote name='bonsai_88'][B]Aganetha[/B] przecież o twoje staffice bym się nie musiała bać :evil_lol:... już prędzej o to, że sobie ząbek któraś złamie na Birmowych kościach :diabloti:. A Birma nie lubi psów o szerokich pyskach, takich jak amstaffy, staffiki, dogi kanaryjskie czy cane corsa... dokładniej już ci nie umiem wytłumaczyć :placz:...[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]nie musisz mi tłumaczyć ;) ja wiem jak to jest ;) wystarczy, że jakaś rasa podpadnie to potem wsje podobne mają przerąbane ;)

a co do kości - wiesz jak Viki wpiernicza kości? jeszcze jak miała wszystkie mleczaki - trzaskały jej w zębach w ciągu chwili znikały w otchłani paszczy :diabloti:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='jbk']Za to moje białaski z Twoimi czarnulkami by się bawiły pięknie ;)[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]no...Twoje białaski to by były super na zimę do nas, gdy nas zasypuje...hihi... kiedyś jeszcze zanim zdecydowaliśmy się na SBT to myśleliśmy o husky lub malamutach :eviltong: ale stwierdziliśmy, że dla odmiany to w lecie za gorąco by im było... no i jeszcze kilka kwestii zaważyło o rezygnacji - SBT'y są lepsze jako rasa dla nas :loveu:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='agnethka'][COLOR=darkorange][B]no...Twoje białaski to by były super na zimę do nas, gdy nas zasypuje...hihi... kiedyś jeszcze zanim zdecydowaliśmy się na SBT to myśleliśmy o husky lub malamutach :eviltong: ale stwierdziliśmy, że dla odmiany to w lecie za gorąco by im było... no i jeszcze kilka kwestii zaważyło o rezygnacji - SBT'y są lepsze jako rasa dla nas :loveu:[/B][/COLOR][/quote]

Wiadomo, że trzeba przemyśleć wybór rasy pod kątem własnych możliwości ;)

Czekamy, żeby nas też zasypało właśnie :) Twoje lubią śnieg?

Posted

[quote name='jbk']Wiadomo, że trzeba przemyśleć wybór rasy pod kątem własnych możliwości ;)

Czekamy, żeby nas też zasypało właśnie :) Twoje lubią śnieg?[/quote]
[COLOR=DarkOrange][B]
wiesz...my tutaj mamy możliwości...miejsca od groma.. spokojnie i ze 20 psów zmieścimy, ale to nie o to chodzi, żeby z domu schronisko robić albo i inną psiarnię ;)

z psami "pociągowymi" też byśmy dali sobie radę, ale.... one wymagają pielęgnacji sierści, a znając moją rodzinkę spadłoby to na mnie :diabloti: po tym jak musiałam rozczesać briarda (znajdę) to ja mam dość... takich kołtunów, filców to jak żyję na psie nie mieliśmy i przez kilka dni go czesałam i wycinałam co gorsze :roll:

lubię kudłatki, ale małe :lol: może to i lenistwo? ;)

z tego co ja wiem to staffiki za zimą nie przepadają...zimno im...ale na pewno będą szaleć w śniegu i biegać ;) moja mama się śmiała, że porobi im na zimę sweterki w różnych kolorach :loveu:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='agnethka']
[B][COLOR=darkorange]wiesz...my tutaj mamy możliwości...miejsca od groma.. spokojnie i ze 20 psów zmieścimy, ale to nie o to chodzi, żeby z domu schronisko robić albo i inną psiarnię ;) [/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkorange]z psami "pociągowymi" też byśmy dali sobie radę, ale.... one wymagają pielęgnacji sierści, a znając moją rodzinkę spadłoby to na mnie :diabloti: po tym jak musiałam rozczesać briarda (znajdę) to ja mam dość... takich kołtunów, filców to jak żyję na psie nie mieliśmy i przez kilka dni go czesałam i wycinałam co gorsze :roll:[/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkorange]lubię kudłatki, ale małe :lol: może to i lenistwo? ;)[/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkorange]z tego co ja wiem to staffiki za zimą nie przepadają...zimno im...ale na pewno będą szaleć w śniegu i biegać ;) moja mama się śmiała, że porobi im na zimę sweterki w różnych kolorach :loveu:[/COLOR][/B][/quote]

Tego miejsca to Ci najbardziej zazdroszczę ;) My mamy w bloku 70 m ;)

Wiesz, piesek w swetrze to żaden dziw, więc skoro im zimno, to trzeba im takowe zapodać ;)

Nasze będą wreszcie szczęśliwe, teraz większość dnia spędzają na balkonie, na szczęście da się je zamknąć tam, bo my byśmy przy nich zamarznęli ;))

A czesanie - raz w tygodniu ;) Wystarczy ;)

Posted

[B][COLOR=DarkOrange]właśnie mi się przypomniało....dzisiaj![/COLOR]

[SIZE=5][COLOR=Red]ELITA kończy 18 miesięcy :multi:[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=DarkOrange]a co za tym idzie, za kilka dni będziemy świętować jak [SIZE=3]PÓŁ ROKU[/SIZE] jesteśmy razem :loveu:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='agnethka'][B][COLOR=darkorange]właśnie mi się przypomniało....dzisiaj![/COLOR][/B]

[B][SIZE=5][COLOR=red]ELITA kończy 18 miesięcy :multi:[/COLOR][/SIZE][/B]

[B][COLOR=darkorange]a co za tym idzie, za kilka dni będziemy świętować jak [SIZE=3]PÓŁ ROKU[/SIZE] jesteśmy razem :loveu:[/COLOR][/B][/quote]

To masz ją odkąd skończyła rok?

Posted

[quote name='klaudia&Manta']A Tobie co się staneło że tak na mandarynkowo piszesz ? :diabloti:

Dobry .[/quote]

moze sie mandarynek najadla...:diabloti:

Buziaki dla Ellitki:loveu:

a Bullitek 13grudnia bedzie mial juz 2latka;)

Posted

[quote name='klaudia&Manta']A Tobie co się staneło że tak na mandarynkowo piszesz ? :diabloti:

Dobry .[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]bo mam różowe włosy :evil_lol: to i na orange piszę...chcialam być modna :cool1:[/B][/COLOR]

[quote name='Bullila.nl']moze sie mandarynek najadla...:diabloti:

Buziaki dla Ellitki:loveu:

a Bullitek 13grudnia bedzie mial juz 2latka;)[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]wybuziakowana :loveu:

to w grudniu będziem świętować Bullitka ;)[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]oo od kiedy świętuje się 18 miesięcy ? :diabloti: niedługo będziemy świętować miesiąc,dwa,trzy itd :evil_lol::evil_lol::eviltong:[/B][/I][/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]co się czepiasz psiej PEŁNOLETNOŚCI? :razz:

świętowałaś swoją 18-stkę? to daj i innym świętować :evil_lol:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='agnethka'][COLOR=darkorange][B]co się czepiasz psiej PEŁNOLETNOŚCI? :razz:[/B][/COLOR]

[B][COLOR=darkorange]świętowałaś swoją 18-stkę? to daj i innym świętować :evil_lol:[/COLOR][/B][/quote]
[B][I] dobra sory sory :diabloti::diabloti: wszystkiego najlepszego :eviltong:[/I][/B]