diuna_wro Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Wrzuciłam Merlina na owczarki w potrzebie Quote
orpha Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 na gocławiu w sklepie husky , kupuje moim psiakom wołowine mielona po 6 zl za kilogram w razie co moge podjechac i nabyc Quote
Fusica Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 [quote name='orpha']na gocławiu w sklepie husky , kupuje moim psiakom wołowine mielona po 6 zl za kilogram w razie co moge podjechac i nabyc[/quote] Jesteś z Gocławia ??? A gdzie tu jest sklep huski? W takim razie ja też mogę zanabyć to mięsko dla Merlina. Quote
orpha Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 mieszkam na grochowie a konkretniej na kamionku tuz obok urzedu gminy :) , a sklep jest na ulicy Fieldorfa ale nie pamietam nr :oops: , to nowy budynek zaraz niedaleko skrzyzowania z Bora-komorowskiego , na górze ma postawiony duzy napis Komandor , sklep jest na dole w takim mimi pasazu Quote
orpha Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 moja znajoma wyraziła niesmiałe zainteresowanie Merlinem , poki co chciałaby wlasnie wiedziec jak on z kotami bo u niej dwa młodziutkie koty i staruchna sunia wzieta dawno temu ze schronu , warunki by mial tam lux bo oni mieszkaja na skraju puszczy kampinoskiej , maja duzy dom i ogród no i co najwazniejsze maja "total korbe" na punkcie zwierzat. Narazie nic nie obiecuje , tylko pyta Ela moze miałabys jakos czas zeby sie u mnie z nim pokazac , sprawdziłybysmy jak to z tymi kotami , jesli nie przyda sie to teraz to napewno bedzie przydatne gdy inni beda pytac Quote
anouk92 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 [quote name='orpha']moja znajoma wyraziła niesmiałe zainteresowanie Merlinem , poki co chciałaby wlasnie wiedziec jak on z kotami bo u niej dwa młodziutkie koty i staruchna sunia wzieta dawno temu ze schronu , warunki by mial tam lux bo oni mieszkaja na skraju puszczy kampinoskiej , maja duzy dom i ogród no i co najwazniejsze maja "total korbe" na punkcie zwierzat. Narazie nic nie obiecuje , tylko pyta Ela moze miałabys jakos czas zeby sie u mnie z nim pokazac , sprawdziłybysmy jak to z tymi kotami , jesli nie przyda sie to teraz to napewno bedzie przydatne gdy inni beda pytac[/quote] Nie możemy wyciągnąć psa ze schronu a później go tam odwieźć:shake:. Co do kupowania karmy czy mięska dla niego to też bez sensu bo po pierszw kto mu ją da a po drugie on dostanie mięso a inne psiaki będą na to patrzyły:shake:. Wiem że widzę tylko minusy ale uważam że trzeba się skupić na szybkim wyciągnięciu go ze schronu. Quote
orpha Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 [quote name='anouk92']Nie możemy wyciągnąć psa ze schronu a później go tam odwieźć:shake:. Co do kupowania karmy czy mięska dla niego to też bez sensu bo po pierszw kto mu ją da a po drugie on dostanie mięso a inne psiaki będą na to patrzyły:shake:. Wiem że widzę tylko minusy ale uważam że trzeba się skupić na szybkim wyciągnięciu go ze schronu.[/quote] oceniasz realnie sytuacje a nie widzisz minusy :roll: Quote
anouk92 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Zrobiłam mu alegratkę - niech ktoś mu zrobi allegro please [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1655337_mlody_psiak_z_niebieskim_oczkiem_szuka.html[/URL] Orpha namawiaj ludzi - może z kotami nie będzie tak źle Quote
orpha Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 namawiam ile sił molestuje wszystkich na naszej klasie , w miedzyczasie urabiam mojego tz zeby go do nas zabrac na dt chociaz na troche , ciezko bedzie bo u nas cala sfora w domu... jeszcze mi brat zostaje ale to dopiero w week :roll:. Allegro nie mam jak , konto mam zablokowane....:cool1: Quote
diuna_wro Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 W tym hotelu: [URL]http://www.hotel-dla-psow.pl/glowna_pl.htm[/URL] przyjmą Merlina od zaraz - za stawkę 15zł za dobę. Musi mieć tylko szczepienia. Dzwoniłam - dogadałam, ustaliłam. edit: źle się wyraziłam. Nie tyle dogadałam, co wypytałam i przedstawiłam sytuację. Mam się jeszcze do nich odezwać, ale miejsce dla niego jest załatwione. Decyzja oczywiście należy do Eli&Anouk Quote
Anashar Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 I z opieką OwP :) czy psiak jest ogłaszany na owczarek.pl i OwP? Quote
diuna_wro Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 cześć Anashar:p Jest na OwP. Na owczarek.pl wrzucę go jutro rano. Quote
elainfo Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Merlinku lecimy na poranny spacerek..;-) Quote
elainfo Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Wystawiłam mu allegro: [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=428143141"][B][COLOR=#2040ab]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=428143141[/COLOR][/B][/URL] Quote
elainfo Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 [quote name='diuna_wro']W tym hotelu: [URL]http://www.hotel-dla-psow.pl/glowna_pl.htm[/URL] przyjmą Merlina od zaraz - za stawkę 15zł za dobę. Musi mieć tylko szczepienia. Dzwoniłam - dogadałam, ustaliłam. edit: źle się wyraziłam. Nie tyle dogadałam, co wypytałam i przedstawiłam sytuację. Mam się jeszcze do nich odezwać, ale miejsce dla niego jest załatwione. Decyzja oczywiście należy do Eli&Anouk[/quote] Diuna Dziekuję - jestes wielka!! niewykluczam tej opcji - tym bardziej ,że cena faktycznie kusząca. jednak poki co w weekend czekam na decyzje apropo możliwego DT.. wiec niechce na razie podejmowac decyzji o Wywozie Merlinka na drugi koniec polski. Jesli w ciągu najblizszych dni DT sie nieznajdzie - powaznie pomyslimy o Hoteliku. Quote
Fusica Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Elu kochana, rozumiem że zbieramy pieniazki??? No wiesz... Pewien duży jamnik, chce już zasiąść doopką na posłanku, pobimbać i podzielić się kaską z Merlinem ;) Jak już wspominałam mam jeszcze parę fajnych rzeczy na twój bazarek dla psiuta. Quote
elainfo Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 [quote name='Fusica']Elu kochana, rozumiem że zbieramy pieniazki??? No wiesz... Pewien duży jamnik, chce już zasiąść doopką na posłanku, pobimbać i podzielić się kaską z Merlinem ;) Jak już wspominałam mam jeszcze parę fajnych rzeczy na twój bazarek dla psiuta.[/quote] Kasiu to może zróbmy tak- Diuna potrzebuje tej kanapki dla Jamniora- wiec dokonajcie transakcji - a ty poprostu zarezerwuj te kaske na ewentualne potzreby Merlina. Może byc tak? zbarzdo poki co nie mam na co zbierac: karmy do schronu nie ma co kupowac bo mnie z nia pogonia albo poprostu rozejdzie sie na inne boksy.., hotelik - jeszce narazie odpuszczamy.. to na co ja mam zbierac??? Quote
diuna_wro Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Kasiu - poproszę na PW numer konta. Znalazłam kabel od aparatu, więc dziś/jutro zrobię bazarek. Quote
orpha Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 kurcze dziewczyny nie ma zadnego sposobu zeby sprawdzic jak on z kotami ??:roll: Moja znajoma w 99 % jest zdecydowana go wziac , w niedziele bedzie gadac o nim ze swoim tz , ale mowi ze to tylko formalnosc ( i ma racje bo z tego co poznalam jej meza tez ma swira na punkcie zwierzat ) , boi sie wlasnie tylko o koty , bo ona w domu ma dwa takie okolo 3-y miesieczne kociaki ..... Quote
agamika Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 sorry ze tak się wtrącę:oops: , ale często "test na kota" w schronisku może nie być miarodajny :shake:.. to jest tak, ze np na ulicy pies będzie gonił koty natomiast w mieszkaniu skończy sie na szczeknięciu, kot fuknie i po sprawie Albo w schronisku pies będzie "olewał " koty ..a w mieszkaniu, jak poczuje się ze jest u siebie .. . a może tak ... ? (tylko propozycja do przemyślenia przez wszystkich ) jeśli [B]w razie czego[/B] (tzn jak będzie chciał je zjeść) znajoma miałaby jak izolować koty od psa to może by wzięli go na DT ? Czy byliby na to gotowi ? tzn wziąć go i w przypadku złego rozwoju , byliby w stanie przechować go do czasu znalezienia domu (co może potrwać ) ? NIE WIEM CZY MA TO SENS W OGóLE (nie znam wszystkich szczegółów ) , ALE TAK MI TERAZ TYLKO PRZYSZłO NA MYśL :oops: Quote
Recommended Posts