Beti-Buba Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 DziękujęProszę :) Czy fundacja jest w stanie jakoś pomóc temu psiakowi? Quote
ala56 Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Nie jestem pracownikiem Fundacji, nie mam wpływu na decyzje dotyczące zabrania pieska do hotelu. Fundacja nie ma DT a w hotelach jest juz kilka bardzo wiekowych collie dla których organizujemy bazarki. Bardzo proszę o zdjęcie pieska to zrobię mu ogloszenia . Ze strony schroniska skopiowane zdjęcie jest małe. Na stronie schroniska przeczytałam , że jest na razie na kwarantannie - nie wiem czy juz można mu szukać domu. Quote
Beti-Buba Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Mam dostęp tylko do tego zdjęcia na stronie schroniska, nie jestem tam ani wolontariuszem ani pracownikiem.Ewentualnie mogę zadzwonić do któregoś z wolontariuszy i poprosić o przesłanie zdjęcia jak minie kwarantanna i nikt się po psiaka nie zgłosi. Quote
ala56 Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Znalazłam zdjęcie na FB / strona zaginione/znalezione na Śląsku/ i colinek jest juz udostępniany. Na razie czekamy aż minie kwarantanna. Quote
Beti-Buba Posted September 21, 2015 Posted September 21, 2015 Znalazłam zdjęcie na FB / strona zaginione/znalezione na Śląsku/ i colinek jest juz udostępniany. Na razie czekamy aż minie kwarantanna.Kolejny collie na kwarantannie w katowickim schronisku-nr 627,8-mio letnia czarno-biała suczka :( Quote
ala56 Posted September 23, 2015 Posted September 23, 2015 Obydwie suczki są udostępniane na FB w wieku grupach adopcyjnych. Nie było mnie kilka dni w domu ale mialam dostęp w telefonie - jestem więc na bieżąco. Dziekuję za informacje i czekam na te lepsze . Quote
Mary&Shena Posted October 9, 2015 Posted October 9, 2015 http://olx.pl/oferta/piekna-maja-w-typie-collie-szuka-domu-CID103-ID90kZx.html#7845810c64 Niesamowita suczka w typie collie smooth, nie moje ogłoszenie - udostępniam ! Quote
Wilczocha Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Przepiękna mieszanka collie. Czy też można ją tu wstawić ? Biedactwo szuka domku. http://www.schronisko.krakow.pl/Adopcje/56213-LORA.html https://www.facebook.com/IzaLysonArts/photos/a.205606329570687.48463.205596009571719/754470088017639/?type=3&theater Quote
ala56 Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Pewnie że można , widzialam ją dzis na Fb ale bylam poza domem. Udostępnie ja na stronie SOS z collie / FB/ i w grupach adopcyjnych. Nistety zabramnie ze schroniska nie jest mozliwe. Quote
Beti-Buba Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Schronisko Sosnowiec pies collie-chyba zdjęcie niezbyt jednoznaczne nr 833 Aston:http://www.schronisko.sosnowiec.pl/index.php?id=100&p=6346 Quote
ala56 Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Wiem o tym piesku, jest na FB i na razie nic nie można zrobić bo jest w szpitaliku ale proszę o informację jak sytuacja się zmieni. Quote
Beti-Buba Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 16 godzin temu, ala56 napisał: Wiem o tym piesku, jest na FB i na razie nic nie można zrobić bo jest w szpitaliku ale proszę o informację jak sytuacja się zmieni. To już może odezwie się jakaś cioteczka ze schroniska bo ja nie mam dostępu do informacji za schroniskowego szpitaliku. Quote
ala56 Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 12 stycznia ja mam zadzwonic - tak jestem umówiona. ale gdyby ktoś coś wcześniej wiedzial to proszę o info.. 1 Quote
ala56 Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Dostałam informację, że został adoptowany. Moja siostra zna pana, który adoptował colinka , miał on juz kiedyś suczke collie adoptowana z Fundacji Dr Lucy. Sunia odeszła niedawno z powodu nowotworu. Quote
Beti-Buba Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 W schronisku w Rudzie Śląskiej zauważyłam wśród psiaków do adopcji 5-cio letniego owczarka collie Jacksona..:( Quote
ala56 Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Dziękuję za wiadomość - piesek jest udostępniany na Facebooku w grupach i na stronie SOS z collie . Pozdrawiam 1 Quote
Wilczocha Posted May 13, 2017 Posted May 13, 2017 Lejdi podopieczna Fundacji Dr Lucy ~~~~~~~~~ szukamy dla niej dobrego domu ~~~~~~~~~~ Sunia właśnie skończyła roczek, pokonała większość swoich lęków :) jest gotowa rozpocząć nowe życie u boku rozsądnego człowieka Przez ostatnie dwa miesiące przebywała pod opieką p. Zbigniewa, który pomagał jej w zwalczaniu leków, które dosłownie ją paraliżowały. Osoby zainteresowane adopcją Lejdi proszę o kontakt drogą mailową: [email protected] Warto przeczytać uwagi p. Zbigiewa, pomogą zrozumieć, jakiego domu szukamy dla Lejdi ~~~ Zanim trafiła do Hoteliku Pupila głównym jej problemem były silne stany lękowe wywodzące się po części z lęku kenelowego tj. braku socjalizacji wieku szczenięcego, oraz po części z utrwalania lęków w wieku dorastania (szczególnie nerwowo reaguje na ruch uliczny). Obecnie sunia powoli wyzbywa się skrajnych stanów emocjonalnych, nabiera pewności siebie, nawiązuje dobre relacje z innymi psami, bardzo lubi obcować z ludźmi. Pewnym wykluczeniem jest głęboko zakorzeniony uraz psychiczny dot. ruchu ulicznego, który eliminuje Lejdi do zamieszkania w zgiełku wielkomiejskim - przynajmniej na tym etapie. W związku z powyższym, szukamy domu, położonego w cichej spokojnej okolicy, najlepiej z terenem do wybiegu. Lejdi przebywa w Hoteliku Pupila. Przede wszystkim szukamy osoby, która posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie w zajmowaniu się psami, jest świadoma wszelkich aspektów relacji opiekun<=>pies. W przypadku Lejdi jest to niezmiernie ważne, ponieważ popełnienie błędu wychowawczego może spowodować duży regres w psychice i rozwoju psa. Quote
Recommended Posts