Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie jestem pracownikiem  Fundacji, nie mam wpływu na decyzje dotyczące zabrania pieska do hotelu. Fundacja nie ma DT a w hotelach jest juz kilka bardzo wiekowych collie dla których organizujemy  bazarki. Bardzo proszę o zdjęcie pieska to zrobię mu ogloszenia . Ze strony schroniska skopiowane zdjęcie jest małe.  Na stronie schroniska przeczytałam , że jest na razie na kwarantannie - nie wiem czy juz można mu szukać domu.

Posted

Mam dostęp tylko do tego zdjęcia na stronie schroniska, nie jestem tam ani wolontariuszem ani pracownikiem.Ewentualnie mogę zadzwonić do któregoś z wolontariuszy i poprosić o przesłanie zdjęcia jak minie kwarantanna i nikt się po psiaka nie zgłosi.

Posted

Znalazłam zdjęcie na FB / strona zaginione/znalezione na Śląsku/ i colinek jest juz udostępniany. Na razie czekamy  aż minie kwarantanna.

Kolejny collie na kwarantannie w katowickim schronisku-nr 627,8-mio letnia czarno-biała suczka :(
Posted

Obydwie suczki są udostępniane na FB w wieku grupach adopcyjnych. Nie było mnie kilka dni w domu ale mialam  dostęp w telefonie - jestem więc na bieżąco. Dziekuję za informacje i czekam na te lepsze .

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Pewnie że można , widzialam ją dzis na Fb   ale  bylam poza domem.  Udostępnie ja na stronie SOS z collie / FB/ i w grupach adopcyjnych. Nistety zabramnie ze schroniska nie jest mozliwe.

• 4 weeks later...
Posted
16 godzin temu, ala56 napisał:

Wiem o tym piesku,  jest na FB i na razie nic nie można zrobić bo jest w szpitaliku ale proszę o informację  jak sytuacja  się zmieni.

To już może odezwie się jakaś cioteczka ze schroniska bo ja nie mam dostępu do informacji za schroniskowego szpitaliku.

• 3 weeks later...
Posted

Dostałam informację, że został adoptowany. Moja siostra zna pana, który adoptował colinka , miał on juz kiedyś suczke collie adoptowana z Fundacji Dr Lucy. Sunia odeszła niedawno z powodu nowotworu.

• 10 months later...
  • 5 months later...
Posted

Lejdi podopieczna Fundacji Dr Lucy
~~~~~~~~~ szukamy dla niej dobrego domu ~~~~~~~~~~

Sunia właśnie skończyła roczek, pokonała większość swoich lęków 1f642.png:) jest gotowa rozpocząć nowe życie u boku rozsądnego człowieka
Przez ostatnie dwa miesiące przebywała pod opieką p. Zbigniewa, który pomagał jej w zwalczaniu leków, które dosłownie ją paraliżowały.
Osoby zainteresowane adopcją Lejdi proszę o kontakt drogą mailową: [email protected]
Warto przeczytać uwagi p. Zbigiewa, pomogą zrozumieć, jakiego domu szukamy dla Lejdi
~~~ Zanim trafiła do Hoteliku Pupila głównym jej problemem były silne stany lękowe wywodzące się po części z lęku kenelowego tj. braku socjalizacji wieku szczenięcego, oraz po części z utrwalania lęków w wieku dorastania (szczególnie nerwowo reaguje na ruch uliczny). Obecnie sunia powoli wyzbywa się skrajnych stanów emocjonalnych, nabiera pewności siebie, nawiązuje dobre relacje z innymi psami, bardzo lubi obcować z ludźmi.
Pewnym wykluczeniem jest głęboko zakorzeniony uraz psychiczny dot. ruchu ulicznego, który eliminuje Lejdi do zamieszkania w zgiełku wielkomiejskim - przynajmniej na tym etapie.
W związku z powyższym, szukamy domu, położonego w cichej spokojnej okolicy, najlepiej z terenem do wybiegu.
Lejdi przebywa w Hoteliku Pupila.

Przede wszystkim szukamy osoby, która posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie w zajmowaniu się psami, jest świadoma wszelkich aspektów relacji opiekun<=>pies. W przypadku Lejdi jest to niezmiernie ważne, ponieważ popełnienie błędu wychowawczego może spowodować duży regres w psychice i rozwoju psa.

17630177_788017384684462_2595982660845131336_n.jpg