Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

sabina1 napisał(a):
Cekin, Cyrkonia, ciężko idzie, Cyrkiel(chyba brzydko), Chrust.

Nooooo! z tym Chrustem chyba ciutek przesadziłaś... :laugh2_2: ,a Cebula i Czosnek? :mdrmed:

Posted

sabina1 napisał(a):
Ale ja mam 2 psy i 3 koty (jestem zupełnie normalna oświadczam nieśmiało), tylko jak się mam starać?

No w tej sytuacji to mogę tylko powiedzieć,że wiesz jak się starać :P ,a jakie masz pieski? bo albo nie mówiłaś albo mi umknęło :-? Rozumiem tylko,że gończe?

Posted

[quote name='pasz']Moje propozycje to:
Chrapka
Cyryl
Cywil(bardziej dla owczrka ale takie poważnie brzmiące) :D
Czardasz :D
Czekoladka :D słodkie...
Cacuś :wink:

Witaj!pozdrowienia od Bajana dla wujka Pasza :P !!! strasznie rozbawiło mnie ostatnie imię! Cacuś "Poszły w Las" :jumpie: i jakie zgodne z teorią,że ma być polskie,godne i leśne!!! :ylsuper:

Posted

mmbbaj napisał(a):
....Cacuś "Poszły w Las" :jumpie: i jakie zgodne z teorią,że ma być polskie,godne i leśne!!! :ylsuper:

Nooo :wink: , niedoczekanie :lol: aaaaaaaaale się obśmiałam :roflt:
Piki :Cebula i Czosnek...mnie dosłownie powaliły :wink:

A Czekoladka (naprawdę słodkie imię ale raczej dla gończej panienki, jak myślisz Psiara?)
Mmbbaj: piszesz, że ,,baardzo wymagajaca jestem". No a jaka mam być jak to wg mnie poważna ogarza sprawa . To będą wystawowe psy. Przez pokolenia to imię idzie za hodowlą poprzez kolejne rodowody.
Wogóle to się zastanawiam, czy nie wykorzystać takich imion: Cenna, Czuła ( w staropolszczyżnie: czujna), Cicha (stpl: łagodna), Cudny, Cny ( szlachetny, zacny) itd itd byłoby to i Polskie i spójne miotowo i z sensem 8) Jak myślicie?

Posted

Cicha i Czarowna " Poszły w las". Z jednej strony spójne miotowo ważne, ale też zdałam sobie sprawę, że do przydomka musi pasować.
Mmbbaj droga, gończe to ja mam tylko koty.

Posted

bea100 napisał(a):

Wogóle to się zastanawiam, czy nie wykorzystać takich imion: Cenna, Czuła ( w staropolszczyżnie: czujna), Cicha (stpl: łagodna), Cudny, Cny ( szlachetny, zacny) itd itd byłoby to i Polskie i spójne miotowo i z sensem 8) Jak myślicie?

Baaardzo fajne imionka.... :lilangel:
Trzymam kciuki za Dunieczkę....i pozdrowienia dla Bejusia...

Posted

[quote name='bea100'] Piki :Cebula i Czosnek...mnie dosłownie powaliły :wink:
:o ale to nie ja Cie powalałam :o

Pasz co robi ta smutna minka nad Twoim postem? :hmmmm:
Problemy, czy przypadek? :wink:

Posted

[quote name='PIKA']
Pasz co robi ta smutna minka nad Twoim postem? :hmmmm:
Problemy, czy przypadek? :wink:

...oj to przypadek..przepraszam.... :oops:

Posted

sabina1 napisał(a):
.
Mmbbaj droga, gończe to ja mam tylko koty.

Oj,oj...cóż za protekcjonalny ton :( ...Sabina! Miałam prawo przypuszczać,że masz gończaka,ja też znalazłam się tutaj z tego powodu...Koty? też fajnie! Lubię koty :D

Posted

[quote name='bea100']
Mmbbaj: piszesz, że ,,baardzo wymagajaca jestem". No a jaka mam być jak to wg mnie poważna ogarza sprawa . To będą wystawowe psy. Przez pokolenia to imię idzie za hodowlą poprzez kolejne rodowody.

Bea! Ja też uważam,że to bardzo poważna sprawa i dlatego wykonaliśmy pracę zbiorową z ogromnym zaangażowaniem i oto jej wyniki:

Chłopcy:
Cedr
Czerwiec
Cynober
Celny
Cedant ("cedant arma togae"-niechaj zbroja ustąpi przed togą,niech nastanie pokój)
Cyklon
Cytron
Cedrat
Cyprys
Cento-utwór literacki
Cześnik
Champion
Charyzmat
Cherubin
Cycero
Chryz-złoto,żółty
Cymes-przysmak
Cito-szybko,szybki
Civis
Cyklamen
Cypis
Cemol
Cedur
Cwał
Chorał

Dziewczynki:
Celia
Cechna
Całka
Cecydia
Cykata
Cyklada
Cefeida-gwiazda
Celesta-instrument muzyczny
Czajka
Chimera
Chryzantema
Cymelia - bardzo rzadkie druki
Cytra - już się chyba pojawiła?
Ceremonia

:P :P :P

Posted

Nie protekcjonalny, nie, to miał być żart, ale się nie udał : :oops:
Już piszę: mam 14sto letnią Jagulkę kundelka i 5-cio letnią labradorkę Sabunię, a właściwie Okarynę(takie piękne imię dostała, że natychmiast ją przechrzciłam), oraz oczywiście trzy koty "gończe".
Lista jest imponująca, a ja myślałam, że niewiele można wymyślić na C.

Posted

[quote name='sabina1']...Lista jest imponująca, a ja myślałam, że niewiele można wymyślić na C.
No. Mmbbaj, ale mi zaimponowaliście :terazpol:
Bardzo wszystkim dziękuję :klacz:
No to ninejszym zamykam ogarzą listę ,,Poszły w las" dla miotu na C:
PSY:
Cenar (taniec XVI w)
Cynamon
Cyklamen
Cynober
SUKI:
Cetna (wygrana)
Cenna
Cudna
Cicha (łagodna)

Dzisiaj od 14tej poproszę o kciuki, mamy randkę 8)

Posted

[quote name='bea100']
No to ninejszym zamykam ogarzą listę ,,Poszły w las" dla miotu na C:
[b]PSY:
(...)
Cyklamen
Cynober
(...)

Dzisiaj od 14tej poproszę o kciuki, mamy randkę 8)

No to zostanę chrzestna matką aż dwóch chłopaków :multi: Strasznie się cieszę,że Ci się podobają,wysiłek się opłacił!

No to jest jasne,że trzymamy kciuki :laola: wszyscy!!!

Posted

[quote name='sabina1'], też chcę być chrzestną! Mogę być Cynamona i Cudnej?

Sabina! toż Cynamona to Ty wymyśliłaś :P !!! więc jak dobrze pójdzie to jesteś chrzestna jak nic :roflt:,ale Cudną to już chyba sama Bea... :roll:
W każdym razie muszę powiedzieć,że Cynamon baaaaaaardzo mi się podoba :thumbs:

Posted

to zdjęcia z dzisiejszego spaceru robionr trlrfonrm komórkowym wiec nie najlepsza jakosc na jednym z nich widac z tyłu ze maluszkowi niedlakow wzrostem do wujka Puzona i niestety na zbiorowej zabawie schował sie w krzaki

Posted

Bea przepraszam z marna jakosc ale przypatrz sie na zdjecie Bohunka z tym wicherkiem z boku wspominałąm ci o nim :lol:

Jutro tez na spacerek postraam sie o wiecej

Posted

[quote name='puz']

to zdjęcia z dzisiejszego spaceru(...) na jednym z nich widac z tyłu ze maluszkowi niedlakow wzrostem do wujka Puzona(...)

Puz mimo takiej sobie jakości zdjęć widać,że spacer udany :P !Macie wspaniałe tereny do takich wypadów! Uff aż Wam zazdroszczę!!!
A Bohunek rzeczywiście niewiele mniejszy od Puzona,ale to mnie nie dziwi bo widzę przecież jak bardzo urósł Bajan, :lol: ,ale myślę,że u wujka Puzona ciągle jeszcze miałby taryfę ulgową... :wink:
Pozdrowionka!!!

Posted

Podoba mi się cały zestaw imion, przygotowany na 8 szczeniaczków. Ale Bea coś nie oisze......
Czy mogę zapytać jak wykonuję się taką operację, że kopiuje się zdanie osoby do swojego postu, żeby móc właśnie na nie odpowiedzieć?

Posted

sabina1 napisał(a):
Podoba mi się cały zestaw imion, przygotowany na 8 szczeniaczków. Ale Bea coś nie oisze......
Czy mogę zapytać jak wykonuję się taką operację, że kopiuje się zdanie osoby do swojego postu, żeby móc właśnie na nie odpowiedzieć?

Sabina, na dole czytanego przez Ciebie postu po prawej stronie jest "cytuj" - to jest właśnie to - pozdrawiam

Posted

Dziękuję Ago1215, a jak chcę tylko jedno zdanie zacytować? dawałam "cytuj", ale właśnie kopiuje mi cały post ujęty w te quote. Podpowiedz baranowi jeszcze raz. Z góry dziękuję