Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dog_master napisał(a):

Rozmawialam wlasnie z p. Maria - bardzo duzo osob dzwonilo i pytalo o kotka! :) :) :)

W weekend kotek ma pojechac do Starogardu Gdanskiego, do nowego domku :multi::multi::multi::multi::multi: ale pani obawia sie, ze, jak to sie czesto zdarza, ludzie sie wycofaja... Wiec czekamy do konca tygodnia! :)

Trzymajcie kciuki! :)

No bo jak się w nim nie zakochać? :) Oby tylko dobrze trafił.
Kciuki z calych sił! :thumbs:

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja dostałam takiego meila jeszcze z 1.09.:eviltong:
Treść wiadomości:
witam, mam na imie monika i mieszkam razem z moim chłopakiem marcinem w Iłwie. mamy po 28 lat.
Zdecydowaliśmy si na adopcję kotka Białaska, o ile to możliwe.
mieszkamy na pietrze domku jednorodzinnego, mamy ogródek, kochamy zwierzęta. mieliśmy kotkę Zuzę 2 lata, jednak była troche dzika wypuszczalismy ją na dwór i któregoś dnia poprostu odeszła, nie wrociła. szukaliśmy jej nawet w schronisku w Iławie. mineły 2 lata od jej odejścia, bardzo chcę zaopiekować się Bialaskiem o ile to mozliwe. z odbiorem nie powinno być problemu, ponieważ moja siostra mieszka w gdańsku i odebralaby ewentualnie kotka, a w weekend samochodem by mi przywiozla.
Z góry dziękuje za zainteresowanie sie moim listem i czekam z niecierpliwością na odpowiedź.
Monika.
moj adres e-mail [email protected]

Co mam odpisać?
A może dziewczyny któregoś z tych kociaków zaproponować;)?

Posted

Ooo swietnie! :)

Bialasek na w piatek jechac do nowego domku juz [co jest aktualne nadal, ale wiadomo, jak to jest... ludzie sie czasem rozmyslaja nawet, jak zwierzak jest pod ich drzwiami... :/], a zdjec maluchow na razie nie mam :( Jak tylko p. Maria bedzie u malych [przekazalam wlasnie o w/w ludziach], to zrobi zdjecia i mi podesle. Z tego, co pamieta, to sa to mlode kocurki pregowane.

Ale hmm co odpisac to nie wiem, Wy sie na tym znacie :) A najwazniejsze, zeby mozliwosc adopcji jakiegokolwiek! kota sie nie zmarnowala! Mam nadzieje, ze jak najszybciej dostane te fotki...

Posted

dog_master napisał(a):
A najwazniejsze, zeby mozliwosc adopcji jakiegokolwiek! kota sie nie zmarnowala! Mam nadzieje, ze jak najszybciej dostane te fotki...

Tak jest, to najważniejsze! Jeżeli nie Białaska to niech wezmą jakąś inną biedę w potrzebie; a najlepiej przekonać do dwóch :cool3:: lepiej się chowają i są po prostu szczęśliwsze w parze.

Posted

Przekazuje :)

Witam! Sprawa Białaska rozstrzygnie się w piątek-ma go odebrać jakaś pani-chyba ze Starogardu-jeśli się nie rozmyśli. Zawsze biorę pod uwagę taką ewentualność,dlatego jeśli ktoś dzwoni z zapytaniem o tego zwierzaka, proszę o telefon po piątku.
Nie mam jeszcze zdjęć tamtych kotków,ale jak tylko dostanę je od Ewy na swoją skrzynkę ,to natychmiast wyślę. Już przekazałam jej, aby się pospieszyła. Przy czym w 1szej kolejności są do oddania 4 kocurki-ok. 3,5-4 mies.: jeden czarno-biały ,jeden biały w szare łatki oraz 2 czarne.

Byłoby świetnie,gdyby udało się znaleźć dom, na początku choćby dla jednego z nich.

Pozdrawiam seredecznie,odezwe się ,jak tylko dostanę zdjęcia kotków.

Marysia

:)

Posted

dog_master napisał(a):

Rozmawialam wlasnie z p. Maria - bardzo duzo osob dzwonilo i pytalo o kotka! :) :) :)
W weekend kotek ma pojechac do Starogardu Gdanskiego, do nowego domku :multi::multi::multi::multi::multi: ale pani obawia sie, ze, jak to sie czesto zdarza, ludzie sie wycofaja... Wiec czekamy do konca tygodnia! :)
Trzymajcie kciuki! :)

Trzymam kciuki ! :thumbs:
Oby się udało !!!! :loveu:

Posted

a czy ten domek w stargardie sprawdzony? u kiniy mialby jak w raju, a tam, kto wie? sprawdzal to kto?
z tego co czytam to nie, pani pisze, ze jedzie do jakiegos omu chyba do stargardu. szkoda by bylo, zeby zle trafil... po co mu przykre dosiwadczenia zyciowe. malo ich mial...

Posted

Hmm wiesz, niby tak, nie wiem, czy p. Maria zna tych ludzi czy nie, ale mysle, ze wie, co robi, bo tez sie kotkami troche zajmuje :) A tak zawsze jest, ze nie wiadomo, czy na pewno dom bedzie dobry... Na razie trzymamy kciuki, zeby kotka wzieli! :)

Posted

Odpisałam na tego meila( co tu zamieściłam) i dostałam taką odpowiedź:
Witam, sprawą białaska zajęła sie moja siostra z gdańska, jest z tą panią w kontakcie. tym czasem wstrzymamy sie od kolejnych kroków w związku z innym kotkiem. Nie wiem co mi sie stało ze urzekł mnie bardzo Białasek. Jeśli chodzi o kocięta to nie bardzo, poniewasz chcieliśmy dac szanse kotkowi starszemu na normalny domek. Zajżałam też do schroniska w iłałwie, jest troche starszych kotów, nawet kotka caluśka biała :) bardzo boi się ludzi ale moze własnie czeka na nas :)
Czekam na wieści od siostry po weekendzie :)
Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odpowiedź :)

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi:

Tak!Udało się! Kotek znalazł domek,wspaniałych oipekunów. Są nim zachwyceni,oczarowani. Napewno będzie mu u nich dobrze.
Bardzo dziękuję za pomoc w szukaniu mu domku!

Podobno sa zachwyceni, bo kotek im juz na kolankach siedzi ;)

:multi::multi::multi::multi::multi:

Dzieki za pomoc! :)

// teraz szukam dla kociakow... :(
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10825017

• 3 weeks later...