Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JustynaJK,

obgadałyśmy cię z Panią Wandą na Rybniku :wink: ,

i masz jak w banku, że będę cię zadręczać cały czas pytaniami o średniaki...

I tu muszę dopisać, że dawne polskie brązy z linii Athosa Melissa z Brzozowej wróciły do Polski za również sprawą Vanessy Pani Wandy :D

a tak w ogóle miło mi się pochwalić, że nasz Lucky został championem Polski, Bercik Anety - rozpoczął championat polski, a lwi pyszczek Derek- młodzieżowego championa Polski :D :D :D

Posted

Gratulacje Sabadiana.

Jednym słowem poprzez importy odbudowujemy stare polskie linie :D

Właśnie się zastanawiałam gdzie to dziś jesteście, zapomniałam, że dziś był Bytom 8)

Posted

Niestety biały średniak nie dla mnie. A przynajmniej nie teraz.

Urodziły się dwa psy - kurcze :evil:

Optymistyczna wiadomość to taka że nie będę musiała w grudniu pchać się do Bratysławy. Nie ma to jak domowe ciepełko. :wink:

Posted

Witaj Ireno,

a już myślałam, że wszyscy się gdzieś wyprowadzili :wink:

szkoda, że nie urodziła się twoja wymarzona biała pudlica, ale wiem, że swojego doświadczenia, że dwa (nie mówiąc trzy) młode pudle = tornado w domu i na polu.

Więc może lepiej poczekać?

A i los czasami płata figle.

Myśmy z Anetą zamówiły sobie białego dużego pudla (psa) z Estonii, a... mamy czarną miniaturę z Czech :D

Ale nie wyobrażam sobie teraz domu i wystaw bez tego czarnego diabełka.

A nasz duży biały pudel się nie urodził do tej pory...

Posted

Generalnie nie przejmuję się zbytnio - wierzę trochę w przeznaczenie.

Co mam być moje to będzie a co nie to choćbym nie wiem jak się starała to niebędzie. Tym razem zdaje się miało nie być.

A co to za historia z dużym białym? Z jakiej hodowli miał być, pies czy suka? Czy w związku z zakupem czarnej miniatury zrezygnowałyście z planów?

Posted

aneta,

dzięki, dzięki, dzięki :D

Irena,

interesował nas szczeniak -pies po Martina's Fanfaron, czyli po domowemu Credo.

Ale niestety nie doszło do krycia, a z krycia jego córki urodziły się tylko dwa czarne szczeniaki.

Jak na razie "wyleczyłam" się z marzeń o dużym białym pudlu, bo obrosłyśmy nieplanowanie w dużą ilość psów, a po za tym nie miałybyśmy teraz czasu na pielęgnację dużego pudla, nawet zestrzyżonego na "kulki".

Samo wysuszenie pudla miniaturowego zajmuje mi średnio 2,5 godziny, średniaka 3,5 godziny. A gdzie czas na...zabawę z psem.

Po za tym nie minął mi jeszcze "uraz" do dużych psów - na razie chcę mięć takie psy, które w razie czego mogę ponieść na rękach.

Ale kto wie co przyniesienie jutro.... :wink:

A może w twoim życiu pojawi się przystojny biały wielkolud, a może biały liliputek toyek???

Posted

Witam po długiej nieobecności ale zostałam siłą odciągnięta od komputera, dzisiaj byłam silniejsza !Z czego się tak cieszycie ?Co to za grypsy ?Gdzie leży tajemnicze "tamtąd"?Gadać mi jak na spowiedzi!

Posted

Witaj Gina & Tiger

to tajemnicze "tamtąd" to...Czechy, a szyfrujemy sobie tak, żeby nie było nudno :D

A Czechy to zazwyczaj za wysokie progi jak na nasze psie (czytaj polskich pudli) nogi :wink:

Posted

Gratulacje !Jak się czuje Braukonigin?Mam nadzieję ,że przywiozłaś jakieś dobre czeskie piwo!Wracając do "Twojego kurdupla" to hodowla "Lindeza" prosiła abyś przesłała kopie rodowodu na maila .Pewnie chcą sobie poczytać!

Posted

Jak się czuje Braukonigin?

-teraz to ty szyfrujesz :wink: ale musisz mi podać kod :wink:

Czeskie piwo jak czeskie piwo, ale ten smażeny syr z tatarską omacką.....

mniam, mniam, mniam. Najlepiej zapić kofolą :wink:

Przkaż tej pudlicy z Lindeży, że już się poprawiamy i już wysyłamy, ale priorytetem, bo się skanera niedorobiłyśmy.

Posted

Sonya-Nero

Nie mam nic przeciwko dużym pudlom natomiast toyom zdecydowanie mówię NIE.

Uważam, że takie dążenie do miniaturyzacji psów to więcej szkody niż pożytku.

Zastanawiam się co mieli /mają/ hodowcy na myśli, co chcieli osiągnąć "zmniejszając" pudla do np. 25 cm.

Niestety nie dotyczy to tylko pudli, choćby yorki ważące 1 kg i mniej.

A może macie jakieś argumenty przemawiające za toyami?

Chętnie poczytam co o tym sądzicie.

Posted

Toy mi się podoba, ale warunek - musi to być pies dobrze zbudowany bez cech skarlenia a nie arachidło.

A yorki (oczywiście rodowodowe) zdaje się , że mają teraz limit - dla suk do hodowli minimum 2 kg czy nawet więcej?