Gina&Tiger Posted September 22, 2004 Posted September 22, 2004 Witam i pozdrawiam wszystkich wszystkich pudlarzy i nie tylko :wink: Quote
Sonya-Nero Posted September 24, 2004 Author Posted September 24, 2004 Muszę się pochwalić!!!!!!!!!!!! Tatiana i Bercik otrzymały dzisiaj oficjalne potwierdzenie kwalifikacji na CRUFT'a! :D :D :D :D :D Quote
aneta Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 UAAAAAAUUUUUU ! To jest dopiero coś !!!! Quote
IraKa Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Najpierw pogratuluję. A teraz poproszę o wyjaśnienie co to takiego "kwalifikacji na CRUFT'a" i kiedy się ją zdobywa. Czy na Cruft'a nie można poprostu się zgłosić tak jak na inną wystawę? Quote
Karka Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Wielkie gratulacje dla Tatiany i Bercika ! :BIG: :multi: :multi: :multi: Quote
aneta Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Psy na CRUFTA muszą mieć odpowiednie tytuły, to najbardziej prestiżowa wystawa i tam się nie przyjmuje zwykłych championów. TATIANA i BERCIK są Młodzieżowymi Zw.Europy - i ten tytuł daje dziewczynom możliwość wystawienia na tej wystawie. Quote
Maruscha Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 :( ...moj pudel umarl!!! tydzien temu dostal wymiotow( notabene bylismy na spotkaniu w psiej szkole) i doktor stwierdzil zapalenie watroby- zatrucie (pewnie jakims "czyms"z ziemi) pare dni temu odbyla sie operacja niestety Askoo nie umial po niej dojsc do siebie i bez kroplowki nie dal by rady sam zyc....teraz ja mam problem aby dojsc do siebie, nie wiem co bym zrobila gdyby nie bylo ze mna najblizszych- kiedys tu zajrze ale wpierw musze dojsc do siebie. http://www.hundund.de/rassen/foto.php?img=14855&r=347 to ostatnie foto przed odejsciem Quote
aneta Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Mauscha, bardzo mi przykro :placz: Trzymaj się dziewczyno, bo wiem co to znaczy stracić psa, trzymaj sie dzielnie. Quote
Sonya-Nero Posted September 27, 2004 Author Posted September 27, 2004 Maruscha, bardzo mi przykro, że Asko tak niespodziewanie odszedł... Quote
Sonya-Nero Posted September 27, 2004 Author Posted September 27, 2004 No, ochłonęłam troszeczkę, ale jestem strasznie szczęśliwa z powodu takiego wyróżnienia, zwłaszcza, że Tatiana to moja produkcja :wink: . Niestety , wiadomo, że nasze uczestnictwo w tej wystawie nie dojdzie do skutku, ze względu na kwaranntannę i koszty takiej wyprawy :cry: . Ale miło mi będzie zawsze pomyśleć i powspominać , że Tatiana była pierwszym "polskim" pudlem którego w ten sposób wyróżniono i doceniono... :D :D :D Quote
JustynaJK Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 Prawie wszystkie te pudle,które zostały wcześniej wymienione znałam osobiście.Sama w latacj 1982-1990 wystawiałam pudla średniego czarnego.Ach te wspomnienia....Było faktycznie sporo konkurencji w ringu,ale też nie było żadnego porównania jeżeli chodzi o możliwości pielęgnacji sierści przedtem i teraz. Tosce i Koke znałam osobiście,dozyły długich i szczęsliwych lat u swojej włascicielki. Tytuł Zw,Świata w Izraelu pamiętam jak dziś.... Quote
Sonya-Nero Posted September 27, 2004 Author Posted September 27, 2004 JustynaJK Tytuł Zw,Świata w Izraelu pamiętam jak dziś.... Sama w latacj 1982-1990 wystawiałam pudla średniego czarnego ..........no to teraz ci nie podaruję...musisz nam opowiedzieć. Ciekawi mnie wszystko o średniakach, zwłaszcza czarnych i brązach. Było ich tak dużo i nie przetrwała żadna linia męska i żeńska. Ostatnini z rodu "czarnych" , z tych poznańskich linii - są moje Tatiana i Tamaris Sabadiana FCI. Średnie brązy wróciły częściowo do Polski w rodowodzie czarnej jak smoła miniatury - Lucky'ego z Altheyrosei. To teraz wiesz dlaczego mam taki sentyment do tamtych pudli..... Quote
JustynaJK Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 miałam suczkę średnią czarną Ch.Pl.Azizę Seks po Rollym von Haithabu i Varosihaz Berki Avie. Quote
JustynaJK Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 pózniej odziedziczyłam pudlaczarnego min psa JOGI Sti-Va,ale był juz kilkuletnim psem i nie wystawiałam go. Quote
JustynaJK Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 potem miałam przerwę w wystawianiu ponieważ Azizka dożyła 15 lat ,a JOGI 18 lat ,nie miałam warunków i czasu na więcej psów i kończyłam studia...Potem wróciłam na ringi,ale juz nie z pudlem.... Quote
JustynaJK Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 ale kto wie co bedzie w przyszłości,mam duży sentyment do tej rasy Quote
Sonya-Nero Posted September 27, 2004 Author Posted September 27, 2004 A czy przypadkiem nie będziesz kibicować pudlom na wystawie w Rybniku??? Quote
JustynaJK Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 chciałabym jechać ,ale narazie nie mam z kim Quote
Sonya-Nero Posted September 27, 2004 Author Posted September 27, 2004 Ale jak będziesz, to podejdź do namiotu w granatowo-białe paski, tam znajdziesz więkdzość pudlarzy. :D LUCKY ma w rodowodzie trzy "polskie" pudle: Int. Ch. Athos Melisa (brąz) i Rakija Bursztynowy Kłos (brąz?), oraz ich syna Bols Perła Mazur (brąz). Czy pamiętasz może te psy?, te hodowle? Quote
aneta Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 AZIZA Seks to miotowa siostra ABDULA Seks - a on jest w rodowodzoe LUCKIEGO Sabadiana :) Wszystko więc zostaje w rodzinie. Quote
JustynaJK Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 ABDUL to faktycznie jej brat,a ATHOSA Melisa z Brzozowej pamiętam bardzo dobrze. Quote
Sonya-Nero Posted September 28, 2004 Author Posted September 28, 2004 Super! To jaki był Athos, jaki miał charakter, kto był jego hodowcą i właścicielem? Czy faktycznie ta linia miała intensywny, głęboki odcień brązu? Ovesna nam opowiadała, że Bols do końca życia był ciemnobrązowy (żył 14 lat). Quote
JustynaJK Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 Athos faktycznie był intensywnie brązowy,tak długo jak był wystawiany.Charakter miał napewno w porządku.Właścicielem o ile mnie pamięć nie myli był taki starszy pan,nazwisko mi umkneło,musiałabym sprawdzić w jakimś wiekowym katalogu. Quote
Sonya-Nero Posted September 28, 2004 Author Posted September 28, 2004 A jaki był eksterierowo Athos, był mały czy raczej w górnej granicy wzrostu? Quote
aneta Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 Oj Atos mały nie był, pamiętam go jak był jeszcze wystawiany 1991 roku (debiut Panthery) i zrobił na mnie wrażenie, jako jeden z nielicznych pudli lezał sobie spokojnie na stole czekając na wejście na ring. Był już posiwiały ale nie w stylu kawa z mlekiem tylko czekolada z siwizną, wtedy szedł już w honorowej albo w championach ale w podeszłym wieku. Quote
Recommended Posts