ylonne Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 Niestety musiał dziś wrócić do schroniska :( Siedzi w małym pomieszczeniu, konieczna jest klatka, prosimy o wsparcie! :( Bursztyn strasznie się wierci i przekręca, boimy się, żeby sobie nie uszkodził jeszcze bardziej kręgosłupa, już zdążył zerwać kilka szwów (ma założony kołnierz, zerwał je często się przekręcając i upadając na podłogę). Boimy się o niego, sam sobie nie pozwala wyzdrowieć, bardzo potrzebujemy klatki dla niego. Bursztynku, bądź spokojniejszy :( Quote
Aga_Mazury Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 On się nie wierci ...on się rzuca... normalnie... wygląda to jak ryba wyjęta z wody... tragicznie leży, nagle siada i buch np. na plecy i buch na bok, i tak co jakieś 5 sekund i to z taką siłą, że wygląda przerażająco.... nie będzie łatwo postawić go na nogi... oj nie:shake: Quote
Panca Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 o matko swieta...:-(:-(:-(pewnie sie rzuca bo w ten sposob wyraza rozpacz ze trafil do schroniska...nie ma nikogo kto go wezmie na DT???ile Wam brakuje do klatki? Quote
Aga_Mazury Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [quote name='Panca']o matko swieta...:-(:-(:-(pewnie sie rzuca bo w ten sposob wyraza rozpacz ze trafil do schroniska...nie ma nikogo kto go wezmie na DT???ile Wam brakuje do klatki?[/quote] My nawet nie mamy jeszcze na spłatę operacji u weta a co dopiero na klatkę... Jeżeli DT to tez musiałby być taki, że ktoś jest praktycznie 24h w domu...bo on właśnie wpada w taką rozpacz jak ktoś tylko się oddala... Quote
Panca Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 kurde mol przeleje pieniadze na niego i bede szukac DT oraz wklejac watek gdzie sie da...trzeba go uratowac....Boze serce mi peka jak o nim mysle ..bylamw Ostrodzie w ten wknd na reggae festiwalu i wtedy kiedy ja sie swietnnie bawilam ktos tego biedaka tak zalatwil:-(:-(:-( Quote
Tola Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Tragedia:-( Moze w tytule zaznaczyc, ze DT potrzebny natychmiast.. Quote
Panca Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 a moze udaloby sie go przewiezc do kliniki na sggw?jutro tam zadzwonie i wybadam sytuacje Quote
ylonne Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 Był u mnie w domu do dziś, mimo że prawie nigdzie nie wychodziliśmy, nie byliśmy w stanie go upilnować. U nas poszły pierwsze dwa szwy... Weterynarz nakazał bezruch :angryy: Jeszcze przez dwa dni miał dostawać środki przeciwbólowe. Zrezygnowaliśmy z nich, może jak go będzie bardziej bolało, to się uspokoi... :mad: Bursztynku, to dla twojego dobra :( [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e93970f20c25c893.html][img]http://images46.fotosik.pl/4/e93970f20c25c893med.jpg[/img][/URL] Quote
lukasz Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 nikt nie jest w stanie byc przy nim 24h/dobe, a on tego potrzebuje....:-( nie wiem jak mu pomoc... serce peka.....................:shake: Quote
Panca Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 co z Bursztynem?jak przezyl noc???bardzo sie martwie.... Quote
Aga_Mazury Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Ciężko powiedzieć jak to wyglądało...możemy się tylko domyślać... dziiaj dostał jeść, zjadł, napił się... jest smutniejszy... może go boli bez środków...może będzie mniej ruchliwy... oby Quote
Panca Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 bez srodkow to nie humanitarne...jak moge sie wiecej o nim dowiedziec bo bardzo chcialabym mu pomoc i jak wspominalam moze rozwiazaniem tymczasowym bylaby klinika SGGW dowiadywalam sie rowniez o hotelik u Murki ale to dopiero jak zwolni sie miejsce (zapisany zostal na liste) i pies bedzie chodzil Quote
Aga_Mazury Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 To nie jest niehumanitarne. Często sami weci zalecają...bo jak pies czuje, że go boli to jest większa szansa, że sobie tego nie przeforsuje...nie zepsuje. Co do SGGw moje zdanie znasz. Quote
ida47 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='Aga_Mazury']To nie jest niehumanitarne. Często sami weci zalecają...bo jak pies czuje, że go boli to jest większa szansa, że sobie tego nie przeforsuje...nie zepsuje. Co do SGGw moje zdanie znasz.[/quote]pies jest po zabiegu powinien dostac leki przeciwbolowe , kreci sie bo go boli :shake: Quote
Aga_Mazury Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='ida47']pies jest po zabiegu powinien dostac leki przeciwbolowe , kreci sie bo go boli :shake:[/quote] on dostawał leki przeciwbólowe przez kilka dni... i...? i niewiele brakuje, żeby z ratowania mu zycia zostały tylko wspomnienia... On ma teoretycznie leżeć 10 tygodni bez jakiegokolwiek ruchu.... jak to zrobić?.. inaczej nie będzie chodził.... Panca dzięki Kochana, ale hotel u Murki jak on już będzie chodził nie będzie nam potrzebny... nie będziemy zajmować miejsca... innym biedom... problem mamy do momentu aż on stanie na nogi... i co zrobić, żeby stanął... Quote
Panca Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 jaki jest dlug Bursztyna? czy nawet platny DT nie jest mozliwy w Ostrodzie?pieniadze sie uzbiera na pewno Quote
Aga_Mazury Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='Panca']jaki jest dlug Bursztyna? czy nawet platny DT nie jest mozliwy w Ostrodzie?pieniadze sie uzbiera na pewno[/quote] nie mamy DT żadnego i to jest ból... pomijam fakt, że tu DT potrzebny wyjątkowy... weci około 400 zł na chwilę obecną (Ostróda i Elbląg) podkłady, taśma, około 100 zł klatka kosztuje około 360 zł... myślę, że chyba trzeba mu też kupować jedzonka w puszkach, suche może go "zakorkować"... są wpłaty z allegro i od dobrych ludzi ... edit: Dzisiaj z Bursztynkiem kilka godzin spędziła córka naszej Pani Dorotki ze schroniska... leżała z nim na jego kocyku i mu opowiadała... psiak się wyciszył i jest duzo spokojniejszy podobno niż wczoraj... dostał zastrzyki.. jak pisałam wcześniej...podjadł, popił... i teraz podobno poszedł spać... Quote
Panca Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 trzeba koniecznie zmienic tytul watku i podkreslic ze potrzebny DT i pieniadze ja od jutra zbieram pieniadze od ludzi na niego(sama tez wplacam oczywiscie) Quote
ylonne Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Jutro do niego pojedziemy, tylko najgorszy będzie moment rozstania i pół godziny po nim... Bursztyn przy człowieku jest bardzo spokojny, dopiero przy opuszczaniu go zaczynają się gwałtowne protesty :( Jak go unieruchomić? :( Quote
ida47 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='ylonne']Jutro do niego pojedziemy, tylko najgorszy będzie moment rozstania i pół godziny po nim... Bursztyn przy człowieku jest bardzo spokojny, dopiero przy opuszczaniu go zaczynają się gwałtowne protesty :( bardzo Jak go unieruchomić? :([/quote]bardzo chcialabym pomoc ale nie wiem jak:shake: Quote
ylonne Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 On chce usiąść, jeśli jest akurat w kącie, to mu się to udaje, jeśli za sobą ma jedną ścianę, to przewraca się gwałtownie i znów próbuje... Quote
ida47 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='Aga_Mazury']nie mamy DT żadnego i to jest ból... pomijam fakt, że tu DT potrzebny wyjątkowy... weci około 400 zł na chwilę obecną (Ostróda i Elbląg) podkłady, taśma, około 100 zł klatka kosztuje około 360 zł... myślę, że chyba trzeba mu też kupować jedzonka w puszkach, suche może go "zakorkować"... są wpłaty z allegro i od dobrych ludzi ... edit: Dzisiaj z Bursztynkiem kilka godzin spędziła córka naszej Pani Dorotki ze schroniska... leżała z nim na jego kocyku i mu opowiadała... psiak się wyciszył i jest duzo spokojniejszy podobno niż wczoraj... dostał zastrzyki.. jak pisałam wcześniej...podjadł, popił... i teraz podobno poszedł spać...[/quote]Aga jaki jest problem zeby Bursztynka umiesciic w klinice , pod fachowa opieka, czy to chodzi o problem finansowy , probuje to wszytko ogarnac , mysle jak mu pomoc Quote
ida47 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='ida47']Aga jaki jest problem zeby Bursztynka umiesciic w klinice , pod fachowa opieka, czy to chodzi o problem finansowy , probuje to wszytko ogarnac , mysle jak mu pomoc[/quote] , czy najlepsze wyjscie to dom tymczasowy i to szczegolny Quote
Panca Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 czy on jest w zwyklym boksie czy w izolatce? Quote
Recommended Posts