Margo05 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Bursztynku, niech ci się poszczęści na Święta :loveu: Quote
MalgosMalgos Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 nie ze schroniskami i wyciagnely juz mase biedakow ratujac im zycie. Zdjecia z Dabrowki mozecie obrjrzec wchodzac pod Arche90 lub Heimatlos e.V. i WEJHEROWA ( blad w niemieckim druku) Karen napisalam wczoraj i dzisiaj wysle zdjecia z Bursztynowego watku - o ile ja znam juz mysli. Zadbajcie prosze o to, zeby Bursztyn mial szczepienie na "wscieklosc" i chipa - data jest nie wazna - NIE MA kontroli na bylej granicy Polska- Niemcy. Malgosmalgos Quote
tyciaNi Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='sleepingbyday']trzymam bursztynka za kciuki :p[/quote] ...i tak być może byle skutecznie...:loveu: Quote
agniecha82x Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 no to trzymamy kciuki za Bursztynka! Quote
lidka_park Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 szczepienie i chip załatwione, wiec o to nie trzeba sie martwić :) Quote
Dozia_13 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 I ja się dołaczam do trzymania kciuków za Bursztynka... mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Quote
MalgosMalgos Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Skontaktujcie sie koniecznie, powolajcie na mnie (Malgosia z Berlina) i powiedzcie, ze pisalam do Karen w sprawie Bursztyna. Karen jezdzi z tlumaczem/czka - Patrycja powinna znac numer/mail. Patrycja jest mloda i fajna - bez oporow! malgosmalgos Quote
Panca Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 dzwonilam dzis do Agi Mazury -ma zajrzec na dogo i skontaktowac sie z Paniami w Dabrowce oby sie udalo:cool3: Quote
tyciaNi Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 [quote name='Dozia_13']I ja się dołaczam do trzymania kciuków za Bursztynka... mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...[/quote] o tak o tak :thumbs: Quote
agatkia Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Malgosmalgos, przepraszam, ze nie odpisałam. Jestem zarobiona. Wysłałam dziś wątek Bursztynka (którego nie miałam czasu niestety przejrzeć) Irenie, która współpracuje z niemiecka fundacją i jest przewspaniała osobą. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Pewnie będzie trzeba czekać, niemniej jednak w Niemczech faktycznie będzie miał większą szansę niż u nas. Jak sie trochę ogarnę, postaram sie go poogłaszać trochę. czy potrzebuje jakichś leków? Jakiejś specjalistycznej karmy? Quote
MalgosMalgos Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 pod ktore podlega Dabrowka z pytaniem, czy moglby ktos Bursztyna przywiezc do Dabrowki przed 6 grudnia. Za benzyne zaplace ja, przeslijcie rachunek. W celu ustalenia szczegolow podaje tel/fax p. ewy (rowniez osobiscie mi znanej) Quote
MalgosMalgos Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 tel/fax.+4858 550 4373 e-mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] malgosmalgos Quote
agatkia Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Napisałam smsa do Danki1234 w sprawie transportu- zobaczymy, co z tego wyniknie. Za 10 minut będę miała informacje, czy Danusia nam pomoże w transporcie. Kurka wodna, byłoby świetnie, gdyby bursztyn dostał swoją szansę!! Quote
agatkia Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Danusia pojedzie po Bursztyna jutro i przywiezie go do Dabrówki!! ta osoba jest po prostu niezastąpiona!! Konieczny będzie zwrot kosztów paliwa. Danusia obiecała skontaktować sie z Agą Mazury w sprawie tego transportu, więc pewnie wszystko uzgodnią. A ja dzwonię do chłopaków z Dabrówki, żeby przygotować dla Bursztynka jakieś fajne miejsce na tę jedną noc. Quote
agatkia Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Kurcze, jest jakieś wielkie zamieszanie. Niemcy, oprócz tego, ze wątek został im podesłany nie pisali, ze biorą Bursztyna. Nie wiem, czy jest sens przewozić go w ciemno do nas z nadzieją, ze może go wezmą. Rozmawiałam przed chwilą z Patrycją (kierowniczka Dabrówki)- i mówiła, ze pies nie ma paszportu nie jest zaczipowany itd. konkretne wiadomości będę miała dopiero po 18- w tej chwili Patrycja będzie kontaktowała sie z wszystkimi bezpośrednio zaangażowanymi stronami i postaramy sie coś ustalić. Odezwę sie wieczorem. Quote
danka1234 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 potwierdzam że jeśli zapadnie decyzja co do wyjazdu Bursztyna,przewioze go jutro by był na czas i czekam na wieści,mam nadzieje pozytywne dla Bursztyna. Quote
agniecha82x Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 ja tez czekam na wiesci i denerwuje sie zeby sie udalo wszystko :roll: Quote
tyciaNi Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 oczekuje w niecierpliwości nowych informacji ;) Quote
MalgosMalgos Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Na stronie 43 watku lidka park potwierdza, ze Bursztyn ma chip i szczepienie. Dostalam wlasnie maila ze strony niemieckiej, staram sie wyjasnic co moge. Prosze o chwile cierpliwosci, wszelkie wiadomosci podam na biezaco. malgosmalgos Quote
MalgosMalgos Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 skrzynka mailowa rozgrzana do czeronosci. Jesli potwierdza natychmiast napisze ! malgosmalgos Quote
Recommended Posts