ewa2909 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Ada dlaczego nie pilnujesz Swojego podwórka? Już 1prawie dwa tyg Cie tu nie było:mad::mad::mad: Daj no focie Swoich ślicznotek:modla::modla::modla: Quote
slawi Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Ada Ile czasu pies bez przerwy musi wystać w pozycji wystawowej ? Ćwiczymy ale efekty nie są zadowalające :shake:. Czy to jest tak,że musi stać jak zamurowany, czy może się troszkę ruszać i ustawia się kilka razy? Gdybym chociaż raz była na wystawie pewnie bym to wiedziała ...:placz:. Quote
ladyyork Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Zahi ci pięknie rośnie ,ładna dziewczyna z niej jest ,teraz będą z sobą konkurować dwie piękności na ringu- ciekawe która by wygrała;) Quote
ewa2909 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Zahirka jest pieknietka. Ada a możesz mi powiedzieć jak się rob taki cudowny koczek bo mi nie chce wyjść.:oops: Quote
Zuza i Noddy Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Prześliczna Zahirka i super się prezentuje. Quote
slawi Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Aurunia napisał(a):Ogólnie wystawa wygląda tak: (baz wcześniejszech przygotowań) Wchodzisz na ring w stawce ustawiasz nie po kalejnych numerach (psy w stawce dostają numery w kolejności alfabetycznej) gdy już jesteście ustawiani trzeba ustawić psa sędzia patrzy (wtedy piesek musi stać) i zazwyczaj jest tak że wszyscy chodzą (choć nie rza nie ma chodznia i sedzia id razu prosi ko kolei do stolika ) pużniej po kolei podchodzi sie do stolika i tam pies też musi stać ale ci co czekaję zazwyczaj nie ustawiaja psów bo gdy w stawce jest przeszłao 10 suk to trudno zeby pies stała jak posąg 30 minut. pużniej jak bdchodzusz do stolika to czekasz aż sedzia skończy oceniać wszystkie suczki w stawce i gdy to zrobi będzie trzeba znowu ustawić bo będze nadal potrzył i porównywał. Karzdy sedzia karze zrobić coś innego jedan karze chodzić w kółku inni po lini prostej jeszcze inni po trujkącie.;) Dzięki, Palomka stoi już prawie cztery minuty, jak nic jej nie rozproszy :cool3:.To może wystarczy. Jeszcze jedno czy tylne nogi muszą być tak mocno wysunięte do tyłu? Quote
slawi Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Aurunia napisał(a):To zależy jak kto kątuje psa je lubię mocniej u Zahi bo oba ma z natury kocny kat. Ada nie załamuj się :oops: ale o jakim kącie mówisz? Quote
slawi Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Zajrzałam na opisy z wystaw, jest tam rzeczywiście mowa o dobrym kątowaniu. Na czym to polega ? Quote
slawi Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='Aurunia'] http://images24.fotosik.pl/305/46644b779d3b3c53med.jpgNa czerwono zaznaczyłam ci kontowanie kończyn tylnych u małej Aury. ciężko to wytłumaczyć. Ale może zdjęcie rozjaśni ci ten temat. Ogólnie pozycja powinna wyglądać tak ze łapy przednie są proste (linia żółta) a łapki tylne trochę rozciągnięte (linia czerwona) Bardzo dziękuję, to zdjęcie rzeczywiście rozjaśnia temat kątowania :lol:. Ale w takim razie pomęczę Cię jeszcze troszeczkę ;): Co w takim razie jest lepsze przy ustawianiu: linia grzbietu w poziomie i mniejsze kątowanie tylnych łap, czy większe kątowanie pomimo tego,że kuperek jest wtedy troszkę niżej? Czy "prosta linia grzbietu" dotyczy postawy czy po prostu chodzi o to czy pies nie ma np.karpika. ______________________________ Zdjęć nie cytujemy tylko wklejamy linki ;) Pozdrawiam nane :razz: Quote
dysia-u Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 :cool3: Iwooonkaaa jestem pod wrażeniem. :-o Quote
ladyyork Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 dysia-u napisał(a)::cool3: Iwooonkaaa jestem pod wrażeniem. :-o ja też:lol: Quote
Mała Rita Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Jest piękna... Prawdziwa księżniczka :loveu: Quote
ewa2909 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Śliczne panienki:loveu:,jedna piękniejsza od drugiej:loveu: Quote
dysia-u Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Ewcia a co nowymi fotkami Aksuni? Daj jakieś:crazyeye: Quote
Zuza i Noddy Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Bardzo ładnie jej z tym warkoczykiem:loveu: Ja mojemu tez ostatnio zaplatam, bo włosy z kucyka już dość długie. Quote
dysia-u Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 :lol: a jak idziecie do fryzjera ze swoimi pupilami to zostawiacie im kitke czy też obcinacie? Quote
Recommended Posts