Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trudno wyrokowac ,ile lat ma Wiarus,15? 20? jedno jest pewne-zyje za długo.Gdyby zyl o rok krocej,umarlby szczesliwy w swoim domu,u boku pana,ktorego mial przez nascie conajmniej lat.A tak-tkwi w schronisku,gdzie go rzucil paskudny los.W schronisku dostanie jeść,dostanie kocyk i legowisko,dwa-trzy razy w tygodniu wolontariusz zabierze go na spacer.Niby duzo,niby nie w kazdym schronisku pies moglby to miec.Ale...to ciagle tak strasznie mało :-(
Wiarus jest nieziemski.Pies nie widzi na jedno oko,ma niebieskie oczy,niby ze slepoty,ale jestem pewna,ze jedną strona widzi.Ze słuchem jest srednio,ale cos tam syszy.I ten pies,stary kundel ma taka wole zycia,jakiej ludzie moga mu zazdrościc.On...zacheca do zabawy.Uwierzycie?Zostal porzucony,stary,niepotrzebny,a on uwaza ciagle,ze ludzie sa fajni...

Apetyt ma wspaniały,koopy robi pokazowe,na spacer drepcze zachwycony,zwawym kroczkiem.Mimo starości,mimo przytlaczajacej sytuacji w jakiej sie znalazl,Wiarus zachowal godność.Krotko mowiac-nie dał sie.Teraz pytanie-po co.Czy po to,aby schronisko bylo jego ostatnim przystankiem na ziemi? Ciagle mam nadzieje,ze nie...wiem,szukamy czlowieka-wariata,ktory kocha zycie,tak samo jak Wiarus,wiem,wiem,to rzadko spotykane,ale...tacy ludzie na pewno sa,tylko musza przeczytac to ogloszenie.

Chcecie wiedziec,ile pozyje jeszcze Wiarus? a ktoz to wie.Takie psy potrafia robic niespodzianki.Tylko niechaj to bedzie zycie w domu...

Jest jedna rzecz,ktorej Wiarus nienawidzi.To powrot do boksu :shake:,trzeba go do niego siła wciagac.Nie chce zostac znowu sam.Chce zyc,jak normalny pies.

Poznajcie niezwyklego psa.Oto Wiarus.

Posted

No proszę, a taki motylek był, gdy do schronu przyszedł :-o
To w górę Wiarusie, szukamy domu.

On ma całkiem niezłe zęby, moze nie jest taki stary, tylko zycie go nie rozpieszczało...
Rany, jak on się zmienił, ho, ho, ho.

Posted

gdy go zobaczylam pierwszy raz,pomyslalm:o matko,ja bym go uspila:slepy,stary,gluchawy,co za zycie w schronisku go czeka.
teraz,gdy patrze,jak sie bawi mysle:o matko...znajdzmy mu dom....

Posted

Straszne jest to, że często po śmierci właściciela rodzinę nie obchodzi pies :angryy: a starsi ludzie najczęściej chcą brać szczeniaki lub młode psy :shake:

Śliczny psiak z niego :loveu:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...