Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To może ja choć wezmę udział w konkursie na imię dla pięknisia :)
Wszystkie pieski, które przechodziły przez moje ręce miały imię na "K" i było one szczęśliwe. Może Kenzo ? :)

Posted

[B]Kolia[/B] pozdrowionka od bigieków to co zrobiłyście to mistrzostwo świata.
Bidulka tyle czasu spędził w schronie.
Cudownie ż etrafil do takiej osoby jak [B]Irenka[/B] .
[B]SarSar[/B] super że są tacy ludzie jak ty
Pozdrawiam serdecznie

Posted

Może ktoś mógłby wstawić rzeczy na bazarek lub chociaż coś przekazać - ja się mogę zająć tworzeniem aukcji...

Jak znajdę chwilkę czasu to poogłaszam Pana NN :)

Posted

Bardzo się cieszę, że na tym wątku przybywa osób chętnych do pomocy dla naszego kolaczka!!
Ogłosiłam konkurs na imię, ale nie chcę sprawiać przykrości Pani Ani która już nazwała go Lord i myślę, że chociaż przez wzgląd na Jej miłość do niego powinien zostać Lordem.
Byłam wczoraj u weta na konsultacji i i wg. jego opinii Lord ma ok.8-10 lat. Jest w bardzo dobrej kondycji fizycznej, uszy ok., w oczach nie ma stanu zapalnego. Nie wiem jak fachowo opisać co dzieje się z jego oczami. Wygląda to jakby się „zapadały” w oczodół. Sierść ma zaniedbaną ( trudno się dziwić), ale po zabiegam w „SPA” u Pani Ani będzie rewelacyjny. Jest szalenie łagodnym pieskiem co nie znaczy, że nie ma lęków jak każdy niewidomy pies. Ciasteczek nie lubi ( może nigdy nie miał okazji poznać ich smaku), za to przejawia typowe lordowskie cechy przy jedzeniu, czyli najchętniej tylko mięsko.
Lord ma zrobione szczepienia na wściekliznę jeszcze w schronisku, środki na odrobaczanie i odpchlenie kupiłam a szczepienia na wirusówki zrobimy za 10dni.
Teraz finanse. Zapłaciłam już pobyt Lorda u Pani Ani do 30.08 i wizytę u weta. Planowałam, że zabiorę go do Niepołomic właśnie wtedy, ale mam sytuację podbramkową z Leonkiem (z mojego podpisu). Szukałam dla Leonka odpłatnego DT, ale w tej chwili nie mam nikogo chętnego. Postanowiłam więc, że ponieważ już zupełnie nie mam go gdzie dać to przewiozę go do Niepołomic a Lord poczeka na drugi kojec w Niepołomicach. Być może ( mam mieć potwierdzenie do piątku) dla Lorda będzie miejsce też 30 ale może się to przedłużyć. Postanowiłam, że do czasu pobytu Lorda u Pani Ani będę opłacać hotelik sama, później po przewiezieniu proszę o ogłoszenia w sprawie jego wsparcia finansowego.
Oczywiście możemy już w tej chwili Lorda ogłaszać i szukać domu, bo z całą pewnością musi to być dom „specjalny”. Coś „wygryzmolę” , ale jak ktoś ma dar pisania ogłoszeń to bardzo proszę o pomoc.
I jeszcze najważniejsze; kolejne podziękowania dla Lucynki i Marka ( Lucyja), za pomoc z transportem Lorda. Nie wiem, czym sobie zasłużyłam na taką życzliwość ale składam kolejny raz ukłony:loveu::loveu:

Posted

Irenko bede robila tapetke dla Lorda z tych zdjec na forum...

trzeba zajac sie allegro i moze zrobieniem cegielek???

ktos juz chyba wczesniej pisal,ze ofiaruje zrobienie allegro...
trzeba jak anjszybciej zaczac zbierac pieniazki bo przciez Ty nie mozesz placic za Lorda!!

Irenko jestem z Toba i poszukamy sponsorow:diabloti:

Dziewczyny bierzmy sie do roboty!:diabloti::evil_lol:;)

Posted

Irenko pomagać Tobie, to sama przyjemność, a że na dodatek mamy słabośc do kolaków, więc zawsze możesz na naszą pomoc liczyć :)
Teraz najważniejsze, to znaleźć biedakowi dom na stałe.

Posted

Kochani, czy ktoś mógłby poszukać w domu czegoś co można wystawić na bazarek na rzecz Lorda? To moze byc dosłownie wszystko - książki, biżueria, bibeloty, porcelana, kosmetyki, ubrania - wszystko! Musimy pomóc Pani Irence!!!

Posted

Kolia! Bardzo dziękuję za pomoc :loveu: Myślę, że faktycznie można w tej chwili robić bazarki, cegiełki itp. natomiast przelew zrobić na konto hoteliku w Niepołomicach jak już Lord tam będzie. A kiedy będziesz pod telefonem?

Posted

[quote name='irenaka']Kolia! Bardzo dziękuję za pomoc :loveu: Myślę, że faktycznie można w tej chwili robić bazarki, cegiełki itp. natomiast przelew zrobić na konto hoteliku w Niepołomicach jak już Lord tam będzie. A kiedy będziesz pod telefonem?[/quote]

To ja poprosiłabym na PW numer i dane konta do wpłat. Poszukam czegoś w domu, może uda mi się zrobić bazarek :) Telefon będę miała pod koniec przyszłego tygodnia :) Pozdrawiam ciepło :p

Posted

Czy znajdą się jakieś rzeczy na licytację na Lorda?
Ja przekopałam cały dom i nie mam nic co mogłabym wstawić... A nie chcę narzucać celu osobom w iminiu, których wstawiam aukcje na bazarek :( Kochani.. nie możemy zostawić Pani Irenki samej z opłatami - trzeba pomóc!!! Może macie jakieś książki, kolczyki, których nie nosicie lub za mały sweter?

Posted

Hmmm.. nie bardzo mogę tylko te rzeczy wziąść do siebie. Dałabyś może radę porobić im zdjęcia i podesłać mi na maila, ja się resztą zajmę? :)