irenaka Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='Jjagusia']Z tego co widzę Pani Irenka finansuje Lorda prawie sama Kolia czy możesz podać mi nr konta aby wesprzeć Panią Irenę, może jakieś nowe zdjęcia Trzeba ruszyć akcję...[/quote] Jjagusia:loveu: bardzo Ci dziękuję za pamięć o Lordzie. Kolia chyba nie ma konta do przelewów na hotelik, bo nigdzie w ogłoszeniach tego nie podaję. Nowe zdjęcia zrobię jak tylko stanę na nogi, bo grypa mnie teraz rozłożyła. Lord jest w hoteliku w Niepołomicach. Wpłaty bardzo proszę kierować na adres: [FONT=Calibri]Pensjonat Pupila[/FONT] [FONT=Calibri]Bożena Bator[/FONT] [FONT=Calibri]Ul. Wałowa 11[/FONT] [FONT=Calibri]32-005 Niepołomice[/FONT] [FONT=Calibri]Konto: 66 1060 0076 0000 3000 0898 8411[/FONT] Quote
ala56 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Witam i życzę zdrowia Pani Irenie. W tym tygodniu postaram się zrobić przelew za pobyt Lorda w hotelu i trzymam kciuki za znalezienie Domku. Quote
Jjagusia Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Dziekuję Pani Ireno za nr konta jutro przeleję pięniążki Może to kropla w morzu ale ziarnko do ziarnka Życzę zdrowia i czekamy cierpliwie na nowe zdjęcia Lorda Quote
Jjagusia Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Prześledziłam temat właśnie od deski do deski Jestem na dogo od niedawana do tego bywałam sporadycznie Mam nadzieję że teraz czas pozwoli mi na częstsze doglądanie tutaj. Bynajmniej nie zmienia to faktu że jestem w szoku że temat akcji na rzecz Lorda tak ucichły a Pani Irena sama finansuje jego pobyt w hoteliku. No tak być nie może. Ja wiem że jest wiele potrzebujących psiaków ale ..... Obecnie prężnie działa akcja na rzecz Duszka, więc jestem pewna i mam nadzieję że uda nam się poruszyć temat Lorda i to szybko. Hotelik jest kosztowny, a o domek chwilowo ciężko. Lord jest o tyle w ciężkiej sytuacji że właśnie jak wspomina Pani Irena nie każdy domek jest dla niego odpowiedni. Stąd póki co trzeba przynajmniej maksymalnie odciążyć Panią Irenę i na nowo zająć się akcją. Moja prośba do Pani Irenki chciałabym zweryfikować informacje odnośnie paru rzeczy a mianowicie: 1/ czy kontakt: Irena 012 641-97-02 500-18-19-20 Mail: [email][email protected][/email] jest dalej aktualny w celu uzyskania informacji na temat Lorda i czy można go podawać w ogłoszeniach. 2/ Czy ogłoszenie w formie: [url=http://www.allegro.pl/item439152640_lord_niewidomy_collie_pies_bez_szans_na_dom.html]Lord- niewidomy collie. Pies bez szans na dom? (439152640) - Aukcje internetowe Allegro[/url] można wykorzystać tzn. czy dalej będziemy rozpowszechniać je w tej formie 3/ Czy plakacik w tej formie uznajemy za aktualny- dla mnie jest ok jednak proszę o potwierdzenie: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/owczarek-szkocki-collie-nie-widzi-czy-ma-szanse-na-dom-118136/index12.html[/url] Co do fundacji Dr Lucy myślę że to też dobry pomysł Wielu ludzi czuje się "bezpiecziej" wpłacając pieniążki przez fundację Myślę że to też warto przemyśleć Dowiem się co i jak w tej kwestii Z mojej strony po potwierdzeniu przez Panią Irenkę informacji chciałabym wykorzystać te informacje i wkleić na naszą klasę. Mam tam profil collie szukających domków i pomocy wielu ludzi tam zagląda i deklaruje pomoc poleca profil swoim znajomym Poza tym zamieszczę temat na forum collie może też choć troszkę to pomoże Allegro- tutaj również mogę póki co wstawić ogłoszenie bo widziałam że te co były dotychczas już wygasły Co do bazarków to nie moja mocna strona jednak nie wierzę że Kolia mi nie pomoże w tej kwestii Być może już niebawem przy porządkach świątecznych uda mi się coś znaleźć i wystawić na bazarek, ale to musi jeszcze chwilunie poczekać. Ok czekam na informację i czas działać szkoda psiaka Quote
basiapron Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 a u nas bazarki powoli się rozkręcają,ze świeczek mamy 20 zł,brise i air niedługo się kończy-aktualnie 29 zł,podkładka kupiona przez mojego tż-ta,a anioły tez już na bazarku:)powoli bede wystawiac kolejne rzeczy i przelewy robić:) Quote
Jjagusia Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Ok czyli rozumie że bazarki na rzecz Lorda obecnie są Hmmm chyba nie doczytałam. Dziękuję za informację :) Acha a możesz przykleić linki aukcji na rzecz Lordka ??? Quote
basiapron Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/anioly-dla-lorda-do-21-11-a-125035/[/URL] a to kończymy za pół godziny: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/brise-air-wick-taniej-nie-dostaniesz-124708/[/URL] będa nastepne:) po rozliczeniu ze świeczek i brise zrobie pierwszy przelew:) Quote
Jjagusia Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Ok to wklejaj będę polecać znajomym :) a łatwiej ze wzgląd na czas będzie mi znaleźć to tutaj Oczywiście jak mogę prosić :) i nie sprawi Ci to problemu Quote
Kamila_s Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 no prosze jakie piekne nowe duszyczki sie pojawily:multi::multi::loveu: Quote
irenaka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='Kamila_s']no prosze jakie piekne nowe duszyczki sie pojawily:multi::multi::loveu:[/quote] Zacznę od końca czyli od Kamilki! Kamilko, te dobre duszki nie są nowe, te dobre duszki są już mi znane:loveu: Czyli właściwie "stare";) A teraz odpowiedzi dla Jjagusi. Lord ma cały czas aktualizowane ogłoszenia które zrobiłam. W przypadku kiedy przychodzi powiadomienie o upływie terminu natychmiast je odnawiam. Dotyczy to też allegro. Co dwa tygodnie odnawiam allegro i daję jako wyróżnione. Aktualne allegro dla Lorda jest tu: [URL="http://www.allegro.pl/item479731385_lord_niewidomy_collie_pies_bez_szans_na_dom.html"]Lord- niewidomy collie. Pies bez szans na dom? (479731385) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] Po drugie, oczywiście wszystkie dane kontaktowe są aktualne. Można wykorzystać tekst z allegro jak również wszystkie zdjęcia które są na wątku. Robił je mój TZ oraz Romi więc z całą pewnością są do rozpowszechniania. Plakat też jest aktualny. Teraz co do kosztów utrzymania Lorda. Są jakie są, każdy zdaje sobie sprawę, że hotel kosztuje. Ja oczywiście będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc, ale prawda jest taka, że biorąc Lorda pod swoją opiekę miałam również świadomość, że mogę nie mieć żadnej pomocy i będę zdana tylko na siebie bo tylko ja jestem odpowiedzialna za los tego psa biorąc ze schroniska. Nawet jeżeli ktoś coś deklarował, nie biorę tego pod uwagę jeżeli nie przekłada się to na konkrety. Teraz co do Fundacji collie i przelewów ewentualnie na rzecz Lorda. Myślę, że jeżeli ktoś będzie chciał pomóc Lordowi poprzez wpłatę na konto fundacji to tylko mogę się cieszyć. Mam ogromne zaufanie do Lucynki W. i wiem, że jeżeli ktoś wpłaci pieniądze z dopiskiem Lord to trafią one do Lorda na milion procent. Tylko boję, się jednego. Aby nie robić "konkurencji" Duchowi który naprawdę wymaga ogromnych finansów aby uratować mu życie. Dziękuję ogromnie Basi, bo odkąd jako kolejny dobry duszek pojawiła się na wątku Lorda to bazarki ruszyły pełną parą. I wiem, że jeszcze wiele osób tu zagląda, chociaż się nie wpisują. Ale wiem też, że dobre myśli od nich krążą nade mną i Lordem i z tego powodu się cieszę. Teraz co do domków które zgłaszają się w sprawie adopcji Lorda. Pewnie część z Was by uznało, że skoro są w Jego sprawie telefony to nic tylko wydać psa i jakoś to będzie. Ale dla mnie to nie jest takie proste. Muszę przewidzieć jakie będą problemy bo ludzie kierują się często emocjami. Dopiero kiedy zadaję konkretne pytania i opowiadam o zachowaniach Lorda przyznają mi rację, że sobie nie poradzą. Chociaż są też tacy desperaci którzy chcą np. przyjechać z Poznania do Krakowa i sprawdzać reakcję swojego psa na Lorda a może się uda. Jest też Pani która zrobiła sobie ze zdjęcia Lorda tapetkę w telefonie, bo nie może Go adoptować. Są też domy z małymi dziećmi które z całą pewnością nie gwarantują, że Lord nie będzie tarmoszony za ogon. Nie opisywałam tego wszystkiego, bo lubię konkrety, a tych w przypadku Lorda jeszcze nie mam. Quote
Kamila_s Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 no dobrze stare czy nowe ,ale sa cudowne.a to jest najwazniejsze... Irenko calkowicie sie z Toba zgadzam apropo adopcji i selekcji... nie cierpie podejscia"by tylko znalalz sie jakikolwiek tam domek"i koniec... Przez takie podejscie jak Twoje Irenko..pieski trafia do domku powaznego i przemyslanego..przez to tez uniknie sie kolejnych stersow dla pieskow wynikajacyh z nieudanych adopcji... basiupron...w przypadku potzreby jakis rzeczy na bazarki daj mi znac...jestem gotowa na remanent domowy i wyszukanie jakis rzeczy na sprzedaz... Quote
Lucyja Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Rzeczywiście ostatnimi czasy na forum collie największa mobilizacja finansowa skupiła się wokół ratowania życia Duszkowi. Myślę jednak, że dla Lordzika też jakaś pomoc się musi znaleźć. A najlepiej żeby znalazł się odpowiedni domek i żeby na zimę grzał już doopkę w swoim domeczku. Quote
Jjagusia Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Jest wiele potrzebujących więc nasz w tym głowa aby maksymalna ilość psiaków skorzystała z pomocy dobrych dusz Quote
Jjagusia Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Ok na collie odświeżyłam wkleiłam link z bazarkiem może ktoś powalczy ze mną o piękne aniołki dla Lordzika :lol: Poza tym jutro też wystawię ogłoszenie na allegro i w profilu na nk jak pisałam Dzisiaj już nie dam rady zbyt późno dokopałam się do kompa a z pracy nie zawsze mogę i nie zawsze ten paskudny ten chodzi jak należy Jutro ciąg dalszy Wydrukuję też parę ogłoszeń i powieszę zawsze gdzieś po drodze :) Bazarki bazarki bazarki może coś uda się nam w domkach znaleźć jeszcze Wkleję je też na collie forum wówczas linki Quote
Jjagusia Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Po akcji z Arisem sama się zastanawiam jak z tymi domami Jak problem z psami zdrowymi to sobie wyobrażam jak ciężko znaleźć domek dla Lordka Mam nadzieję że się uda że znajdzie odpowiedni domeczek Na razie bynajmniej musimy się skupić na opłatach Quote
basiapron Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='Jjagusia']Ok na collie odświeżyłam wkleiłam link z bazarkiem może ktoś powalczy ze mną o piękne aniołki dla Lordzika :lol: [/quote] C&C przebiła:) Quote
ala56 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Patrząc na pomoc Duszkowi, wróciła mi wiara w ludzi. Niestety ilość piesków potrzebujących pomocy przerasta nasze możliwości. Jeżeli chodzi o Lorda to na FC rzadko się pojawia. Myślę że trzeba częściej go przypominać / ja tam nie jestem zarejestrowana/ a na pewno znajdą się dobrzy ludzie ,którym los Lorda nie jest obojętny.I tu ukłon do Jjagusi, żeby na FC przypominała wątek Lorda.Bardzo udane są akcje pomocy i bazarki, widać że zaangażowały dużo osób. Pani Irenie dziękuję bo mobilizuje mnie. Pozdrawiam serdecznie. Quote
SarSar Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale napisaląm dziś do pani Irenki z propozycją - mam trzy staruszki powyciagane ze schronów, walczę uparcie o życie Ducha... Doświadczam wsparcia ludzi, doświadczam dobroci i chcę oddać trochę tego co mam najlepszego i oferuję Lordowi dom u mnie, oczywiście jeśli zostanę zaakceptowana. Duch też nie widzi, a i ze słuchem nie jest najlepiej. Umiem się dopasować do takich problemów. Pani Irenka chyba mnie pamięta, a jak nie to wystarczy poczytać moje wypowiedzi na forum, by wiedzieć kim jestem. Tyle mogę zrobić. Mogę mu dac siebie. Co Wy na to? Trzeba by było jednak zaczekać jeszcze trochę, jakieś trzy, może cztery tygodnie, aż Duch stanie na łąpy, żebym miala więcej "wolnych mocy przerobowych" ... Quote
irenaka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [quote name='SarSar']Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale napisaląm dziś do pani Irenki z propozycją - mam trzy staruszki powyciagane ze schronów, walczę uparcie o życie Ducha... Doświadczam wsparcia ludzi, doświadczam dobroci i chcę oddać trochę tego co mam najlepszego i oferuję Lordowi dom u mnie, oczywiście jeśli zostanę zaakceptowana. Duch też nie widzi, a i ze słuchem nie jest najlepiej. Umiem się dopasować do takich problemów. Pani Irenka chyba mnie pamięta, a jak nie to wystarczy poczytać moje wypowiedzi na forum, by wiedzieć kim jestem. Tyle mogę zrobić. Mogę mu dac siebie. Co Wy na to? Trzeba by było jednak zaczekać jeszcze trochę, jakieś trzy, może cztery tygodnie, aż Duch stanie na łąpy, żebym miala więcej "wolnych mocy przerobowych" ...[/quote] Pani Ewo! Jak mogłabym Panią zapomnieć :loveu: Dostałam wczoraj mail, ale z powodu nawału pracy odpiszę dopiero dzisiaj. Quote
Jjagusia Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Tutaj info o Lordzie na Naszej Klasie jak ktoś zalogowany niech poleca zdjęcie lub profil jak woli Link dla zainteresowanych [url=http://nasza-klasa.pl/profile/15404136/gallery/8]Logowanie do nasza-klasa.pl[/url] Przekopiowałam wiadomość z allegro Pani Irenki dodałam stronkę z wątkiem i info o fundacji Dr Lucy Quote
Jjagusia Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Jak miło patrzeć jak ktoś poleca zdjęcie Lorda wcale o to nie proszony, ale dzięki temu więcej osób zagląda i czyta czyta Mam nadzieję że przełoży się to na odciążenie finansowe Pani Irenki Wierzę że są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie Quote
irenaka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 A co to za Pani Irenka? Żyję ze świadomością, że już jestem Irena.;) Quote
Jjagusia Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [quote name='irenaka']A co to za Pani Irenka? Żyję ze świadomością, że już jestem Irena.;)[/quote] :lol: oj przepraszam poprawię się :oops: Quote
Jjagusia Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Przeklejam z FC [quote][B][URL="http://www.collie.intertel.net.pl/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=1868"]Teresa Jozwik[/URL][/B] Jagus kase dla Lorda juz wyslalam na konto fundacji , wystarczy na 5 dni, ale chyba dobre i tyle [IMG]http://www.collie.intertel.net.pl/forum/images/smiles/icon_smile.gif[/IMG] Pieniazki powinny byc natychmiast, bo wysylalam w banku, gdzie jest bezposrednie polaczenie z serwerem.[/quote] :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts