Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='albiemu']Wiek ma swoje prawa, niestety - od lat jest w schronisku, i nawet jeśli nie trzeba będzie go uczyć czystości czy też będzie to konieczne, nie damy gwarancji, czy z uwagi na wiek nie będzie popuszczał moczu. Stosunek do dzieci - hmm - napisz mi proszę jakie masz dzieci, jakie są w stosunku do zwierząt które juz masz. Osobowośc psiaka to jedno, drugie to osobowość ludzkich towarzyszy :) Pytam bo niestety nie jestem w stanie na terenie schroniska sprawdzic stosunku do dzieciaczków. Na psy nie reaguje, woli ich obecność przespać albo poobserwować gdzies z dala. Tak jak pisala Neczka tak ja to powtarzam. Wszystko jest OK, ale co do zostawania przez osiem godzin w domu i w tym czasi utrzymywania czystości to na teraz największy znak zapytania - nie potrafię odpowiedzieć.[/quote]

Dopiero teraz doczytałam. Dziecko nie stanowi problemu-to już "panna" ;) 4,5 roku i wie, że zwierząt nie mozna męczyć. Bardziej zastanawia mnie, jak ten mały Dziadeczek przezyje z moimi psami. Nie mam boksu żadnego,oddzielnego, więc planowałam Czesia, jako psa domowego. Moje psy, to dwa żywioły :shake:. Ja chodzę do pracy, nie ma mnie ok 8 godz, więc moje rudzielce działają:cool3: Nie chcę zatem brac Czesia na męczarnię. Dlatego dopytuję.

Posted

Mam dwa psy, suczkę po sterylce i psa po kastracji, wiek parki ok.roku. Para ze schroniska. Gabaryty ok. 25 kg. Na prawde miłe psy, ale baaaaaaaaaaardzo żywe. Ja mam okrojony czas, no tak bywa, jak ma się rodzinę ;) Ale chcę pomóc Cheplinowi (jestem po bojowej naradzie z TZ :D ) Tak więc dumam :)

Posted

No to super :) Tak jak pisałam wyżej. Jestem pewna, że Chapek będzie Twoje psiaki ignorował:roll::eviltong: Taki to już gościu jest ;) i wtedy one dadzą mu spokój i zajmą się sobą. Bo nie ma co zaczepiać starszego, spokojnego Pana :roll:
Tak uważam :)

Tak bardzo chciałabym, żeby Chaplinek w końcu był kochany...:roll:

Posted

byłoby c u d o w n i e jakby maluszek znalazł domek :D
należy mu się po tylu latach :)

mysle, ze z psiakami nie byloby problemu :)
i z mądrym dzieckiem też :D

Chaplinku, trzymam mocno kciuki...

Posted

psy łapia szybko rózne rzeczy - być moze chaplin załapie, że wdomu się nie sika i będzie mógł być domowym pieskiem... ale być może wcale nie będzie tego chciał? niby psy ignoruje, ale może lubi mieć co ignorować :cool3:..
ależ byłoby słodko... elmiro weź do pary wojtka - będziecie mogli grać z rodziną w "znajdź 10 róznic" :evil_lol:...

Posted

słuchajcie, nie mogę się powstrzymać, muszę ich razem zestawić:evil_lol::

chaplin:
[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/5734/chaplin3pe0.jpg[/IMG]

i Wojtuś:

[IMG]http://img134.imageshack.us/img134/6663/wojtupf2.jpg[/IMG]

bracia, chocby nawet i mityczni :cool3:. twarze te same, wyraz oczu, usmiech... obydwoje są z jajem... sama nie wiem, który mi się bardziej podoba :roll: