Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jak on reaguje na psy?Jak oceniacie, Cheplin egzystował by w domu z małym dzieckiem? I z psami? Czy może być w domu sam, np. 8 godzin? Czy dwa roczniaki zniesie?

Posted

[quote name='elmira']A jak on reaguje na psy?Jak oceniacie, Cheplin egzystował by w domu z małym dzieckiem? I z psami? Czy może być w domu sam, np. 8 godzin? Czy dwa roczniaki zniesie?[/quote]
Na psy właściwie NIE REAGUJE ;) Jest obojętny. Myślę, że jeśli dzieci nie nie narzucałyby mu się (czyt. ciągły za ogon itp. ) to Chaplinek byłby fajnym pieskiem dla dzieci. Z resztą nawet jakby został doprowadzony do ostateczności i miałby kogoś chapnąć, to nie bardzo miałby czym :eviltong: Z tymi 8 godzinami to nie mam pojęcia. On jest od dawna w schronisku, nie wiadomo, czy nie zasikałby domu. No chyba, że miałby do dyspozycji ogródek (najlepiej z budą:roll:), to wtedy napewno nie miałby nic przeciwko nawet dziesięciu godzinom :)
Podsumowując - wg mnie zniesie wszystko o co pytasz:p

Gagatko, jeśli konkretny psiak ma już wątek, to lepiej pytać u niego , żeby nie robić gdzie indziej zamieszania ;)

Posted

[quote name='Neczka']

Gagatko, jeśli konkretny psiak ma już wątek, to lepiej pytać u niego , żeby nie robić gdzie indziej zamieszania ;)[/quote]

no dziewczyny są na bieżąco z każdym wątkiem :D

Posted

[quote name='elmira']A jak on reaguje na psy?Jak oceniacie, Cheplin egzystował by w domu z małym dzieckiem? I z psami? Czy może być w domu sam, np. 8 godzin? Czy dwa roczniaki zniesie?[/quote]

Wiek ma swoje prawa, niestety - od lat jest w schronisku, i nawet jeśli nie trzeba będzie go uczyć czystości czy też będzie to konieczne, nie damy gwarancji, czy z uwagi na wiek nie będzie popuszczał moczu. Stosunek do dzieci - hmm - napisz mi proszę jakie masz dzieci, jakie są w stosunku do zwierząt które juz masz. Osobowośc psiaka to jedno, drugie to osobowość ludzkich towarzyszy :) Pytam bo niestety nie jestem w stanie na terenie schroniska sprawdzic stosunku do dzieciaczków. Na psy nie reaguje, woli ich obecność przespać albo poobserwować gdzies z dala. Tak jak pisala Neczka tak ja to powtarzam. Wszystko jest OK, ale co do zostawania przez osiem godzin w domu i w tym czasi utrzymywania czystości to na teraz największy znak zapytania - nie potrafię odpowiedzieć.