Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kamila_s']PAni jest zakochana w Tesli!!!
komu mam podac numer telefonu do Pani,ktora chce Tesle????
Super osoba!!!!:cool3:[/quote]

ja cie - normalnie ten tydzien to chyba będzie tydzien cudów jak wszystko dobrze pójdzie:lol:

Posted

ale numer:crazyeye:

nie mogłam nic pomóc poza początkowymi cegiełkami, ale cały czas podczytywałam wątek, strasznie się cieszę, ale nie zapeszam i trzymam kciuki:thumbs: i oczywiście podglądnę jak tam się sytuacja rozwinie.
Tesla zasługuje na szczęśliwy finał;)

Posted

no ale to ze nie mieszkala nie oznacza zeby sie nie przystosował chyba.....lepiej chyba miec swojego czlowieka w bloku niz zyc samemu w kojcu

Posted

[quote name='sati']no ale to ze nie mieszkala nie oznacza zeby sie nie przystosował chyba.....lepiej chyba miec swojego czlowieka w bloku niz zyc samemu w kojcu[/quote]
Trzeba brać pod uwagę znoszenie suki po schodach... a to nie jest maleństwo 5kg.

Posted

[quote name='sati']no ale to ze nie mieszkala nie oznacza zeby sie nie przystosował chyba.....lepiej chyba miec swojego czlowieka w bloku niz zyc samemu w kojcu[/quote]

Tesla by się przyzwyczaiła...tylko pytanie jak szybko i jakim kosztem...Sunia mieszkała na wsi...z dala od miejskiego życia. Ona jest dosć strachliwą sunią, nie wiem co by czuła wchodząc po schodach, słysząc pędzące samochody - może i by się szybko zaadoptowała, ale czy pani starczyłoby sił? Jej przydałby się dom z ogrodem...wtedy pomału przyzwyczajałaby sie do kontaktu z człowiekiem i do bycia po prostu psiakiem do kochania.

Posted

Pani z Zabrza jest zdecydowana na inną sunię z Łodzi.
Oddawanie Tesli do bloku było by chyba wyrazem naszej nieodpowiedzialności bo za dwa dni byśmy jej szukali bo uciekła by od razu przestraszona czymkolwiek.

Posted

[quote name='madcat1981']znam większe psy które żyja w blokach... po prostu trzeba je częściej i jak dalej wyprowadzac na spacer...[/quote]

Czy Ty czytasz wątek, w którym sama piszesz?
Nie chodzi o wielkość psa...

Chodzi o to, że Tesla się BOI!
Tesla nie jest psem, który chodzi na smyczy, nie jest psem, który wróci na zawołanie itd. To jest pies, który jest przyklejony do siatki ze strachu jak widzi człowieka. Dopiero na smakołyki, zachętę itd. zaczyna podchodzić po 20min.
Dla tego psa zwykły spacer w mieście byłby ciężkim stresem.

Lepiej znaleźć jej spokojny dom w domu z ogrodem, a nie wypychać na siłę jak to mają w zwyczaju niektórzy dogomaniacy.

Proszę, czytajcie ze zrozumieniem by nie było niedomówień.

Kamila, dziękuję za tel do Pani z Zabrza. Dzięki niej i Tobie, kolejny psiak ma szansę na dom.

Posted

[quote name='doddy']Czy Ty czytasz wątek, w którym sama piszesz?
Nie chodzi o wielkość psa...

Proszę, czytajcie ze zrozumieniem by nie było niedomówień. [/quote]

O rany, chyba przeoczyłam dzisiejsze posty i odpowiedziałam na wcześniejsze:oops: