Jump to content
Dogomania

Bari - Zjawiskowy Czarny Kudłacz A La Sznaucer - Znalazł Dom!!!!!

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No u mnie Bari tez jechał w kennelu, ale ja już praktycznie nie wożę psów luzem. Tak jest po prostu bezpieczniej i ...czyściej ;).
A Bari wg mnie, po pierwszych spostrzeżeniach, jest psiakiem o niepsożytej energii i póki co nieco ...nieokrzesany ;). Małe szkolonko baaaardzo mu się przyda :cool3:.

Posted

dopadlam wreszcie ten wątek
hurra szczesciarzu! jedziesz w dobra stronę, gdzie serca kochajace juz czekaja

Gdyby nie lancuch ludzi dobrej woli co by sie z Toba psiaku stalo...marny los
a teraz oj kolorowo bedzie kolorowo i wesolo

a w klatce wyglada jak niedzwiedz!

Posted

Mam nadzieje, ze nic nam sie juz nie przesunie i w koncu w ten weekend do nas dotrze.
Jest juz wykastrowany i biega sobie w grupie psow i podobno jest grzeczny.
U nas co jakis czas ktos o niego pyta i to calkiem konkretni ludzie.

Ma trafic na tymcz. do dobrej znajomej naszej fundacyjnej kolezanki- z opcja pozostania tam.
Bardzo sie juz na niego cieszy- dzis pytalam mnie o jego obwod w klatce :crazyeye: bo chce mu juz kupic szeleczki.
A ja jej za kazdym razem mowie, ze najpierw to do szkoly....;)

• 3 weeks later...
Posted

Murko mozesz go przeniesc do psow "Juz w nowym domu"

Barri odrazu oddal swe serce swym nowym ludziom i szybciutko zaczal sie odnajdywac w nowej sytuacji.
To bardzo pojetny pies i szybko sie uczy ,wpatrzony w czlowieka po tygodniu opanowal juz mowe znakow, tzn. reaguje na znaki dawane reka..
Jest u bezdzietnego malzenstwa ok. 40.
Oboje pracuja, ale Barri jest najczesciej z pania, zabiera go ze soba do biura. Tam pojawil sie maly problem, bo Barri troche jej pilnuje, nie kazdy mezczyzna moze sie do niej zblizyc;), ale nad tym pracuja.
W domu pies ideal- czysty, nieszczekajacy, nie zebrzacy przy jedzeniu,daje sie czesac, itd. itd. Na pierwszym spaceram obmruczal wszystkie okoliczne psy:shake:
Teraz zachowuje sie juz normalnie, i choc niespecjalnie sie nimi interesuje, wachaja wspolnie i chodza obok siebe lub nawet razem bezproblemowo na spacery.

Na smyczy ciagnal tylko pierwszego dnia, teraz tez chodzi wzorowo.
Jeszcze tylko troszke cwiczen w psiej szkole(wkrotce zaczyna nauki) i bedzie mogl biegac bez.