Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='PARSONRK']Sprostowania do wa-wy :D Emir ma CWC I CACIB, Fana była druga ,piąta itd .[/quote]

Co to znaczy druga,piąta itd. w czym? Napisz coś o Fanie bo nic o niej nie wiem. Jak dobrze zrozumiałam to Emir wygrał w psach, Gracja w sukach a w porównaniu na Zw.Rasy BOB wygrała Gracja. Nie mogła dostać CWC ani CACIB-a bo była w kl. młodzieży a mogła dostać tylko tytuł Zw.Mł. No chyba, że było inaczej.

Posted

[quote name='Malcharek Maria']
Co to znaczy druga,piąta itd. w czym? Napisz coś o Fanie bo nic o niej nie wiem. Jak dobrze zrozumiałam to Emir wygrał w psach, Gracja w sukach a w porównaniu na Zw.Rasy BOB wygrała Gracja. Nie mogła dostać CWC ani CACIB-a bo była w kl. młodzieży a mogła dostać tylko tytuł Zw.Mł. No chyba, że było inaczej.[/quote]

Na wystawie Emir wygrał psy, dostał cacib i cwc. :P

Na zawodach każdy pies startował trzy razy dziennie ( 3x w sobotę i 3x w niedzielę ).
W tych startach Fanaberia raz była druga, raz piąta, reszty lokat nie pamiętam :P

Posted

Wielkie gratulacje dla Emira!!!! Nie chwaląc się mam w swojej hodowli 2 szt reproduktorów - 1 - [b]import z Francji - Olaf de Lepin'e Hubert a 2-gi to jego syn BIES Obornicki Nornik.[/b] Olaf jest niekwestionowanym pierwszym [b]parsonem[/b], który na wystawach był stawiany za wzór idealnego parsona!!! Było to w czasach, gdy na naszych wystawach (lata 90-te) był wystawiany w rasie Parson Jack Russell Terrier. Dochował się wielu potomków, które osiągnęły na wystawach championaty (nie tylko w Polsce ale też w Szwajcarii, Francji i Niemiec) a BIES dał już też potomstwo, które osiągają sukcesy nie tylko na wystawach u nas w kraju. Ale znowu dałam popis samochwalenia się :oops:
A tak z ciekawości: [b]Emir dostał papiery reproduktora - [/b] ale przecież w Czaplinku było wystawiane potomstwo Emira? Chyba że się mylę?

Posted

[quote name='PARSONRK']
Na zawodach każdy pies startował trzy razy dziennie ( 3x w sobotę i 3x w niedzielę ).
W tych startach Fanaberia raz była druga, raz piąta, reszty lokat nie pamiętam :P[/quote]

Wielkie brawa dla Fanaberii!!!! To bardzo duży sukces dla pieska a szczególnie dla właścicielki że na zawody dobrze ją przygotowała :multi:

Posted

Z emirem jest tak. On ma dokładnie dwa lata ( 26 lipca ) a jego szczeniaki mają 10 miesięcy :P
Miałam mały wypadek po powrocie od Caleba :-? Trzykrotnie u niego będąc z Faną niczego się nie doczekałam, a po powrocie emir załatwił to w 10 minut po moim przyjeżdzie :oops: Związek uznał szczeniaki i taki tego finał jak widać.

Posted

Jednym słowem "wpadka"!!!!!. Ja 2x kryłam Calebem moją Bonę i nie było żadnego problemu. Być może Fanie on się nie spodobał.

Posted

[quote name='Malcharek Maria']Jednym słowem "wpadka"!!!!!. Ja 2x kryłam Calebem moją Bonę i nie było żadnego problemu. Być może Fanie on się nie spodobał.[/quote]

Fana okazała się za " ostra" dla Caleba. Warknęła na niego parę razy i już nie chciał do niej podchodzić :lol:

Posted

Parsonka: o ile dobrze pamietam (a pamiec mam chyba jeszcze nie najgorsza) jakis czas temu na twojej stronie int. byla informacja i zdjecie Caleba jako ojca szczeniat :roll:

Mario: czy ty tniesz szczeniaczkom ogonki, dzis na gdynskiej wystawie widzialam suczke z waszej hodowli wlasnie bez ogonka, stad tez moje pytanie??

Zainteresowalo mnie tez, ze jedna suczka, szorstkowłosa nie byla wytrymowana, czy mozna (wypada) wystawiac niewytrymowane zwierzatko??

Posted

[quote name='Abi']Parsonka: o ile dobrze pamietam (a pamiec mam chyba jeszcze nie najgorsza) jakis czas temu na twojej stronie int. byla informacja i zdjecie Caleba jako ojca szczeniat :roll: [/quote]

Nigdy nie pokazywałam i nie podpisywałam Caleba jako ojca moich szczeniąt ! :evil: Zawsze pisałam, że ojcem szczeniaków jest Emir.
Nie posiadam też strony internetowej :o Może pomyliło ci się z inną hodowlą :hmmmm:

Posted

[quote name='Abi']Zainteresowalo mnie tez, ze jedna suczka, szorstkowłosa nie byla wytrymowana, czy mozna (wypada) wystawiac niewytrymowane zwierzatko??[/quote]
W szczecinie w zeszłym roku był pies niewytrymowany. Właściciele twierdzili, że nie chcą stresować stworka. Sędzia napisał w ocenie - nieprawidłowa szata i psiak dostał ocenę bdb zamiast doskonałej.

Moim zdaniem jak już bawimy się w wystawianie psa, to trzeba by było się do tego troszkę przyłozyć i przynajmniej troszkę kosmatego potwora wyskubać. :P

Posted

[b]Mario [/b]dziękuje bardzo za informacje i jeszcze raz gratulacje dla Gracji :D.

Maluszki są słodkie. Zdjęcia skojarzyły mi się z wagonem kolejowym, tak maluchy poukładane.

[b]Aga [/b]gratulacje dla Emira.

[quote]
Zainteresowalo mnie tez, ze jedna suczka, szorstkowłosa nie byla wytrymowana, czy mozna (wypada) wystawiac niewytrymowane zwierzatko?? [/quote]

Ja na naszej pierwszej wystawie w ND też wystawiłam Milo niewytrymowanego. Byłam wcześniej w ZK na sekcji i Panie powiedziały, że sierść ma ok i nic nie trzeba robić. Zresztą faktycznie był "przyklapnięty". Dzień przed wystawą do wykąpałam i wtedy to się porobiło :roll:. Czego to ja nie wymyślałam, żeby przyklapł :lol: . No i wystawiłam go takiego nastroszonego :oops: .

Do Czaplinka też przyjechaliśmy "nastroszeni". Przynajmniej nie gubił się w tłumie russelli :wink:. No, a potem wzięła go w obroty Agnieszka i przestał się wyróżniać :D .

A kto wybiera się do Sopotu?
Ja właśnie złamałam nogę :evil:, Milo zgłoszony i nie bardzo wiem jak go wystawię :roll: .

Posted

Ja się wybieram do Sopotu i jeżeli będę mogła pomóc to się zgłaszam lub ktoś z moich znajomych wystawi Milo.

Serdecznie współczuję!

Pozdrawiam

Posted

[quote name='tongue']Ja się wybieram do Sopotu i jeżeli będę mogła pomóc to się zgłaszam lub ktoś z moich znajomych wystawi Milo.

Serdecznie współczuję!

Pozdrawiam[/quote]

To super. Chętnie skorzystam, jeśli do tego czasu nie pozbedę się obciążenia z nogi. Dziękuję.

Posted

Ludek napisał:
[quote]To super. Chętnie skorzystam, jeśli do tego czasu nie pozbedę się obciążenia z nogi. Dziękuję.[/quote]

Nie ma sprawy. W końcu jesteśmy Dogomaniakami i jak potrzebna pomoc to lecimy na skrzydłach.

Pozdrawiam

Posted

[quote name='Abi']
Mario: czy ty tniesz szczeniaczkom ogonki, dzis na gdynskiej wystawie widzialam suczke z waszej hodowli wlasnie bez ogonka, stad tez moje pytanie??

[/quote]

Zaprzestałam tego "barbarzyńskiego procederu" - zresztą ustawa zabrania!!!!! Ale dopóki u nas w Polsce nie było to zabronione - to cięłam. zresztą jakoś sobie nie wyobrażałam, aby terrier miał długi ogon. Teraz już się do tego widoku przyzwyczaiłam.

Posted

[quote name='Malcharek Maria']Ale dopóki u nas w Polsce nie było to zabronione - to cięłam. [/quote]Czyli do kiedy? Pytam, bo ta ustawa to już od dosyć dawna jest, tylko niedawno została "odnowiona", ale bez żadnych zmian dotyczących cięcia. I tak samo jak ta poprzednia, delikatnie mówiąc, nie jest jednoznaczna na ten temat. :wink: (Ja w moim miocie w Polsce też nie cięłam, ale nie z powodu ustawy).

Posted

[quote name='Malcharek Maria'] Teraz już się do tego widoku przyzwyczaiłam.[/quote]

A ja wciaz mam dziwne odczucia, gdy spotykam ogoniastego teriera ... u yorkow to nie jest problem, bo ogony male i owlosione. Co innego u szorstkowlosych walijczykow czy AT ...
Nie mowiac juz, ze np. boksery czy rotki z ogonami wcale mi sie nie podobaja :(

Posted

[quote name='Ludek']Do Czaplinka też przyjechaliśmy "nastroszeni". Przynajmniej nie gubił się w tłumie russelli :wink:. No, a potem wzięła go w obroty Agnieszka i przestał się wyróżniać :D . [/quote]

Fajnie wyglądał [img]http://photos.heremy.com/russele/149037983558.jpg[/img]

[quote]

Ja właśnie złamałam nogę :evil:,[/quote]
Współczucia, wiem jak to boli, ja zaliczyłam rączkę - widziałaś jak wyglądałam :D

[quote]A kto wybiera się do Sopotu? Milo zgłoszony i nie bardzo wiem jak go wystawię :roll: .[/quote]

Ja jadę z Emirem i chętnie małego wystawię. :P
Zwłaszcza, że tylko go wystawiam( w sobotę), a z Faną startuję w agility tylko w niedzielę ( bo ona nie nadaje się na dwudniowe zawody). Drugiego dnia ma doła :-?

Posted

[quote name='Wind'][quote name='Malcharek Maria'] Teraz już się do tego widoku przyzwyczaiłam.[/quote]

A ja wciaz mam dziwne odczucia, gdy spotykam ogoniastego teriera ... u yorkow to nie jest problem, bo ogony male i owlosione. Co innego u szorstkowlosych walijczykow czy AT ...
Nie mowiac juz, ze np. boksery czy rotki z ogonami wcale mi sie nie podobaja :([/quote]

Najgorzej ( moim zdaniem ) wyglądają sznaucery , dobermany i rotki długoogoniaste i zwisłouche. To są psy przystosowane do określonych celów i moim zdaniem w niektórych rasach powinno się nadal kopiować ogon i uszy. Co innego terriery: uszka naturalne , a za coś trzeba je z nor wyciągać :P

Posted

[quote name='PARSONRK']
Najgorzej ( moim zdaniem ) wyglądają sznaucery , dobermany i rotki długoogoniaste i zwisłouche. [/quote]
No nieeeee, znam fantastyczną sznaucerkę miniaturową ogoniastą i uszastą i jest najpiękniejszym sznaucerem, jakiego widziałam! :D

Posted

A ja nie wyobrazam sobie Didi bez ogonka, a to pewnie dlatego, ze tak niedawno "weszlam" w terriery. Poczatkowo zas nie umialam ustosunkowac sie do ogoniastych boksi, z jednej strony bawily mnie z drugiej odbieraly boksiowi to "cos" :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...