Jump to content
Dogomania

dziadzio Aronek po wylewie i nieudanej adopcji :( Potrzebne pieniążki. ZA TM

Recommended Posts

Posted

[quote name='Inez de Villaro']Jaka jest diagnoza i jakie leki potrzebuje? Pozstawram si e załatwic taniej.[/quote]

Na razie mamy leki, kupiłam, jednak po wizycie kontrolnej na pewno się odezwę, zważywszy, że leki będzie musiał brać przez dłuższy czas, Twoja pomoc będzie nam na pewno potrzebna, dziękuje w imieniu Aronka.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lenko czyli mam Ci wysłać razem 169 zł za leczenie Aronka?
Napisz proszę co dostaje Aron, porozsyłam PW do dogomaniaków z prośbą o pomoc i chciałabym ułożyc jakiś tekst, a czasem jest tak, że ktoś nie może pomóc finansowo, a może mieć na zbyciu jakieś lekarstwo po swoim psiaku czy coś :cool3:

Posted

Tak tyle wyniosła, diagnoza, badanie, leki Aron przyjmuje teraz CONIVITON (proszek mogłam lekko zmienić nazwę) SCANODYL w tabletkach oraz Augmentin. To są leki na już, które mam, w przyszłym tygodniu mamy kontrole, także nie wiem jakich leków będzie potrzebował na stałe. Ja swojemu psu podaje lek ZEEL T HEEL w zastrzykach to cholernie drogie ale skuteczne, myślę, że jak Aron stanie na nogi, możemy spróbować, oczywiście za zgodą weta, 4 zastrzyki kosztują 50 zł, no ale to wszystko ustalę już z wetem i z Wami. Te zastrzyki są dobre podaje się je przez 3 dni potem przerwa i znów, potem te odstępy się wydłużają.

Posted

mi bazarki zupelnie nie wychodzą :-( Wysłałam PW do cioteczek, moze ktoś pomoże... Poszła też wiadomość do basiprom, a z tego co pamiętam to jest dobra w robieniu bazarków :razz:

Posted

jejku, ja mam troche zaległości z bazarkami, ale zjawiam się i wygląda na to że muszę się w końcu do robienia zmobilizować bo się potrzebujących nazbierało. Postaram się coś wymyślić, wiem że ostatnio nawalam ze wszystkim na dogo, jakoś prywatnym życiem się musiałam troszke bardziej zająć. Ale zrobię co będę mogła. Pojawię się tu jeszcze.

Posted

Wczoraj Aronek mnie nastraszył i to bardzo, do 12 nie wychodził z budy, zaglądałam zza ogrodzenia, czy oddycha, nie chciałam go budzić, żeby jak najwięcej spał i odpoczywał, bałam się o niego bo tak twardo spał...., nie pisze co sobie pomyślałam. Po chwili wyszedł z budy taki zadowolony, wypoczęty, na wyprostowanych łapkach. Dziś Aron biegał, widziałam jak biega to niesamowite, jeszcze się nie cieszę, poczekam na wizytę kontrolną.

Posted

cuś takiego stworzyłam
[URL="http://allegro.pl/item745378929_chopin_preludia_r_blechacz_charytatywna.html"]CHOPIN preludia R. BLECHACZ, charytatywna (745378929) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

a tu na bazarkowym:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/chopin-preludia-w-wykonaniu-rafala-blechacza-dla-aronka-do-24-09-a-146734/#post12984489[/url]

Posted

Ku przestrodze wczoraj odwoziłam psa do nowego domu, psa fundacyjnego zupełnie inna procedura, fundacja ta ufa mi na tyle, że daje mi zielone światło gdy dom mi się nie spodoba mogę wyjść z psem oczywiście. Wczoraj uciekłam przeraziła mnie głupota tej osoby i jej otoczenia, bez kasy, bez perspektyw, biorą wszystko co na drzewo nie ucieka na dt. Nie będę pisała szczegółów bo sprawa do wyjaśnienia była rozpacz kiedy wyszłam ze swoim psem, kilka godzin później siedziały na dogo i szukały psa, znalazły niestety pies jest już u nich. Brak mi słów, proszę Was sprawdzajcie psy po adopcji nie traćcie z nimi kontaktu, monitorujcie sprawę, to co mówią piszą osoby nie zawsze jest prawdą nas uratowało to, że ufały nam na tyle, że pokazały wszystko a nawet więcej, kiedy jechał do nich pies dziś pewnie przygotowały się lepiej, no cóż mnie nie oszukały. Ja potrafię wyłapać małe szczegóły zebrać w całość wziąć psa wyjść. Uważam, też że kochać zwierzęta należy miłością prawdziwą, bezgraniczną, adoptując zwierze należy kochać je miłością rozsądną, zastanowić się czy jest mnie na nie stać, co będzie gdy zachoruje, adoptuje na zawsze choćby walił się świat. One reprezentują chorą miłość do zwierząt.

Posted

moge w poniedzialek wplacic 20zł. na Aronka....wiem, ze kiedys deklarowalam co miesieczne wplaty, ale troszke mi sie sytuacja zmienila i musialam przestac wplacac pieniazki na psiaki.....ale mysle, ze te 20zł (poki co jednorazowe, a jak dojdziemy do ładu to czesciej) mnie nie zbawi......ale czy Aronkowi pomoze.....watpie :(

Posted

[quote name='t_kasiek']moge w poniedzialek wplacic 20zł. na Aronka....wiem, ze kiedys deklarowalam co miesieczne wplaty, ale troszke mi sie sytuacja zmienila i musialam przestac wplacac pieniazki na psiaki.....ale mysle, ze te 20zł (poki co jednorazowe, a jak dojdziemy do ładu to czesciej) mnie nie zbawi......ale czy Aronkowi pomoze.....watpie :([/quote]

Każdy grosik pomaga! Ktoś musi dołożyć o te 20 zł mniej, to naprawdę się liczy!

Posted

Pieniądze z mojego konta wychodzić będą każdego miesiąca bodaj 20-ego. Będą napewno. Teraz chodzi o leki? Dorzucę jeszcze 30 zł ale naprawdę jednorazowo

Posted

Mysiu przelej mi proszę pieniążki na hotelik Aronka nie musi być cała kwota jeśli jeszcze nie doszły wszystkie wpłaty, w poniedziałek muszę zaprosić do nas weta aby zbadał psiaki, stąd moja prośba. Ja zapłacę z tego za Aronka, dokupię leki, które się kończą opowiem doktorowi historię Aronka i jego sytuacje finansową zrobię wszystko aby było jak najtaniej. Najważniejsze teraz jest aby on był zdrowy, dziś podszedł do mnie tak cichutko, delikatnie, nie wiedziałam że to on byłam zajęta polizał mnie w rękę i popatrzył mi w oczy, ja nie dopuszczę do tego aby czegokolwiek mu zabrakło. Najważniejszy jest on o resztę będę martwić się później.

Posted

ciesze sie,ze Aronke czuje sie ciut lepiej....
Lenka jestes cudowna,ze tak dbasz o niego!!!!!!!!

mysia po 28 przesle 80zl..i teraz jak tylko bedzie mi sie udawalo bede wplacala sumy wieksze na Aronka..nie tak jak obiecywalam 30zl miesiecznie....Aronek musi miec szanse na wyzrowienie!!!