t_kasiek Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 mysle, ze kłótnie nie maja sensu - a komentowac nie bede bo nie chce sie w nie wdawac !!!! Powiem tylko jedno - nie mozesz tak stawiac nas pod sciana, ze jutro odwozisz psa i juz !!!!! i co - zostawisz go na ulicy ????? Quote
Kamila_s Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 rytka od chwili obecnej jestes dla mnie jak powietrze.. malo mnie juz obchodzi wywod osob,ktore nie mysla w racjonalny sposob i nie bardzo rozumieja spraw oczywistych....czy rozmawialas ze mna o Aronku??nie bardzo chyba... Inez nie wiem kto tak naprawde jest tu na watku teraz odpowiedzialna osoba...wiem,ze zawsze podejmowalysmy decyzje razem:shake: a co Wy o tym myslicie??? Quote
karusiap Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Kamila nie wiem kogo pytasz;)ale "Wy" to tez odpowiem,gdyz sledze watek i wplacam co miesiac ile moge... co mysle?to samo co Ty (pod warunkiem ,ze starasz sie pisac bardzo spokojnie,ja nie pisze bo az mnie nosi) nie wiem do kogo rytka ma pretensje,jest niepowazna a pies krzywdzony i nie przez nas.... NIGDY NIKT nie da Ci rytko gwarancji jak pies sie zachowa...w jednym domu moze zachowac sie o 180 stopni inaczej niz w drugim....nie mowiac o psie z hotelu. Nigdy sie nie przewidzi jak zmiana wplynie na psa.A zapoznawanie go z kotem trzymajac kota na rekach...hmm Ty mowilas ze masz doswiadczenie? Ale szkoda slow,najwazniejsze by Aronek znalzl w koncu prawdziwy,dobry dom... lena wiem,ze chcesz dla Arona jak najlepiej,ale za cholere nie uwierze w te wielka wrazliwosc rytki,ktora zimno i stanowczo oznajmia,ze psa chce sie pozbyc i koniec kropka...nie taki mial przeciez byc.... Quote
Kamila_s Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Ja tez jestem za hotelikiem u Ani.. z deklarowanych wplat mamy na razie 50 zl... kto jeszcze dorzuci????:shake: Quote
jusstyna85 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 To jest zbiorowa decyzja osób,które dotychczas pomagały mu... I Mysia i ja jesteśmy za hotelikiem u Ani-to jest o wiele taniej, 390 zł miesięcznie Quote
Kamila_s Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='karusiap']Kamila nie wiem kogo pytasz;)ale "Wy" to tez odpowiem,gdyz sledze watek i wplacam co miesiac ile moge... co mysle?to samo co Ty (pod warunkiem ,ze starasz sie pisac bardzo spokojnie,ja nie pisze bo az mnie nosi) nie wiem do kogo rytka ma pretensje,jest niepowazna a pies krzywdzony i nie przez nas.... NIGDY NIKT nie da Ci rytko gwarancji jak pies sie zachowa...w jednym domu moze zachowac sie o 180 stopni inaczej niz w drugim....nie mowiac o psie z hotelu. Nigdy sie nie przewidzi jak zmiana wplynie na psa.A zapoznawanie go z kotem trzymajac kota na rekach...hmm Ty mowilas ze masz doswiadczenie? Ale szkoda slow,najwazniejsze by Aronek znalzl w koncu prawdziwy,dobry dom... lena wiem,ze chcesz dla Arona jak najlepiej,ale za cholere nie uwierze w te wielka wrazliwosc rytki,ktora zimno i stanowczo oznajmia,ze psa chce sie pozbyc i koniec kropka...nie taki mial przeciez byc....[/quote] w 100% popieram!!!!!!! Quote
grzenka Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Ja też daję dyszkę:oops: Rytka powinnaś powstrzymać się od wydawania opinii o osobach o których ilości i jakości działań nie masz pojęcia... Nie masz do tego żadnych podstaw, po prostu... Quote
Mysia_ Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 Myślę, że osobą decydującą jestem ja, ale chciałabym, żeby decyzje podejmować razem... Muszę to wszystko poukładać sobie w głowie, niestety ostatnio mam mnóstwo sprawa do załatwienia i problemów... :-( A do tego wszystkiego jeszcze sytuacja Aronka.... Miała być radość, a są łzy i rozczarowanie :shake: Jeszcze siedzę w pracy, ale już niedługo wychodzę... Muszę się zastanowić, przemyśleć, jak wróce do domu to oczywiście odezwę się :roll: Quote
jusstyna85 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 DEKLAROWANE WPŁATY: 20 ZŁ Kamila_s 30 zł Zekiye 10 zł grzenka 20 zł Emilia2280 10 zł Karusiap 10 zł Inez_de_Villaro 10 zł jusstyna85 40 zł Kaas1 5 zł Madziorna 20 zł Sati 100 zł Barbara Prokopp 10 zł Agatamachynia co miesiąc, w tym miesiącu 50 zł 15 zł Iwonamaj 10 zł Madzia828, 30 zł w tym miesiącu 10 zł hekate1 50 zł Monica20, w tym mies 15 zł 10 zł Tomcug , w tym miesiącu 20 zł 5 zł t_Kasiek Tak to wyglądało...ja moge zamiast 15 zł,tylko 10 zł... Trzeba napisać do tych os,czy podtrzymują swoją decyzje... Quote
Inez de Villaro Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Kamila, wyczyść skrzynkę....nie mogę pw Ci przesłać....a może masz gg bedzie szybciej Quote
Kamila_s Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Inez juz czyszcze... Justynka..ode mnie bedzie 30zl... Pani Babrara odpada... pisalam do niej o domku dla Aronka i wziela do adopcji wirualnej juz innego pieska...:-( Quote
t_kasiek Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 ja daje 10zl. !!!!!!!!!!!!!! prosze zamienic :) Quote
jusstyna85 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 DEKLAROWANE WPŁATY: 30 ZŁ Kamila_s 30 zł Zekiye 10 zł grzenka 20 zł Emilia2280 10 zł Karusiap 10 zł Inez_de_Villaro 10 zł jusstyna85 40 zł Kaas1 5 zł Madziorna 20 zł Sati 10 zł Agatamachynia co miesiąc, w tym miesiącu 50 zł 15 zł Iwonamaj 10 zł Madzia828, 30 zł w tym miesiącu 10 zł hekate1 50 zł Monica20, w tym mies 15 zł 10 zł Tomcug , w tym miesiącu 20 zł 10 t_Kasiek Pewnie sporo już powycofywało sie...:( Quote
Kamila_s Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Justynko dalaysmy rade tyle razy..tym razem tez nam sie uda;) zorganizujemy cegielki,bazarki...uzbieramy ile bedzie trzeba!!:mad:;) Quote
rotek_ Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/mam-wreszcie-kojec-z-buda-dla-sredniego-tymczasowicza-127100/[/URL] wiem ze decyzja już podjęta...ale moze kiedyś przyda się się jakaś pilna pomoc Quote
jusstyna85 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='Kamila_s']Justynko dalaysmy rade tyle razy..tym razem tez nam sie uda;) zorganizujemy cegielki,bazarki...uzbieramy ile bedzie trzeba!!:mad:;)[/quote] Kamilko ja to czarno widze...w tym samym schronisku jest Kier,stary pies,który ma problem z biodrami...on nie przetrzyma zimy w budzie na wybiegu... A ponadto w Rudzie jest pies z padaczką-potrzebne 300 zł na miesiąc,inny po wypadku do operacji-następne 600-700 zł,a moze nawet więcej...i jak tu wybrać którym psom pomóc? :( ludzie mają taki sam dylemat :( Quote
Kamila_s Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Justnko wiem..ja tez mam zawsze te dylematy:-( ale powrot Aronka do schronu to oznacza tylko jedno zakonczenie:-( na razie mamy kilka deklaracji.....prosimy o nowe deklaracje i potwierdzenie tych starych......kto nam jeszcze pomoze?????:shake::shake: ja bede jeszcze pisala gdzie sie da by zdobyc nowe osoby do pomocy... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [url]http://www.dogomania.pl/forum/f937/mam-wreszcie-kojec-z-buda-dla-sredniego-tymczasowicza-127100/[/url] Może malagos ma wolne miejsce.....tylko czy Aron nie za duzy? Jaki on jest duzy -wyglada na sredniaka... Quote
madziorna Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='jusstyna85']DEKLAROWANE WPŁATY: 30 ZŁ Kamila_s 30 zł Zekiye 10 zł grzenka 20 zł Emilia2280 10 zł Karusiap 10 zł Inez_de_Villaro 10 zł jusstyna85 40 zł Kaas1 5 zł Madziorna 20 zł Sati 10 zł Agatamachynia co miesiąc, w tym miesiącu 50 zł 15 zł Iwonamaj 10 zł Madzia828, 30 zł w tym miesiącu 10 zł hekate1 50 zł Monica20, w tym mies 15 zł 10 zł Tomcug , w tym miesiącu 20 zł 10 t_Kasiek Pewnie sporo już powycofywało sie...:([/QUOTE] [B][I][COLOR="RoyalBlue"]Ja podtrzymuję swoją deklarację. Proszę tylko o zmianę kwoty z 5 na 10 zł :-)[/COLOR][/I][/B] Quote
jusstyna85 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 DEKLAROWANE WPŁATY: [B]30 ZŁ Kamila_s[/B] 30 zł Zekiye [B]10 zł grzenka[/B] 20 zł Emilia2280 [B]10 zł Karusiap[/B] [B]10 zł Inez_de_Villaro[/B] [B]10 zł jusstyna85[/B] 40 zł Kaas1 [B]10 złMadziorna[/B] 20 zł Sati 10 zł Agatamachynia co miesiąc, w tym miesiącu 50 zł 15 zł Iwonamaj 10 zł Madzia828, 30 zł w tym miesiącu 10 zł hekate1 50 zł Monica20, w tym mies 15 zł [B]10 zł Tomcug[/B] , w tym miesiącu 20 zł [B]10 t_Kasiek[/B] [B]Madziorna dziękujemy.pogrubiłam pewne wpłaty....nie pomieszałam nic?[/B] Quote
Mysia_ Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 Aronek jest gdzieś wielkości ONka, chyba ciut niższy... Dzisiaj rozmawiałam z leną - jest załamaną tą sytuację, widac, że czego jak czego, ale takiego zakończenia tej adopcji się nie spodziewała, tymbardziej, że rytka początkowo wywarła na niej bardzo dobre wrażenie. Jednak nie ma teraz sensu wracać do tego... A więc konkrety... Licze na Waszą pomoc oraz opinię. Lena13 ma u siebie nadal miejsce dla Aronka, powiedziała mi, że obniży koszty hotelowania Arona, jednak jakbyśmy zadecydowali, że idzie do innego hoteliku to dołoży się. Jesli decyzja padła by na powrót Arona do leny to jakoś w przyszłym tygodniu (mam nadzieje, że dobrze pamiętam) byłby najprawdopodobniej transport do Jarocina, a to niedaleko miejsca, w ktorym Aron znajduje się aktualnie. Wtedy też rozwiązał by się kolejny problem taki jak hotelik dla Kiera, który miał trafić do Ani. Quote
jusstyna85 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='Mysia_']Aronek jest gdzieś wielkości ONka, chyba ciut niższy... Dzisiaj rozmawiałam z leną - jest załamaną tą sytuację, widac, że czego jak czego, ale takiego zakończenia tej adopcji się nie spodziewała, tymbardziej, że rytka początkowo wywarła na niej bardzo dobre wrażenie. Jednak nie ma teraz sensu wracać do tego... A więc konkrety... Licze na Waszą pomoc oraz opinię. Lena13 ma u siebie nadal miejsce dla Aronka, powiedziała mi, że obniży koszty hotelowania Arona, jednak jakbyśmy zadecydowali, że idzie do innego hoteliku to dołoży się. Jesli decyzja padła by na powrót Arona do leny to jakoś w przyszłym tygodniu (mam nadzieje, że dobrze pamiętam) byłby najprawdopodobniej transport do Jarocina, a to niedaleko miejsca, w ktorym Aron znajduje się aktualnie. Wtedy też rozwiązał by się kolejny problem taki jak hotelik dla Kiera, który miał trafić do Ani.[/quote] Ile wyszedłby miesięcznie u Leny? Teraz mamy pewne bodajże 100 zł miesięcznie...zobacz sobie -pewne 100 zł odpadało już,a wiem że było pare tylko do grudnia... Quote
Mysia_ Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 [quote name='jusstyna85']Ile wyszedłby miesięcznie u Leny? Teraz mamy pewne bodajże 100 zł miesięcznie...zobacz sobie -pewne 100 zł odpadało już,a wiem że było pare tylko do grudnia...[/quote] jeszcze o konkretnej kwocie nie rozmawiałyśmy, dzisiaj lena już raczej nie da rady wejść na DGM, ale jak wejdzie to napewno napisze. Quote
Inez de Villaro Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Jestem za hotelem u leny , bo Aron juz go zna...a jesli jeszcze do tego będzie taniej to bardzo dobrze. Quote
Recommended Posts