Jump to content
Dogomania

dziadzio Aronek po wylewie i nieudanej adopcji :( Potrzebne pieniążki. ZA TM

Recommended Posts

Posted

mysle, ze kłótnie nie maja sensu - a komentowac nie bede bo nie chce sie w nie wdawac !!!!

Powiem tylko jedno - nie mozesz tak stawiac nas pod sciana, ze jutro odwozisz psa i juz !!!!! i co - zostawisz go na ulicy ?????

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rytka od chwili obecnej jestes dla mnie jak powietrze..
malo mnie juz obchodzi wywod osob,ktore nie mysla w racjonalny sposob i nie bardzo rozumieja spraw oczywistych....czy rozmawialas ze mna o Aronku??nie bardzo chyba...

Inez nie wiem kto tak naprawde jest tu na watku teraz odpowiedzialna osoba...wiem,ze zawsze podejmowalysmy decyzje razem:shake:
a co Wy o tym myslicie???

Posted

Kamila nie wiem kogo pytasz;)ale "Wy" to tez odpowiem,gdyz sledze watek i wplacam co miesiac ile moge...

co mysle?to samo co Ty (pod warunkiem ,ze starasz sie pisac bardzo spokojnie,ja nie pisze bo az mnie nosi)
nie wiem do kogo rytka ma pretensje,jest niepowazna a pies krzywdzony i nie przez nas....

NIGDY NIKT nie da Ci rytko gwarancji jak pies sie zachowa...w jednym domu moze zachowac sie o 180 stopni inaczej niz w drugim....nie mowiac o psie z hotelu.
Nigdy sie nie przewidzi jak zmiana wplynie na psa.A zapoznawanie go z kotem trzymajac kota na rekach...hmm Ty mowilas ze masz doswiadczenie?

Ale szkoda slow,najwazniejsze by Aronek znalzl w koncu prawdziwy,dobry dom...

lena wiem,ze chcesz dla Arona jak najlepiej,ale za cholere nie uwierze w te wielka wrazliwosc rytki,ktora zimno i stanowczo oznajmia,ze psa chce sie pozbyc i koniec kropka...nie taki mial przeciez byc....

Posted

[quote name='karusiap']Kamila nie wiem kogo pytasz;)ale "Wy" to tez odpowiem,gdyz sledze watek i wplacam co miesiac ile moge...

co mysle?to samo co Ty (pod warunkiem ,ze starasz sie pisac bardzo spokojnie,ja nie pisze bo az mnie nosi)
nie wiem do kogo rytka ma pretensje,jest niepowazna a pies krzywdzony i nie przez nas....

NIGDY NIKT nie da Ci rytko gwarancji jak pies sie zachowa...w jednym domu moze zachowac sie o 180 stopni inaczej niz w drugim....nie mowiac o psie z hotelu.
Nigdy sie nie przewidzi jak zmiana wplynie na psa.A zapoznawanie go z kotem trzymajac kota na rekach...hmm Ty mowilas ze masz doswiadczenie?

Ale szkoda slow,najwazniejsze by Aronek znalzl w koncu prawdziwy,dobry dom...

lena wiem,ze chcesz dla Arona jak najlepiej,ale za cholere nie uwierze w te wielka wrazliwosc rytki,ktora zimno i stanowczo oznajmia,ze psa chce sie pozbyc i koniec kropka...nie taki mial przeciez byc....[/quote]

w 100% popieram!!!!!!!

Posted

Ja też daję dyszkę:oops:
Rytka powinnaś powstrzymać się od wydawania opinii o osobach o których ilości i jakości działań nie masz pojęcia...
Nie masz do tego żadnych podstaw, po prostu...

Posted

Myślę, że osobą decydującą jestem ja, ale chciałabym, żeby decyzje podejmować razem... Muszę to wszystko poukładać sobie w głowie, niestety ostatnio mam mnóstwo sprawa do załatwienia i problemów... :-( A do tego wszystkiego jeszcze sytuacja Aronka.... Miała być radość, a są łzy i rozczarowanie :shake: Jeszcze siedzę w pracy, ale już niedługo wychodzę... Muszę się zastanowić, przemyśleć, jak wróce do domu to oczywiście odezwę się :roll:

Posted

DEKLAROWANE WPŁATY:
20 ZŁ Kamila_s
30 zł Zekiye
10 zł grzenka
20 zł Emilia2280
10 zł Karusiap
10 zł Inez_de_Villaro
10 zł jusstyna85
40 zł Kaas1
5 zł Madziorna
20 zł Sati
100 zł Barbara Prokopp
10 zł Agatamachynia co miesiąc, w tym miesiącu 50 zł
15 zł Iwonamaj
10 zł Madzia828, 30 zł w tym miesiącu
10 zł hekate1
50 zł Monica20, w tym mies 15 zł
10 zł Tomcug , w tym miesiącu 20 zł
5 zł t_Kasiek

Tak to wyglądało...ja moge zamiast 15 zł,tylko 10 zł...

Trzeba napisać do tych os,czy podtrzymują swoją decyzje...

Posted

DEKLAROWANE WPŁATY:
30 ZŁ Kamila_s
30 zł Zekiye
10 zł grzenka
20 zł Emilia2280
10 zł Karusiap
10 zł Inez_de_Villaro
10 zł jusstyna85
40 zł Kaas1
5 zł Madziorna
20 zł Sati
15 zł Iwonamaj
10 zł hekate1
10 t_Kasiek

Pewnie sporo już powycofywało sie...:(

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/mam-wreszcie-kojec-z-buda-dla-sredniego-tymczasowicza-127100/[/URL]

wiem ze decyzja już podjęta...ale moze kiedyś przyda się się jakaś pilna pomoc

Posted

[quote name='Kamila_s']Justynko dalaysmy rade tyle razy..tym razem tez nam sie uda;)

zorganizujemy cegielki,bazarki...uzbieramy ile bedzie trzeba!!:mad:;)[/quote]

Kamilko ja to czarno widze...w tym samym schronisku jest Kier,stary pies,który ma problem z biodrami...on nie przetrzyma zimy w budzie na wybiegu... A ponadto w Rudzie jest pies z padaczką-potrzebne 300 zł na miesiąc,inny po wypadku do operacji-następne 600-700 zł,a moze nawet więcej...i jak tu wybrać którym psom pomóc? :( ludzie mają taki sam dylemat :(

Posted

Justnko wiem..ja tez mam zawsze te dylematy:-(
ale powrot Aronka do schronu to oznacza tylko jedno zakonczenie:-(
na razie mamy kilka deklaracji.....prosimy o nowe deklaracje i potwierdzenie tych starych......kto nam jeszcze pomoze?????:shake::shake:

ja bede jeszcze pisala gdzie sie da by zdobyc nowe osoby do pomocy...

Posted

[quote name='jusstyna85']DEKLAROWANE WPŁATY:
30 ZŁ Kamila_s
30 zł Zekiye
10 zł grzenka
20 zł Emilia2280
10 zł Karusiap
10 zł Inez_de_Villaro
10 zł jusstyna85
40 zł Kaas1
5 zł Madziorna
20 zł Sati
15 zł Iwonamaj
10 zł hekate1
10 t_Kasiek

Pewnie sporo już powycofywało sie...:([/QUOTE]

[B][I][COLOR="RoyalBlue"]Ja podtrzymuję swoją deklarację. Proszę tylko o zmianę kwoty z 5 na 10 zł :-)[/COLOR][/I][/B]

Posted

DEKLAROWANE WPŁATY:
[B]30 ZŁ Kamila_s[/B]
30 zł Zekiye
[B]10 zł grzenka[/B]
20 zł Emilia2280
[B]10 zł Karusiap[/B]
[B]10 zł Inez_de_Villaro[/B]
[B]10 zł jusstyna85[/B]
40 zł Kaas1
[B]10 złMadziorna[/B]
20 zł Sati
15 zł Iwonamaj
10 zł hekate1
[B]10 zł Tomcug[/B] , w tym miesiącu 20 zł
[B]10 t_Kasiek[/B]

[B]Madziorna dziękujemy.pogrubiłam pewne wpłaty....nie pomieszałam nic?[/B]

Posted

Aronek jest gdzieś wielkości ONka, chyba ciut niższy...

Dzisiaj rozmawiałam z leną - jest załamaną tą sytuację, widac, że czego jak czego, ale takiego zakończenia tej adopcji się nie spodziewała, tymbardziej, że rytka początkowo wywarła na niej bardzo dobre wrażenie. Jednak nie ma teraz sensu wracać do tego... A więc konkrety... Licze na Waszą pomoc oraz opinię.
Lena13 ma u siebie nadal miejsce dla Aronka, powiedziała mi, że obniży koszty hotelowania Arona, jednak jakbyśmy zadecydowali, że idzie do innego hoteliku to dołoży się. Jesli decyzja padła by na powrót Arona do leny to jakoś w przyszłym tygodniu (mam nadzieje, że dobrze pamiętam) byłby najprawdopodobniej transport do Jarocina, a to niedaleko miejsca, w ktorym Aron znajduje się aktualnie. Wtedy też rozwiązał by się kolejny problem taki jak hotelik dla Kiera, który miał trafić do Ani.

Posted

[quote name='Mysia_']Aronek jest gdzieś wielkości ONka, chyba ciut niższy...

Dzisiaj rozmawiałam z leną - jest załamaną tą sytuację, widac, że czego jak czego, ale takiego zakończenia tej adopcji się nie spodziewała, tymbardziej, że rytka początkowo wywarła na niej bardzo dobre wrażenie. Jednak nie ma teraz sensu wracać do tego... A więc konkrety... Licze na Waszą pomoc oraz opinię.
Lena13 ma u siebie nadal miejsce dla Aronka, powiedziała mi, że obniży koszty hotelowania Arona, jednak jakbyśmy zadecydowali, że idzie do innego hoteliku to dołoży się. Jesli decyzja padła by na powrót Arona do leny to jakoś w przyszłym tygodniu (mam nadzieje, że dobrze pamiętam) byłby najprawdopodobniej transport do Jarocina, a to niedaleko miejsca, w ktorym Aron znajduje się aktualnie. Wtedy też rozwiązał by się kolejny problem taki jak hotelik dla Kiera, który miał trafić do Ani.[/quote]

Ile wyszedłby miesięcznie u Leny?

Teraz mamy pewne bodajże 100 zł miesięcznie...zobacz sobie -pewne 100 zł odpadało już,a wiem że było pare tylko do grudnia...

Posted

[quote name='jusstyna85']Ile wyszedłby miesięcznie u Leny?

Teraz mamy pewne bodajże 100 zł miesięcznie...zobacz sobie -pewne 100 zł odpadało już,a wiem że było pare tylko do grudnia...[/quote]

jeszcze o konkretnej kwocie nie rozmawiałyśmy, dzisiaj lena już raczej nie da rady wejść na DGM, ale jak wejdzie to napewno napisze.