Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postaram się w sobotę zrobić Kapslowi zdjęcia. No i w weekend zrobię każdemu nową alegratkę i gumtree , jak mi się uda. Coś ciągle mam ostatnio za mało czasu. :shake:

Posted

Już nie bedę na wszystkich wątkach pisać ale wysłałam koleżance kilka elbląskich psiaków do Super Expressu, sa duże szanse, że wydrukują bo kontaktował się ktoś od nich bezpośrednio- w sumie jak leciało bo mialam na to parę minut-Kropka, Cindy, Hela, Kapsel, Pchełka, zapomniałam o Kelly, a tak ją lubię:shake: Ale nic, moze to nie koniec. Mam nadzieję, ze będzie duzo telefonów bo ta gazeta ma siłę rażenia.

• 3 weeks later...
Posted

Siedzę i ryczę jak opętana. Kapsla już nie ma w schronisku . Tak jak pieska, którego wczoraj mieli zabierać Animalsi, który był dla nas zarezerwowany, który był cholernie mocno chory.. Obojętność schroniskowego weterynarza, czyli kierowniczki, na los chorego Fileta daje się we znaki .. Każdy pies choruje na to samo .. I każdego z osobna usypiają.. Bo po co leczyć .. Po co marnować kasę .. Po co brudzić ręce i nowe pantofle.. Wchodzić w gówna, smrody.. Po co ? Tylko dla psów ..
Ależ skądże.. Nie ma takiej potrzeby .. Najlepiej udawać , że nic się nie widzi, a potem usuwać z pola widzenia.. Żeby niebyło dowodów na zaniedbanie .. Na niedopatrzenia.. A kto ma się tam tego dopatrzeć ? Kierowniczka ? Czy kiedykolwiek ktoś widział ją sprzątającą boks ? Przecież ma kilka posad.. Pracuje też jako opiekun zwierząt. Czy kiedykolwiek ktoś widział, jak pomaga w adopcjach ? Czy kiedykolwiek ktoś zauważył, by poprowadziła jakąś akcję, kampanię ? NIE, NIE, NIE . Więc kto ma to zauważyć ?
Może pracownicy wylegujący się na kanapie i przeglądający programy w TV, podczas czego w boksach psy się zagryzają, gwałcą ..

Mam dość, ludzie, mam dość ..

Posted

Teraz będzie mnie to dręczyć do końca życia.
Czuję się tak, jakbym była winna za śmierć Fileta .

Dlaczego ja nie wzięłam się prężniej do szukania domu dla Kapsla .
Dlaczego go nie zabrałam .
Dlaczego nie zdążyłam .

Przepraszam. :(

Posted

Mam nadzieję że Kapsel się znajdzie, Chraly pisała na innym wątku że ten zarezerwowany jest w izolatce.
Jesli nie, to już nie wiem, to jest niewyobrażalne, żeby zabijac psy z powodu choroby skóry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

mysza 1 napisał(a):

Jesli nie, to już nie wiem, to jest niewyobrażalne, żeby zabijac psy z powodu choroby skóry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I z powodu chorych oczek:angryy:.Fileciku:placz:

Posted

Sorry za te nerwy:roll:, ale do dziś nie było wiadomo, który pies jest w izolatce. Dzis w izolatce czekał...Atos...

A więc Atos żyje- i już jest bezpieczny. Bedzie leczony w DT w Trójmiescie i szuka domu. Jest ZAKOCHANY w człowieku. Przekochany. Jest także absolutnie niewychowany z zapędami przywódcy. Nie lubi kiedy stado (czyli Kordonia i ja) MU się rozchodzi. wtedy próbuje stado zagonić. Takze nie lubi kiedy nie poswieca mu się uwagi. Bo jak to można rozmawiać i nie trzymac dłoni na lapie Atosika. No jak tak można:shake::shake:.Nie mozna- a jesli ktos spróbuje ( mea culpa:lol:) to Atosik piszczy i szczeka i się dopomina.

a oto Atosik ( wlasnie opuscil "mury" schroniska i biegnie w te pędy do Kordoni:evil_lol:)

(Atos wyrwal kabelki w aucie, zanim przeniesiony zostal na tylne siedzienie. Wiec do Gdyni i z powrotem do Elblaga jechalysmy bez tylnych swiateł:cool1:)

"]

Własnie wyrwałem kable i teraz mnie przenoszą:diabloti:, ale najpierw sobie pozowałem pięknie do zdjęcia. dziękuję za życie i proszę o domek:)