Roksana Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 gratulacje dla Rollka i Łezki. jakieś fotki mam to zaraz wkleję. no i trzymam kciukersy za wnusia Figielka :p
hanik Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 [quote name='Roksana']gratulacje dla Rollka i Łezki. jakieś fotki mam to zaraz wkleję. no i trzymam kciukersy za wnusia Figielka :p[/QUOTE] Wielkie dzięki za te kciukersy na pewno się przydadzą. :shiny: Na razie Figiel zbyt pięknie nie chodzi na tej ringówce nie mówiąc o staniu, ale co tam to jeszcze szczenior to może Pani Sędzina troszkę przymknie oczy:cool1:
pszym Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Szkoda, że my będziemy w sobotę...Nie spotkamy się...:placz:
hanik Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Mam zamiar wybrać się z Figlem też w sobotę żeby się oswoił trochę i jego pani też:lol: ( nie wiem czy tak można) Poza tym musze wyjąśnić sprawę opłat w sekretariacie a lepiej to zrobić wcześniej.
Roksana Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 można, tylko weź ze sobą książeczkę zdrowia i potwierdzenie przyjęcia psa. a tutaj podam linka, jak ktoś nie widział, do sędziowania o Zwyc. Rasy na wystawie Westmister 2006; [URL="http://www.westminsterkennelclub.org/videos/largeplayer.html?xml=wkc2006.xml&video=terrier|smfoxt"]http://www.westminsterkennelclub.org/videos/largeplayer.html?xml=wkc2006.xml&video=terrier|smfoxt[/URL] musicie poczekać, aż się całe video ściągnie (biały pasek), bo inaczej będzie po trochu pokazywało, i przerywało. podoba mi się piesek, który zdobył BOS miałam okazję go widzieć na żywo, jak i pare innych z tej stawki :razz:
hanik Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Dzięki Roksana. Filmik jest prześwietny. :loveu:
zadziorny Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Filmik rzeczywiście superancki :multi:, a przy okazji pooglądełem sobie również welszyki :lol: :cool1: :loveu:
hanik Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Mnie się podobał foksio z białym odwróconym trójkątem na czarnej głowie:loveu:
pszym Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Hanik, daj znac jak Ci poszło w Gdańsku...Twój foksik jest taki ładny, że chyba nie będzie żadnego problemu...:cool1:
nikit1 Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Hanik! Bardzo miło było poznac Ciebie i Twojego foxia :multi: Jeszcze raz sorry za zamieszanie z Borysem, ale on jest walnięty na punkcie foxów :evil_lol: Jak poszłaś to przystawial się do basenji bo był pewnien ze to fox :shake:(taki czarno-biały, stał koło nas). Powodzenia i koniecznie daj zna jak poszło!
hanik Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Hej Hej słuchajcieeee Figiel dostal Wybitnie obiecujący:sweetCyb: :laugh2_2: :cunao: co prawda na bisie nic nie wygrał ale to rzecz subiektywna i zależy od sędziego. Podobał się pani sędzinie powiedziala że ładny pies, tylko mam uważać z uszami bo ma lekkie ucho i nie dawać za dużo wapnia,żeby się nie skichało.Zresztą Pszym mówiłeś mi to samo że ma uszka lekkie. Pani powiedziala, że jeśli tak zostaną będzie super. A oto opis: Efekt,dynamiczny,krótki,zwarty,głowa długa,wąska,długa szyja, łokcie przylegające, wysoko osadzony i noszony ogon, kończyny ustawione równolegle, wydajny ruch. Figiel mnie zaskoczył swoją prezentacją. Pięknie szedł i stał też nie żle a tak sie bałam . Sami widzieliście jak z tym staniem było. Nawet pani sędzina zapytała czy to naprawde szczeniak???? Powiedziała, że niezły z niego showman ( nie wiem czy to tak sie pisze). Ciiesze się Nikit i Pszym,że was poznalam. Następnym razem może będzie więcej czasu. A może nawet wyskrobie u mnie jakieś miejsce na noc:lol: Dzięki wszystkim trzymającym ksiukasy no i babci figielka oczywiście co trzymała swoje łapcie.:loveu:
nikit1 Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [B][SIZE=3] Hanik GRATULACJE!!!!!!![/SIZE][/B] :BIG::laola::cunao::drink1: [B]piękny debiut!!![/B]
Flaire Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Gratulacje, hanik! (No i dla Boryska, oczywiście - wielkie gratulacje - ale jemu to już gdzie indziej gratulowałam).
pszym Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Brawo!!!:drink1: To jest bardzo ładny pies...Co do uszu, to jest sposób jak je poprawic - trzeba się tylko do sklepu wędkarskiego udac...:cool3: :???: Na następnej wystawie to już sobie spokojnie pogadamy...Miło było Cię poznac. Ucałowania dla foksia!!! P.S. Dobrze, że czempionat skończony bo nam taka konkurencja rośnie że hej:eviltong: :eviltong:
nikit1 Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [quote name='Flaire']No i dla Boryska, oczywiście - wielkie gratulacje - ale jemu to już gdzie indziej gratulowałam).[/quote] Dziękuję Flaire!!! Widziałam ;)
hanik Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 No właśnie i za Boryska!!!!:popcorn: :knajpa: :drinka: :cunao: Ładnie się chłopak zaprezentował:loveu: . Widziałam na własne oczy:crazyeye: . Zajełam najlepsze miejsce na balkonie, a jak zobaczyłam z góry wasze radosne miny to tak biegłam że o mało się nie zabiłam na schodach, żeby sie dowiedzieć jak tam poszło w szczegółach. A Figiel oczywiście pierwsze miejsce i dyplom bo co miał zdobyć chłopak jak konkurencji nie było:lol: Następnym razem zobaczymy jak tam z konkurencją mu pójdzie.
hanik Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 A wracając z wystawy zamknełam swoje jedyne kluczyki w samochodzie:flaming: To chyba z tej radości i troche zmęczenia. Na szczęście przyjechał ktoś z całodobowego serwisu otwierania zamków i wróciłam do domu. Dobrze,że to w Gdańsku się stało.:lol:
nikit1 Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [quote name='hanik']No właśnie i za Boryska!!!!:popcorn: :knajpa: :drinka: :cunao: .[/quote] Bardzo dziękujemy! Borys oczywiście zakochał się w Figlu, jak tylko go zobaczył :lol: co było do przewidzenia :loveu: Daj znac gdzie go znowu wystawiasz. Mam nadzieję, ze niedługo się spotkamy :bye:
hanik Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Figiel pozdrawia swojego kumpla Boryska:bye: :iloveyou: :bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: Zastanawiam się czy nie jechać w czerwcu do Czaplinka na wystawe terierów to chyba gdzieś koło Poznania. Następnie myślę o Gdyni, potem o Sopocie, no i może Poznaniu ( światówka).Ale to na razie plany. Oby kasa dopisala. Chyba zbankrutuję na tego Figla. Ale co tam:loveu: Pszym a co z tym sklepem wędkarskim??? Haczykami do nosa mam mu przyczepić te uszy czy co? Na szczęście na razie są jeszcze w porządku.
nikit1 Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [quote name='hanik'] Zastanawiam się czy nie jechać w czerwcu do Czaplinka na wystawe terierów to chyba gdzieś koło Poznania. Następnie myślę o Gdyni, potem o Sopocie, no i może Poznaniu ( światówka).Ale to na razie plany. Oby kasa dopisala. Chyba zbankrutuję na tego Figla. Ale co tam:loveu: [/quote] My jak na razie jedziemy z Rollkiem i Borysem do Wilna (11-12 marzec), a dalej jeszcze nie wiemy, ale możliwe, ze będziemy i w Gdyni i w Sopocie no i w Poznaniu. :bye: Faktycznnie można "pójśc z torbami" przez te wystawy.. szczególnie zagraniczne.. To jest eksluzywne hobby :diabloti: [quote name='hanik'] Pszym a co z tym sklepem wędkarskim??? Haczykami do nosa mam mu przyczepić te uszy czy co? Na szczęście na razie są jeszcze w porządku.[/quote] :lol: :lol: :lol: Dobre!!! Haczyki nie potrzebne. Kupujesz obciążniki do spławików - takie ołowiane. Rozbijasz na placki i przyklejasz plasterkiem do końcówek uszu - pies ma takie ładne klipsiki :evil_lol:
nikit1 Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff][img]http://img140.imageshack.us/img140/7427/obraz0500zw.jpg[/img][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#0000ff][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#0000ff]A to Borysek w Gdańsku (zdjęcie udało się wstawi dzięki Wind! :buzi: )[/COLOR][/FONT]
hanik Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Zagraniczne podróże zostawie sobie chyba na póżniej jak sie Figiel rozkręci.A do Trójmiasta zapraszam. Jakby co to nocleg sie znajdzie.:lol: Jak uszy sie będą bardziej podnosić to mi dokładniej opiszecie jak te klipsy zakładać. Na razie spoko. Ja na początku przyklejałam je plastrem z apteki. Nawet działało. A od dwóch miesięcy ich stan sie nie zmienia, więc może już nie będą tańczyć. Hmmm... Choć Figiel jeszcze rośnie to wszystko może się zdarzyć.:roll:
zadziorny Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Brawa dla zwycięzców [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [quote name='nikit1']Kupujesz obciążniki do spławików - takie ołowiane. Rozbijasz na placki i przyklejasz plasterkiem do końcówek uszu - pies ma takie ładne klipsiki :evil_lol:[/quote] A pies nie poobija sobie łba przy otrzepywaniu się? :hmmmm: :niewiem:
nikit1 Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [quote name='zadziorny']Brawa dla zwycięzców [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] A pies nie poobija sobie łba przy otrzepywaniu się? :hmmmm: :niewiem:[/quote] [B]Zadziorny[/B] - bardzo dziękujemy! Raczej nie powinien sobie poobijac, bo te "klipsiki" mało ważą i powinny byc "splaszczone" młoteczkiem. To są takie klipsiki-naleśniki :evil_lol:
Roksana Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Gratulacje dla Figla! :Poland: Polskie foxy rządzą :razz: Co do uszu, to lepiej dmuchać na zimne i jeśli są lekkie, to ja bym je obciążyła. Hanik napisz do mnie emaila, żebym pamiętała, i Ci odpiszę jak obciążyć dobrze. Ostatni miot tak się udał, że nic obciążać nie musiałam. Z tymi terrierowymi uszami to nigdy nic nie wiadomo, a foksowi mogą uszy pójść w górę i po pierwszych urodzinach, więc lepiej im nie dać szansy.:p A co tam Borys zawojował? Pochwalcie się, bo ja nic nie wiem :mad: :oops:
Recommended Posts