Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='hanik']Nie wiem, może w Sopocie będą????:confused:
Wiem Tylko, że z Yoshi (czy jakoś jak). Teraz jeżdżą za gramanicę, bo tu już wszystko zrobili co mieli zrobić. Tak mówiła mi fryzjerka Figla - koleżanka Właścicielki Yoshi'ego, którego wystawia. A z innymi ich psami jeszcze się nie spotkalam.[/quote]

Yoshi to jest ona...( chyba ):razz:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zobaczymy czy ktoś będzie z foksami w Sopocie. Jeśli tak to pójdę i jakąś fotę pstryknę. A jeśli nie to może też pójdę, bo chcę zobaczyć jak jest zorganizowana. Ta Warszawska to szczerze mówiąc - klapa. A parking to naprawdę porażka:shake: . Nie mogliśmy rozpoznać samochodu pod tym pylem. Nawet dojść tam było trudno w tych tumanach kurzu. Więc pójdę tak z ciekawości. W końcu jak dożyjemy to w przyszłym roku się tam pojawimy.
Może za wiele wymagam od tych wystaw - w sumie moje doświadczenie jest maciupkie. Ale gdanska mi się podobała. Fakt, że nie była na zewnątrz.

Posted

Podobno Sopot, to najlepsza Polska wystawa...A co do Warszawskiej, to rzeczywiście klapa...Poza tym nie wymagasz za dużo - płacisz ( i to nie mało ), więc nie musisz się taplać w pyle...

Posted

[quote name='hanik']Nie - to jest pies. Na 100%. Figiel się z nim bawił na gdańskiej wystawie.[/quote]

Racja, pomyliłem się...:modla:

Posted

[quote name='pszym']Podobno Sopot, to najlepsza Polska wystawa...A co do Warszawskiej, to rzeczywiście klapa...Poza tym nie wymagasz za dużo - płacisz ( i to nie mało ), więc nie musisz się taplać w pyle...[/QUOTE]
He he A ja tak narzekałam na olsztyńską

Posted

hanik chciałam powiedzieć, że masz piękną stronkę swojego Figielka, aż chce się zaglądać,cudo:loveu: mnie ostatnio prześladują foksy, gdzie nie wyjdę to inwazja łaciatych foksików..ludzie chyba zaczynają doceniać uroki tej rasy:lol:

Posted

[quote name='Petra_']hanik chciałam powiedzieć, że masz piękną stronkę swojego Figielka, aż chce się zaglądać,cudo:loveu: mnie ostatnio prześladują foksy, gdzie nie wyjdę to inwazja łaciatych foksików..ludzie chyba zaczynają doceniać uroki tej rasy:lol:[/quote]

No to będziemy rozmnażać i zarabiać miliony!!!:diabloti:

Posted

[quote name='Petra_']hanik chciałam powiedzieć, że masz piękną stronkę swojego Figielka, aż chce się zaglądać,cudo:loveu: mnie ostatnio prześladują foksy, gdzie nie wyjdę to inwazja łaciatych foksików..ludzie chyba zaczynają doceniać uroki tej rasy:lol:[/QUOTE]
Dzięki Petra:lol:
Wiesz, masz rację z tymi foksami. Właśnie wróciliśmy z Helu. Pojechałam tam z Figlastym na wieczorny spacer i zaczepiły nas trzy osoby i wszystkie trzy wiedziały, że to foks krótkowlosy. Jedną z nich był pan na stacji , kóry mnie obsługiwał. Figiel wystawił tylko kawałek ryjka przez drzwi a pan już zaraz podbiegł do niego i się cieszył, że spotkał foksa. A druga ze spotkanych osób właśnie miała. zamiar kupić foksa i też do nas podbiegła. A trzecia oznajmiła mi, że to drugi foks, którego dzisiaj widzi:lol: :lol: :lol: . Więc nie jest tak żle. Kilka dni temu na spacerku spotkał nas pan z boksiem i też się cieszył. że widzi foksa krótkowłosego. Zapytałam skąd wie, że to foks:evil_lol: A on na to, że bardzo lubi te psy.Ledwo się rozstałam z tym panem i zaraz się natknełam na małżeństwo na rowerach z dzieciakami, które się darły, że chcą takiego psa:lol: Więc pan i pani zadawali mi pytania. Niestety pani nie podobało się chyba, że mój foks kopie w ogródku - ale przecież nie będę kłamać. Powiedziałam, że nie każdy:lol:

Posted

[quote name='pszym']No to będziemy rozmnażać i zarabiać miliony!!!:diabloti:[/QUOTE]
Kurcze muszę jakąś suczkę kupić i to szybko:evil_lol: :diabloti:

Posted

Wklejam mojego zlotego medalistę z Gdyni:loveu:
[IMG]http://i43.photobucket.com/albums/e390/hanka_r/gdynia1.jpg[/IMG]

Muszę powiedzieć, że jestem zadowolana z organizacji tej wystawy.Wielki plus to duże ringi:lol:
Wiecie co???? Jestem bardzo mile zaskoczona zainteresowaniem foksami. Były tylko 2 rodzynki:evil_lol: Ludzie byli rozczarowani, że tylko tyle . A przed naszym namiotem co chwile ustawiały się kręgi ludzi pytając o rasę. 4 lub 5 osób prosiło mnie o wizytówki mojej hodowli :-D . Wszyscy bardzo byli rozczarowani, że nie ma w pobliżu. Oczywiście rzucałam nazwami hodowli ale nic poza tym. Niektórzy sobie zapisywali. Na następny raz Roksana daj mi jakieś wizytówki:lol: :lol: :lol:
Gdzieś z kilkadziesiąt osób się przewineło zachwycając się rasą. W tym dzieciaki, które grały z nim w piłkę i piszczały rodzicom, że chcą takiego.Chyba nigdy w życiu Figiel nie miał tylu zdięć:evil_lol: Jedna pani go cmokneła i został mu ślad szminki:-D Śmiałam się , że jeszcze Japończyków z aparatami nam brakuje. A jak powiesiłam mu medal na szyi to dopiero się zaczeło.:lol: Znajomy od grzywaczki chińskiej zaczyna się zastanawiać czy nie kupić foksi:lol:

Posted

Wiesz Pszym cieszę się, że foksy stają się popularne. Nie chcę tylko, żeby staly się modne bo to nie zawsze robi dobrze dla rasy. Ale popularne tak:lol:. Nie wiem, może to tylko tak na północy:lol: Ale na tę wielką ilość osób które się przewaliły niewiele mówiło na Figla JRT choć i tacy się zdarzali. Większość z nich się*orientowała. Szkoda, że was wszystkich nie było. Ale był by pokaz foksowy:cool1: .

Posted

Gratuluję Haniu :cool3: a co to za drugi foksio był?
Macie BOB? :razz:

Sama nie mam wizytówek :oops: stare mam pokreślone i nieaktualne :roll: ale niedlługo porobię nowe, muszę się tylko zebrać ;)

Ja byłam wczoraj w Sopocie, też na wystawie, ale myszy rasowych :evil_lol: i mój myszol został Młodzieżowym Championem Polski :cool1: no i przywiozłam dziewczyneczkę nową do hodowli, za 2 tyg. pewnie będę miała maluszki :multi:

Posted

Mamy BOB bo byliśmy sami:lol: Piesek był w szczeniorkach nazywa się Agria WATERFALL ( tricolor). Coś mi się wydaje, że byli z nim też w Olsztynie. Zresztą właściciel jest z Olsztyna.
A te wizytowki to zrób:mad: . Ja też zawaliłam bo nie zapoznalam się wcześniej z sytuacją w świecie foksim a przecież chyba jeszcze Kawalkada ma jednego szczeniorka sunię. Następnym razem się przygotuję wezmę dokładne kontakty:oops: Po prostu nie spodziewałam się*takiego najazdu na nasz namiocik.
Roksana następnym razem masz być w sopocie nie tylko z myszkami:eviltong:
Wiesz nawet nie wiedziałam, że istnieją rasowe myszki:lol: Dopiero na Twojej stronce o tym przeczytalam. Ja miałam kiedyś szczura,wlaściwie szczurzycę - raczej nierasową:lol: - ale bardzo fajną. Jeżdziła ze mną do szkoły w moim kapturze:lol:

Posted

A jak się wystawia myszy???:evil_lol: ( na tycich ringóweczkach i na tycich ringach?)

Mam jeszcze pytanie co do Figla? Co teraz zrobić by miał ten championat młodzieżowy???? Wypełniam wniosek i wysyłam go gdzie?:???:

Posted

na stronie zkwp masz formularz internetowy do wniosków, tam wszystko wypełniasz i klikasz guziczek ;)

Agria Waterfall był też w Wawie, tylko go w ferworze nie zauwazyłaś :D ja z resztą też, tylko widziałam na fotce ;) nie było mnie przy ringu wtedy.

myszy są brane na ręce przez sędziego i oglądane :)

Posted

[quote name='hanik']Wklejam mojego zlotego medalistę z Gdyni:loveu:[/QUOTE]

Cześć [B]hanik[/B]
właśnie doszłam do tego, że widziałam Cię dziś na wystawie. Kiedy stałam z moim labem przy labowym ringu obserwując zmagania wystawców- mój zwariowany erdel skakał po Twoim Figlu. Spojrzałam na zdjęcie i go właśnie poznałam. Figiel jest PIĘKNY!! Mam wielki sentyment do tej rasy- kiedyś miałam zamówionego szczeniaka foksa krótkowłosego, kiedy pojechałam po odbiór okazało się, że właściciel sprzedał pieska komuś kto przyjechał wcześniej, mimo że byliśmy umówieni :shake: Koniec końców kupiłam labradora, a później erdla, ale sentyment do rasy został :loveu:

Posted

Oj to szkoda, że tak wyszło z waszym foksiem.Zachraniarka a może by jeszcze
zmieścił się u Ciebie jakiś foks:eviltong: :loveu:.
A ja was nie widziałam chyba na tej wystawie. Zresztą chodziłam zakręcona. Nawet opis zgubiłam. Na szczęście się znalazł.

Posted

[quote name='Roksana']na stronie zkwp masz formularz internetowy do wniosków, tam wszystko wypełniasz i klikasz guziczek ;)

Agria Waterfall był też w Wawie, tylko go w ferworze nie zauwazyłaś :D ja z resztą też, tylko widziałam na fotce ;) nie było mnie przy ringu wtedy.

myszy są brane na ręce przez sędziego i oglądane :)[/QUOTE]
Dzięki Roksana
Dziś to załatwię.
Hmm. Dziwię się, że szczeniaka tyle razy wystawiają, ale może chcą go pokazać???
No to szkoda, że te myszki nie mają tycich ringóweczek i tycich ringów:lol:

Posted

[quote name='hanik']
Hmm. Dziwię się, że szczeniaka tyle razy wystawiają, ale może chcą go pokazać???[/quote]

uczą go dobrego zachowania na ringu, żeby się nie kładł :evil_lol:

lepiej zdobywać obycie ringowe za 30zł/wystawa niż potem mordować się w młodzieży już za normalną opłatę ;)

Posted

[quote name='Roksana']uczą go dobrego zachowania na ringu, żeby się nie kładł :evil_lol:

lepiej zdobywać obycie ringowe za 30zł/wystawa niż potem mordować się w młodzieży już za normalną opłatę ;)[/quote]

Ja obstawiam, że go pokazują - przecież to Agria...Ostatnio ( Olsztyn ) ten gość co go ma, powiedział że jakby nie był w szczeniakach to by wziął rasę - na pewno...
He,he...

Posted

[quote name='zachraniarka']Cześć [B]hanik[/B]
właśnie doszłam do tego, że widziałam Cię dziś na wystawie. Kiedy stałam z moim labem przy labowym ringu obserwując zmagania wystawców- mój zwariowany erdel skakał po Twoim Figlu. Spojrzałam na zdjęcie i go właśnie poznałam. Figiel jest PIĘKNY!! Mam wielki sentyment do tej rasy- kiedyś miałam zamówionego szczeniaka foksa krótkowłosego, kiedy pojechałam po odbiór okazało się, że właściciel sprzedał pieska komuś kto przyjechał wcześniej, mimo że byliśmy umówieni :shake: Koniec końców kupiłam labradora, a później erdla, ale sentyment do rasy został :loveu:[/quote]

Zachraniarka...Może głupie pytanie, ale czy Ty nie byłaś w sobotę w telewizji w 2???

Posted

Oj dawno już mnie tu nie było z Gringulcem, ale prawda jest bolesna, porzuciłam psa dla dwóch kotów :oops: ;).
Gringulec obecnie mieszka z moimi rodzicami a oni już tak się z nim zżyli, że oddać mi go nie zamierzają :diabloti:.
Są jednak chwile, kiedy cały zwierzyniec spotyka się w jednym miejscu. Wakacje na Mazurkach :multi::cool1:.
Ostatnio spędziliśmy tam dwa tygodnie, dla kotów był to pierwszy wyjaz więc nerwów i przeżyć było co niemiara...
Ale wracając do Grinulca.
Oto on:

Idzimy na spacerek
[IMG]http://img91.imageshack.us/img91/8595/mazury2cu2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img141.imageshack.us/img141/6991/mazury3bd5.jpg[/IMG]

nie ma to jak patyczek

[IMG]http://img141.imageshack.us/img141/8302/mazury4mc4.jpg[/IMG]

Pilnujemy kotów ( a nuż coś im do głowy strzeli)

[IMG]http://img146.imageshack.us/img146/8664/mazury5ct6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img92.imageshack.us/img92/3488/mazury6jx6.jpg[/IMG]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...