Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Roksana napisał(a):
uczą go dobrego zachowania na ringu, żeby się nie kładł :evil_lol:

lepiej zdobywać obycie ringowe za 30zł/wystawa niż potem mordować się w młodzieży już za normalną opłatę ;)

Hmmm. Wiesz mój Figiel zaczął się kłaść w młodzieży. Jako szczeniak dostał pochwalę od p.Zakrzewskiej, że się tak ładnie wystawił. Tylko potem coś się zepsuło ( raczej ze mną niż z nim:lol: )

Pszym, nie rozumiem. On rzeczywiście by wziął rasę gdyby nie był szczeniakiem?????

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Tanita. Fajnie Cię znowu widzieć i Gringulca oczywiście. Pozdrowienia od Figla - młodszego brata i Siostry Łatki. Łatka teraz będzie u mnie codziennym bywalcem bo jej pani wyjechała na kilka miesięcy zagramanicę. Figiel chyba się cieszy, że będfzie miał foksie towarzystwo.

Posted

hanik napisał(a):
Zacharianka a może by jeszcze zmieścił się u Ciebie jakiś foks:eviltong: :loveu:.

W najbliższym czasie na pewno nie, bo już i tak czasem mam dość moich 2 potworów. Ale kiedyś.. kto wie kto wie :roll:

pszym napisał(a):
Zachraniarka...Może głupie pytanie, ale czy Ty nie byłaś w sobotę w telewizji w 2???

A byłam :razz:

Posted

hanik napisał(a):

Pszym, nie rozumiem. On rzeczywiście by wziął rasę gdyby nie był szczeniakiem?????

Nie znam się, ale nadęcie tego Pana mi się nie podobało...

Posted

A rozumiem teraz:evil_lol: . Nie byłam pewna czy mówisz serio czy nie:lol: . Niekumata ze mnie babka.
Będą mieć szansę na światówce wziąć rasę:lol: Ja tam im dobrze życzę. Co tam winny pies swego pana, jeśli oczywiście jest piękny.Powiem tylko, że jak na trzecią wystawę pięknie nie szedł i ze staniem było tak sobie. Ja osobiście myślę, że aby pies się ładnie wystawiał trzeba z nim ćwiczyć codziennie. Tak jak mówił Kola. Ja to niestety zawaliłam. Dobrze zaczynaliśmy a potem się porobiło. Ale wg. mnie nie tylko wystawienie ładne psa na ringu świadczy o popularności. Tego był przykładem wczorajszy dzień i Ci ludzie wokół nas. Trzeba im też pokazywać jaki jest foks na co dzień, jak potrafi się bawić i lubić dzieci i jaki potrafi być towarzyski. Oczywiście nie miodziłam im tylko. Wiadomo, że nie jest to piesek dla kanapowców i potrafi dać popalić:lol:.
A co do światówki to Figla będę musiała zgłosić w młodzieży . Dokładnie w dzień wystawy kończy 15 miesięcy.

Posted

Na światówkę to musimy wszyscy uknuć jakąś strategię...:evil_lol: Nie zgłaszać się byle jak, tylko przemysleć w jakich klasach będziemy mogli wszyscy zawalczyć...

Posted

OKI. To myśl. Bo ja słaba głowa w tym jestem. Nam zostaje tylko młodzież.
O jeden dzień za póżno Figiel się urodził:lol: . Ale może i dobrze????Zobaczymy

Posted

hanik napisał(a):
OKI. To myśl. Bo ja słaba głowa w tym jestem. Nam zostaje tylko młodzież.
O jeden dzień za póżno Figiel się urodził:lol: . Ale może i dobrze????Zobaczymy

Właśnie bardzo dobrze.

Posted

wow no proszę Figiel niezły kawaler,jaki dostojny,ale i tak widać,ze najchętniej pobrykałby poza ringiem z piłeczką:lol:
Łatulec nie wozi się po wystawkach,za to chętnie wystaje przy furtce,żeby ją zabrać na spacerek:lol: oczywiście piłeczka zawsze pod łapką,tak na wszelki wypadek gdyby zdarzyła się chętna osóbka do zabawy..:diabloti:
Gringo ma fajny pióropusz,w ogóle wyrośnięty i uśmiechnięty z niego chłopak.

Posted

Oj tak Petra. Jak widzi piłkę to już nic nie widzi oprócz niej:-D
Zaraz można poznać czy jest zmęczony lub chory czy tylko udaje:lol:

Posted

Hmmm. Dziś z Figlem byłam u Weta, ponieważ gdzieś ze dwa, trzy miesiące temu wyczułam na jego głowie kulkę. Myślalam, że to kleszcz i miał coś tam takiego czarnego zaschniętego więsc to usunelam. To coś było zbyt dziwne na strupek bo miało jakby korzeń. I potem o tym zapomniałam. Przed wystawą warszawską znowu wyczułam coś takiego i pomyślałam, że wybiorę się do weta po wszystkim. Dziś się wybrałam bo to coś stało się większe i zaczeło się rozłazić po skórze. Wet to usunął, dał maść. Najpierw powiedział, że to zwykły strupek ale jak mu powiedziałam, że aż tak to się ciągnie to wziął go pod obserwacje. Mówił, że istnieje jeszcze coś takiego jak łagodny nowotwór skóry ale raczej to nie to:roll:. Mamy się zgłosić za dwa tygodnie. Właśnie wysłałam następną prośbę o wycofanie zgłoszenia do Chojnic bo nie mamy po co tam jechać. Figiel biega teraz z raną na głowie bez sierści. Dobrze, że w tej Gdyni nam poszło.

Posted

Witam po powrocie :)
^ Hanik, Ty sie lepiej o psa martw niz o wystawy. Sułek tez byl wczoraj u weta... Sułek teraz musi w "kagancu"
nylonowym wychodzic na spacery bo innego wyjscia pani wet nie widzi by od uczyc Sułka wciagania wszystkich rzeczy w zasiegu wzroku :cool1: No ale zakladajcie komus kaganiec z tak smutna mordka i takimi oczkami :eviltong::p
Wet mowiła tez ze Sułkowi zaczoł sie okres dojrzewania płciowego :p
Sułek jest juz duzym chłopcem :> ale troche za wysoko celuje jak na ten wiek ;> bo proba "gwaltu" amstafki imo nie jest za dobrym pomyslem ;> na szczescie Dora zawsze ma kaganiec ;> :diabloti::diabloti:

Posted

hanik na pewno Figiel szybko wydobrzeje..a wystaw będzie jeszcze co niemiara:lol: Teraz ma przerwę:lol:
Stoko a może dałbyś jakieś zdjęcia Sułka?:eviltong:

Posted

Też tak myślę. Tym bardziej, że już mamy to co chcieliśmy.Ta wystawa w Chojnicach miała być rezerwowa. No i ciekawa byłam troszkę co p. Zakrzewska powie.
Co małpiszonowi posmaruje tę*głowę to zaraz gdzieś to wytrze i rozdrapuje Jak tak dalej pójdzie założymy mu taki kołnierz plastikowy:mad:
Stoko - to Sułek szybko dojrzewa. mały dominancik z niego :lol: Ma chłopak zadatki na reproduktora.
Z Figlastym nie miałam takiego problemu, może dlatego, że urodził się*ostatni. Nawet nikt o nim nie wiedział bo się gdzieś zaplątał i wszyscy byli poinformowani, że są tylko 4 szczeniaczki. P. Hania z hodowli powiedziała, że to taki mały wypierdek, którego nikt się niespodziewał:lol: Kiedy się pytalam ich o tego psa, mówili, że taki myśliciel - siedzi w kąciku i myśli. A kiedy przyjechałam po niego to powiedzieli, że właśnie przestał myśleć i zaczął broić za wszystkich. I tak mu zostalo. U mnie w domu najlepszym miejscem
do myślenia są schody. Figiel na nich siada w określony sposób czyli: na jednym schodku ogon, na drugim tyłek, na trzecim przednie łapy. I tak potrafi godzinę się nie ruszać. A potem jak wszystko przemyśli zaczyna broić i to porządnie szczególnie wieczorem.

Posted

Ja też tak kiedyś miałam, że nie dostałam powiadomienia.A na dogo już było kilka stron zapisanych.:lol:
Jaki rozrywany Figiel?????

Posted

zrobiłaś przejście międy sklejonymi filmami ;) że od środka kołowo z Figla wychodzi nowe video, jak Obcy na Nostromo :-o :evil_lol:

Posted

Witam Hanik.Widziałam Cię na wystawie.Podziwiałam Figla:)Jest suuuper.Przez chwilę rozmawiałyśmy.Poszukuję suni do pracy-a Ty poleciłaś mi hodowlę Roksany(pozdrowienia z nad morza dla Roksany:)-napiszę do W-wy na priv)jejku-szukam i szukam i czekam na tą moją sunię...

Posted

edka napisał(a):
Witam Hanik.Widziałam Cię na wystawie.Podziwiałam Figla:)Jest suuuper.Przez chwilę rozmawiałyśmy.Poszukuję suni do pracy-a Ty poleciłaś mi hodowlę Roksany(pozdrowienia z nad morza dla Roksany:)-napiszę do W-wy na priv)jejku-szukam i szukam i czekam na tą moją sunię...

He he , Już nawet nie kojarzę ludzi z tyloma gadałam na tej wystawie:lol:
Ale pozdrawiam serdecznie i Figiel też

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...