Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poison na wystawie się bardzo spodobał i od dziś można go oglądać na różnych gadżetach i w portretach ras tutaj:
[URL]http://www.kostgallery.com/portrety_psow.php[/URL]
i zdjątka autorstwa J. Kost:
[URL=http://img571.imageshack.us/i/nbullmastif2.jpg/][IMG]http://img571.imageshack.us/img571/4113/nbullmastif2.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://img576.imageshack.us/i/nbullmastif3.jpg/][IMG]http://img576.imageshack.us/img576/7424/nbullmastif3.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Asiaczek']Ale to tak pięknego zdjęcia, to ja bym choćby wypozyczyła ładniejszą obróżę:)
[url]http://img576.imageshack.us/img576/7424/nbullmastif3.jpg[/url]

Pzdr.[/QUOTE]

ależ nam się z Poisonkiem ta obróżka bardzo podoba :-)

Posted

[quote name='Asiaczek']Obróżka - jako taka - OK. Ale jest lekko brudnawa... Szkoda, że p. Joanna nie zwróciła na to uwagi...

Pzdr.[/QUOTE]
Poisonek jest bardzo ładny i nie zróciłam uwagi na jego obrożę. Wyraz jego pysia świadczy o jego szczęśćliwości i to jest najważniejsze !
Tak trzymać !

Posted

What May usuń,zniszcz, ten piękny portret Twojego psa dlatego że ma na nim zwykłą i do tego jeszcze brudną obrożę tuż to skandal....
Portret jest cudny zaglądnełam na stronke tych państwa niesamowite zdjęcia,portrety

Posted

[B]Aneta[/B]-portreciki godne pozazdroszczenia!
Poisonek śliczny.
Wybarwia się podobnie do Iwana i Tatusia- w zeszłym roku był zdecydowanie ciemniejszy.

A obroża.. świadczy tylko o tym,że chłopak często lajtowo wywala jajka na spacerach..
A to znaczy,że jest bardzo szczęśliwym pręgusem!

Właśnie zerknęłam,że to firma, z którą dyskutowałam ostatnio na wystawie o braku naklejek na szybę z pręgusem!
A teraz już są. Dzięki Poisonkowi!
No, to muszę jechać jednak na wystawę- kupić zestaw gadżetów...

Posted

Poison jest piękny, ma mądry wyraz pyska, naprawdę fajny i dostojny pies.:lol:
Czy to istotne jaką ma obrożę?
Moja psineczka rośnie sobie u Magdy, jak tylko ją przywiozę do domu na pewno wkleję jakieś zdjęcia. Pewnie będzie tęsknić za rodzeństwem. Ale już nie możemy się jej doczekać :loveu:.

Posted

[quote name='kropka77'][B]Aneta[/B]-portreciki godne pozazdroszczenia!
Poisonek śliczny.
Wybarwia się podobnie do Iwana i Tatusia- w zeszłym roku był zdecydowanie ciemniejszy.

A obroża.. świadczy tylko o tym,że chłopak często lajtowo wywala jajka na spacerach..
A to znaczy,że jest bardzo szczęśliwym pręgusem!

Właśnie zerknęłam,że to firma, z którą dyskutowałam ostatnio na wystawie o braku naklejek na szybę z pręgusem!
No, to muszę jechać jednak na wystawę- kupić zestaw gadżetów...[/QUOTE]

generalnie im coś brudniejsze tym dla Posionka lepsze - ma taki dar "oswajania" wszystkiego co nowe i czyste :-)
z tego co wiem takie gadżeciki można zamówić też przez internet :-)

Posted

[quote name='ruda megi']Moja psineczka rośnie sobie u Magdy, jak tylko ją przywiozę do domu na pewno wkleję jakieś zdjęcia. Pewnie będzie tęsknić za rodzeństwem. Ale już nie możemy się jej doczekać :loveu:.[/QUOTE]

jak przywieźliśmy Poisona do domku i dostał michę żarcia to o rodzeństwie zapomniał :-)
tylko w samochodzie pół godziny płakał.. ja nie wiem jak Magda znosi oddawanie maluchów.. ja bym pewnie ryczała jak bóbr!!

Posted

[quote name='kropka77'][B]Aneta[/B]
No, to muszę jechać jednak na wystawę- kupić zestaw gadżetów...[/QUOTE]

Koniecznie !!!

Posted

[quote name='ruda megi']Moja psineczka rośnie sobie u Magdy, jak tylko ją przywiozę do domu na pewno wkleję jakieś zdjęcia. Pewnie będzie tęsknić za rodzeństwem. Ale już nie możemy się jej doczekać :loveu:.[/QUOTE]

Staram się aby maluchy mimo wszystko za bardzo nie płakały. Ale przecież to nie jest możliwe :placz:.

Posted

[quote name='What May NN']ja nie wiem jak Magda znosi oddawanie maluchów.. ja bym pewnie ryczała jak bóbr!![/QUOTE]

A Ty myślisz, że jaką ja zaczynam mieć minę, gdy wiem, że już za tydzień maluchy ruszają w swój wielki świat?
Mimo tylu miotów, tylu lat wciąż jest tak samo ciężko rozstawać się. Siła rzeczy rodzi się wielka więź i uczucie, gdy przyjmuje się poród, gdy patrzy się jak maluchy otwierają oczęta, jak po raz pierwszy jedzą, jak rosną.
Ale przecież nie będę robiła scen i wyła choć serce cicho pęka. Taka jest przecież kolej rzeczy. Gdyby nie fakt, że wiem w jakie ręce maluchy idą, jak bardzo będą kochane i jak bardzo one wkrótce zaczną kochać - nie przeszłabym tego. Ale wtedy przecież nie zajmowałabym się tym, czym się zajmuję.

Posted

[quote name='NESTOR.NOTABILIS']A Ty myślisz, że jaką ja zaczynam mieć minę, gdy wiem, że już za tydzień maluchy ruszają w swój wielki świat?
Mimo tylu miotów, tylu lat wciąż jest tak samo ciężko rozstawać się. Siła rzeczy rodzi się wielka więź i uczucie, gdy przyjmuje się poród, gdy patrzy się jak maluchy otwierają oczęta, jak po raz pierwszy jedzą, jak rosną.
Ale przecież nie będę robiła scen i wyła choć serce cicho pęka. Taka jest przecież kolej rzeczy. Gdyby nie fakt, że wiem w jakie ręce maluchy idą, jak bardzo będą kochane i jak bardzo one wkrótce zaczną kochać - nie przeszłabym tego. Ale wtedy przecież nie zajmowałabym się tym, czym się zajmuję.[/QUOTE]

no właśnie podziwiam za ten profesjonalizm!
ja z całą pewnością robiłabym sceny i ryczała w niebogłosy - pewnie dlatego nie hoduje cudeniek, co?? ;-)

Posted

[B]Ruda[/B] - Bullmastiff to troszkę inny pies.
Ja byłam gotowa na kilka nieprzespanych nocy, płacz za mamusią i rodzeństwem itp.
A tu ... cisza.
Mój Młody tak jak u Anety- chwilę pokręcił się w aucie, w domu micha i jest już u siebie!
I tak jest do dziś- gdzie jesteśmy my, tak Iwan czuje się dobrze.

[B]Aneta[/B]- wiem,że można zamawiać przez net.
Ale lubię wpaść w to ich stoisko i grzebać do upadłego.
Potem obdzielam połowę rodziny i znajomych...

[B]Magda[/B]- a przy nas łezka poleciała..

Czy ktoś wybiera się na Walentynkową wystawę?
Moja psiapsiuła powiększyła rodzinę o jamniora merlaka, bardzo chce go wystawić w baby, a nie jest mobilna.
Jak ją będę wiozła, to już i Gamoń niech sobie pobiega..

Posted

[quote name='sziba']What May usuń,zniszcz, ten piękny portret Twojego psa dlatego że ma na nim zwykłą i do tego jeszcze brudną obrożę tuż to skandal....
Portret jest cudny zaglądnełam na stronke tych państwa niesamowite zdjęcia,portrety[/QUOTE]
Oj, przeciez napisałam, że to moje zdanie a Ty wyśmiewasz się. Jednym przeszkadza to drugim - tamto.
Mnie by przeszkadzała lekko brudna obróżka i - znająć p. Joannę - dziwię się, że tego nie zauwazyła to wszystko.
I nie wydaje mi się, aby What May "usunęła, zniszczyła", bo Ty tak napisałaś...

[quote name='ruda megi']Poison jest piękny, ma mądry wyraz pyska, naprawdę fajny i dostojny pies.:lol:
Czy to istotne jaką ma obrożę?
Moja psineczka rośnie sobie u Magdy, jak tylko ją przywiozę do domu na pewno wkleję jakieś zdjęcia. Pewnie będzie tęsknić za rodzeństwem. Ale już nie możemy się jej doczekać :loveu:.[/QUOTE]
Napisałam MOJĄ opinię.

Pzdr.

Posted

Poisonku - jesteśmy dumni z ciebie!! a że obroża lekko przybrudzona , to co z tego . Młody wygląda tak ślicznie :loveu:
jeśli można naklejkę z nim nakleić na szybę samochodu to ja bardzo chcę!!!

NN - mam pytanko : nasza kobitka zaczęła dziś plamic a za 2,5 tyg jedziemy do rodzinki - zdąży jej się skończyć???

Posted

[quote name='Bluebell']Poisonku - jesteśmy dumni z ciebie!! a że obroża lekko przybrudzona , to co z tego.[/QUOTE]

Kurczę, odczepcie się od tej "brudnej obroży" :roflt:. Przecież gołym okiem widać, że to "nubuk" a nie skóra licowa więc faktura takiej skóry właśnie tak wygląda :-D.

[quote name='Bluebell']NN - mam pytanko : nasza kobitka zaczęła dziś plamic a za 2,5 tyg jedziemy do rodzinki - zdąży jej się skończyć???[/QUOTE]
Nie mam pojęcia :hmmmm:. Nie wiem ile zwykła krwawić i jakie ma cieczki Twoja suka? Jedne suki krwawią długo i mocno inne długo ale delikatnie, jeszcze inne krwawią krótko za to leje się z nich "niczym z kranu" , etc. Nie zapisujesz wszystkiego w kalendarzu?