Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, nawiązując do tematu krycia: przymierzamy się do rozmnożenia Leeloo przy najbliższej cieczce (czyli najprawdopodobniej w listopadzie)...i oczekuję paru rad dotyczących najlepszego momentu krycia, czy raz wystarczy, czy tez lepiej zafundować małej całą sesję:oops: (kilka dni)...kurcze, no jestem zestresowana, bo to jednak poważna kaska i duża odległość do przejechania...hmmmm. Piszcie, co tam wiecie:)

Posted

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/282/10570d2b4bcba7be.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images28.fotosik.pl/228/c88c51f7c0c2f3f8.jpg[/IMG][/URL]

A to - ku pokrzepieniu serc; rodzice Leeloo i Szczoty, czyli Aniołek i Kosmo. No tylko popatrzcie, jacy kudłaci:) Jeśli i one tak nie zarosną, to są jakimiś mutantkami:)))))

Aniołek, to ta z postkoitalnym smutkiem na twarzy.

Posted

[B]Plunkett [/B]teoretycznie sukę sie kryje między 10 a 13 dniem cieczki ale ja z doswiadczenia wiem , ze róznie to bywa . Adela była chętna do krycia przez całą cieczkę ale płodne dni miała od 14 dnia cieczki , Aisha kryje się od 12 dnia. Najlepiej zrobić test owulacyjny , który precyzyjnie wykaże kiedy jest właściwy dzień do krycia. I jesli znasz ten dzień to wystarczy jedno krycie a jesli nie chcesz robić testu to powinnaś pokryć Leeloo kilka razy 2 , 3 w odstepach jednodniowych.

Posted

Plunkett tym zdjęciem lejesz miód w moje serce :D
też myśleliśmy o kryciu Szczoty przy jesiennej cieczce... konkretnie Bingiem, ale jeśli Leeloo też ma być kryta to trzeba pomyśleć, dwa mioty w tym samym czasie i to po siostrach to chyba nienajlepszy pomysł? jeśli chodzi o samo krycie, to ja mam niestety same nieudane za sobą, charcicy- na szczęście Szczota problemów nie ma, u niej widać gołym okiem TEN moment- ona przechodzi od słów do czynów co pokazała skutecznie uwodząc Czarnego- 100% kastrata, łajza jedna :D Obserwuj- kiedy krwawienie się rozjaśnia, opuchlizna nagle zmniejsza się i srom nadal duży robi się jakby pomarszczony, mniej napięty, suka nabiera ochoty na krycie trzeba jeszcze poczekać ze dwa dni- i powinno być ok, zwarzywszy na ich chęci i płodność :D zdradź nam, kim chcesz ją pokryć?

Posted

Kinga, dzięki za wskazówki....hmmm...dobrze byłoby rzeczywiście zrobić ten test, ale domyślam się, że robi sie go w czasie cieczki, a najbliższa to ta w listopadzie (kiedy to planujemy godzinę zero:)...pozostaje nam spędzić tydzień za granicą...tylko czy ci Niemcy przystaną na kilkurazowe "zbliżenia"? Jak to jest? należy się, czy musimy ich pomolestować?

Posted

Trwają rozmowy z niemieckim przystojniaczkiem, oczywiście blue&tan, a przypiliło nas, bo obiecaliśmy juz kilku znajomym szczeniaczki na wiosnę, zamówienia są i na rude i na b&t...
Jeśli chodzi o kawalera, to w sumie przymierzałam się do pogadania z Gajolką, bo bardzo mi się jej Robin podoba, ale w końcu stwierdziliśmy, że warto by przytaśtać trochę nowej krwi do Polski, bo u naszych piesków jakoś natrętnie powtarza się w rodowodach Cheeky Chum's, Vojak Svejk, Celtic Alanda, Sassatown,...robi się lekko wsobna otoczka, wiec chyba się "poświęcimy"::)))). Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Posted

O Danusia to super jak bedziemy mieć wreszcie w Polsce nową krew :p . mam nadzieje , ze Wasz wybraniec ie ma w rodowodzie psów takich jak Jaskarin CADDY i [FONT=Arial]Tineetown Tru tan'd blue . Te psy przekazują cukrzycę i epilepsję , lepiej sie tych chorób wystrzegać.[/FONT]

Posted

Ufff...przejrzałam jego rodowód i nie ma w nim śladu tych zaraz:)
Wygląda na pięknego psa i odnosi wystawowe sukcesy, więc jest szansa na ładne pieski....żeby tylko "wstrzelic się" w dobry moment:)