Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koteczka nadal pilnie potrzebuje domku.
Koteczka podobno jest bezdomna od jesieni.
Na początku pani co karmi koty trzymała ją w piwnicy w klatce i mówi że kotka bardzo czysta , ona ją zaszczepiła i odrobaczyła jak również pomogła w wysterylizowaniu ( ma też koteczki książeczkę zdrowia).
Ta pani bardzo lubi wszystkie kotki a z tych bezdomnych najbardziej żal jej naszej czarnulki jak również najbardziej właśnie o nią się boi bo ona taka łaskawa i lgnie do każdego.
Sama by ją wzięła ale nie może bo ma już 3 kociaki w mieszkaniu:-(.
Ja też zresztą nie mogę bo mieszkam w wynajętej kawalerce z Tz psem i dwoma kotami (co i tak na moje warunki to bardzo dużo zwierząt).

Wczoraj jak wróciłam i poszłam na wieczorny spacerek zobaczyłam że na osiedlu znów pojawiły się nowe kotki:placz::placz::placz: 3 albo 4 młode (pewnie z tej wiosny) chyba z tego samego miotu, są takie na wpół dzikie tzn widać że chcą podejść do człowieka ale się trochę boją( ja wczoraj do nich podeszłam na 3 metry). Jeden to biały z czarnymi łatkami , drugi czarny z białym krawatem białą strzałką na czole i chyba białymi skarpetkami a trzeci taki burasek. Super się ze sobą bawią wyglądają na zdrowe.

Ta pani co karmi kociaki mówi że sama sie już pogubiła bo tu tyle tych kotów ( ja sama kojarzę naszą kicię + nowe 3lub cztery te kociaki + taki czarno biały rezydent+ jeszcze taki duży kocur + jeszcze jeden kot).
Większość tych kotów na szczęście jest dzikich ale ta kotka i te nowe brzdące powinny znaleźć jak najszybciej domki.

Co do tamtych kotów z działek to niestety nie byłam i w najbliższym czasie nie będę w tych okolicach więc nie wiem jak się sprawy mają z nimi.

Co do imienia naszej kotki to co uważasz Isabel na Kitti czy Kiarę a może porostu Czarnulka.

Posted

Postaram się porobić jak tylko będę miała czas, bo teraz cały czas jestem w rozjazdach :oops:.
Isabel wiesz jak wygląda ogłaszanie zwierzaków np w Moim Psie itp. lub takich gazetach jak oferta????

Posted

Nie robiłam nigdy ogłoszeń, ale kontakt musi być podany w stopce redakcyjnej. Przypuszczam, że można też napisać ze strony internetowej, o ile gazeta taką stronę ma.

Posted

Isabel napisał(a):
Nie robiłam nigdy ogłoszeń, ale kontakt musi być podany w stopce redakcyjnej. Przypuszczam, że można też napisać ze strony internetowej, o ile gazeta taką stronę ma.

Dzięki za wszelką pomoc;)postaram porobić jej jak najwięcej ogłoszeń w przyszłym tygodniu.
W ,,przyjaciel psa" za ogłoszenie płacisz 12 zł za każdą rozpoczętą linijkę czyli mi wyszło ok 60zł plus zdjęcie 50zł a za ogłoszenia w necie już nie pamiętam jaki cennik.
Trochę drogo, po za tym trzeba im wysłać ogłoszenie do np 6 sierpnia aby było we wrześniowym numerze czyli jak bym teraz zgłosiła Kiarę to byłaby dopiero w październiku (a mam nadzieję że do tego czasu znajdzie domek)

Posted

No nie jest na pewno bezpieczna.
Jej by się przydał choćby tymczas.
Po za tym małe zainteresowanie nią jest , pewnie dlatego że tyle ładniejszych kociaków szuka domków albo są w dużo gorszej sytuacji.
Ja jutro z samego rana znów wyjedżam do niedzieli więc nawet podnosić nie będę mogła.

Posted

Będę podnosić wątek!
A ta pani nie mogłaby jej wziąć choć na DT, przekonaj ją, że jeden kot więcej, jeden mniej nie ma takiej dużej różnicy, przecież i tak ją dokarmia, więc mogłaby jej udostępnić dom.

Posted

Już próbowałam pod pretekstem chociażby zwiększenia Kiarze szans znalezienia domku ,bo przecież wiadomo łatwiej znaleźć dom jak by była w domu to wtedy widać jak zachowuje się czy jest czysta itd to ta pani powiedziała tylko że ona czysta jest bo na początku trzymała je w klatce z kuwetką i ona tylko do kuwetki się załatwiała, a na koniec stwierdziła że ma już3 i więcej nie może bo ma też i rodzinę i inne obowiązki , więc nie naciskałam, ale będę jeszcze próbować (delikatnie).

Posted

Szkoda, no ale na siłę nic się nie da.
Jakiego dokładnie koloru jest Kiara, bo całkiem czarna to chyba nie? Mnie się wydaje, że ona jest bardziej brązowa, jeżeli tak, to trzeba by tę jej barwę wyeksponować w ogłoszeniach.