ayshe Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 [quote name='Eddiii']A ja mam pytanie do Tresserki. Mało sie tu odzywam na forum (prawie wcale), ale zagładam czasami i czytam. Mam ONka 7 miesiecy. Miałam i mam nadal duzo checi do pracy z nim, ale.... Mamy przeciwskazania lekarskie do przeciążania kończyn :( i jak to pogodzić ze szkoleniami i pracą z psiakiem? Jestem w kropce i nie wiem co robić. Skończyliśmy przedszkole i chodzimy na PT. Choc wet mówi: żadnego skakania, aportowania, gonitw z psami. Ale jak takiemu maluchowi odmówić tego co najbardziej uwielbia? I jak rozładować inaczej jego ogromną energie? A ja bym chciała coś wiecej .. :)[/quote]praca wechowa-slady:lol: Quote
asher Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 [quote name='ayshe']nie kazde szkolenie to sport.nie kazde szkolenie to ...hmm....tresura.ja niestety nigdy nie zgodze sie na traktowanie onka jako ozdobnika domowego.nic na to nie poradze.[/quote] A ja uważam, że nie ważne, jaką rolę pełni dla człowieka pies, nie ważne, czy jest "ozdobnikiem", czy psem służbowym. [U]Ważne jest tylko jedno - żeby pies był szczęśliwy.[/U] ONki są szczęsliwe, jak mogą sobie popracować. Dlatego własciciel powinien to psu tej rasy zapewnić. I przeciez nie muszą to od razu być profesjonalne szkolenia, czy oficjalna służba. Równie dobrze moga to być namiastki: szkolenie na własną rękę, czy zabawa, wymagająca od psa użycia szarych komórek. Byle dać psu coś do roboty, zmęczyć go trochę, nie tylko fizycznie, ale i psychicznie :) Quote
Szira/Gosia Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 [quote name='ayshe']Gosia a ty nie przesadzaj:razz: z tymi moimi zaslugami w robieniu sziry.pomieszkala u mnie tylko troszku:cool3: .[/QUOTE] Nie bądź taka skromna:oops: bo ja i tak swoje wiem:lol: i zdania nie zmienię.:cool3: Quote
ayshe Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 :mdrmed: asher-o to mi chodzilo.jesli nie chcemy zeby ktokolwiek nam zarzucal ze onki to sie kanapowce zrobily-robmy cos z tymi psami.Gosia-dzisiaj cie kopne:mad: .przestan ja cie prosze.dla mnie najwieksza frajda jest to ze AKCEPTUJESZ juz onkowa ...nature.......swojego psa.to podstawa,fundament-a reszta juz przychodzi z praca.jesli jednak nasz onek to zrodlo ciaglej frustracji bo nie jest cywilem:cooldevi: to nic z pracy z nim nie bedzie.trzeba zaakceptowac swojego onka.jego wady.a wtedy mozna zaczac budowac z nich zalety . Quote
ayshe Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 boszsze ochryplam po dzisiejszym szkoleniu:mad: :lol: Quote
monisieczka Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 A moja maleńka sunieczka po zajątkach (czytaj huski:mad:) musi do psychoanalityka:wallbash:, ja na turnus regeneracyjny :lol:. Quote
ayshe Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 ale warowala po psychonalizie juki nie?:mad: :lol: .a tobie po co ta regeneracja toz kwitnaco wygladalyscie obie dzis:cool1: :diabloti: Quote
Ewa-Jo Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 [quote name='ayshe']boszsze ochryplam po dzisiejszym szkoleniu:mad: :lol:[/quote] no jak ktoś sadystycznie wyżywa się na biednych właścicielach to sam sobie..... I po co było tak wrzeszczeć można było spokojnie delikatnie i wszystko byłoby o.k. :evil_lol: Quote
Ewa-Jo Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 [quote name='monisieczka']A moja maleńka sunieczka po zajątkach (czytaj huski:mad:) musi do psychoanalityka:wallbash:, ja na turnus regeneracyjny :lol:.[/quote] Moni to pieski zostawimy u niedobrego tressera :crazyeye: będzie im dobrze :evil_lol: -tresser będzie szczęśliwy bo będzie miał o dwa diamęciki więcej :diabloti: -będzie musiała ich sama uczyc bo inaczej zwariuje :multi: a my w tym czasie na turnusik regeneracyjny . Jak wrócimy z turnusika to pieski będą wyszkolone :multi: zły tresser straci troche poweru :eviltong: i będzie dla następnych kursantów dobrym treserem :multi: i wszyscy będą zadowoleni / no moze psy będą musiały potem pojechac na turnus odstresowujący :cool1: ale w sumie to będzie O.K.:sweetCyb: Quote
ayshe Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 no planiki to wy macie super normalnie:mad: :diabloti: .cfaniaczki. Quote
monisieczka Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Niezwykle Groźna Tresserka zapewniła, że się nie wyspimy w sobotę....Wiesz jak tam dojechać? Quote
monisieczka Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Do Groźnej Tresserki - szkolenie Juki daje rezultaty:evil_lol:. Słodka morda nawet zawarowała ze trzy razy i to bez wspomagania:mad: Quote
Szira/Gosia Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 [quote name='monisieczka'] szkolenie Juki daje rezultaty:evil_lol:. Słodka morda nawet zawarowała ze trzy razy i to bez wspomagania:mad:[/QUOTE] :klacz: :klacz: :klacz: Quote
ayshe Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 sobota 9 aktualne.:diabloti: .norasek zostal zszokowany wredota tego swiata i postanowila z nim nie zadzierac jak dotad:diabloti: Quote
monisieczka Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Biedny Norasek ma rozwalone ucho, nie powiem przez kogo :angryy:. Mam nadzieję, że jakoś przeżyje i zemsta bedzie słodka :2gunfire: hehehe. Durna pańcia jeszcze musi chiba do jakiegoś żłobka dla dwónożnych bo jakoś nijak nie umi pracować z kundlem....Podobno praktyka czyni mistrza tylko nie wiem czy Niezwykle Groźna Tresserka to zdzierży :lol: Quote
ayshe Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 a nie sciely sie przypadkiem dzisiaj z Libra?ja wytrzymam wszystko-nie martw sie:cool3: :lol: Quote
Ewa-Jo Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 [quote name='ayshe']a nie sciely sie przypadkiem dzisiaj z Libra?ja wytrzymam wszystko-nie martw sie:cool3: :lol:[/quote] Nie to Libra udokumentowuje swoje przewodnictwo.Norasek nie walczy jest o ponad miesiąc młodszy.Znają się od zawsze.Norasek jako ostatnia i najmłodsza dobiła do 5 bachorów z pola. Quote
ayshe Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 aa jasssne:lol: .to szefowa dzisiaj troszke :cool3: zostala tenteges przez chite:mad: :roll: :lol: Quote
Ewa-Jo Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 [quote name='ayshe']aa jasssne:lol: .to szefowa dzisiaj troszke :cool3: zostala tenteges przez chite:mad: :roll: :lol:[/quote] I tak lepsza Chita od Juki.Jak widziałam to małe szaleństwo na Norasku to mowe mi odjeło. Birma Anki przy niej to spokojna suńka. Norasek jednak nie ma farta na tresurce -chociaż jej niemiłe przygody nie są związane z samą nauką. Quote
monisieczka Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Bo to wszystko przez to że Norasek jest małą kanapową psiutką:cool3:. Gdyby troszku urosła to by nie dała sobie w kaszę dmuchać a w zasadzie targac za ucho. Teraz w ramach rekonwalescencji pańcio mizia maluszka. Quote
Ewa-Jo Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 [quote name='monisieczka']Bo to wszystko przez to że Norasek jest małą kanapową psiutką:cool3:. Gdyby troszku urosła to by nie dała sobie w kaszę dmuchać a w zasadzie targac za ucho. Teraz w ramach rekonwalescencji pańcio mizia maluszka.[/quote] Może jednak niech nie rośnie bo Joshua nie zmieści się do samochodu .No to jak Monisiu a może wstaniesz na 8 rano jutro???hihihihihihi Quote
Alix Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Nastawilam wlasnie budzik na 6 :30:eek::eek2::crazyeye::wallbash: wiec moze uda mi sie doczlapac na 8 :cool1: Ewa - Jo jak jutro przyjezdzasz? Jesli dotre na cypelek moge Was z Joshem zabrac na agility samochodem. Chyba ze sie boisz...:diabloti: Quote
Ewa-Jo Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 [quote name='Alix']Nastawilam wlasnie budzik na 6 :30:eek::eek2::crazyeye::wallbash: wiec moze uda mi sie doczlapac na 8 :cool1: Ewa - Jo jak jutro przyjezdzasz? Jesli dotre na cypelek moge Was z Joshem zabrac na agility samochodem. Chyba ze sie boisz...:diabloti:[/quote] A powinnam się bać????:crazyeye: Jeżeli nas zabierzesz to będziemy wdzięczni ,a najbardziej będzie ci wdzięczny Marek bo inaczej by musiał po nas przyjechać. Do zobaczenia jutro!!!! Ja nastawiam budzik na 7.:shake: Quote
monisieczka Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 tylko wam pokażę jak durny pańcio pociesza psiutke po spotkaniu z Groźną Tresserką:lol:[IMG]http://monisieczka.fm.interia.pl/niunius%20z%20tausiem2.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts