Jump to content
Dogomania

Do Polski przyjechały dwie suczki charta środkowazjatyckiego tazy...

Recommended Posts

Posted

Do Polski przyjechały dwie suczki charta środkowazjatyckiego tazy. W ten sposób mamy już 4 tazy w kraju. Chętnie pokazałbym Wam zdjęcia, ale nie mam czasu na przerabianie ich rozdzielczości. Wstawiam zatem jedno, a zainteresowanych zapraszam na charcie strony.

[FONT='Times New Roman'][img]http://img295.imageshack.us/img295/3712/giurza01tn4.jpg[/img][/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][img]http://img350.imageshack.us/img350/4808/sajgagiurza01fu3.jpg[/img][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][img]http://img350.imageshack.us/img350/1871/sajgagiurza02rz7.jpg[/img][/SIZE][/FONT]

Posted

Suczki przyjechały z Kazania w Rosji.

Obie mieszkają w Szczecinie, więc możesz umówić się na wspólny spacer z właścicielami. Jedna mieszka z psem tazy o imieniu Wicher, druga mieszka sama u swoich nowych właścicieli.
Jeśli chcesz, to podam Ci przez prywatną wiadomość kontakt na właściciela Wichra i Giurzy.

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 7 months later...
Posted

[quote name='MarcinB']Do Polski przyjechały dwie suczki charta środkowazjatyckiego tazy.

[/quote]
Te dwie sunie których zdjęcia wstawiłeś mają bardzo fajne kolorki - jak się nazywa ten typ umaszczenia ( jak dla mnie to taki srebrny i złoty "metalic":lol:)?

Posted

[quote name='arrakis']Te dwie sunie których zdjęcia wstawiłeś mają bardzo fajne kolorki - jak się nazywa ten typ umaszczenia ( jak dla mnie to taki srebrny i złoty "metalic":lol:)?[/quote]

Jedna suka jest szara. Kolor drugiej jest określany przez Rosjan jako korzenny.

Posted

[quote name='MarcinB']Jedna suka jest szara. Kolor drugiej jest określany przez Rosjan jako korzenny.[/quote]

Zeszłej zimy zobaczylam pod moją piekarnią cudną sunię:crazyeye:
Czekalam na wlaściciela ,i na moje pytanie czy to jest tazy?
zaskoczony odpowiedzial- tak

ja mialam przy sobie swoje dwa upiorki
ale z radoscia przygladalam sie przepieknej charciczce o cudnej maści:lol::lol:
Czesto widuję ją ,mieszkamy blisko siebie:lol:.
Pięknie wyrosła teraz to już dostojna charciczka:loveu:
W niedalekim parku Noakowskiego widuję też czasami
prawdopodobnie jej siostrę?
Jest troszkę innej masci bardziej żółtawa?
Ale piszesz że powinien z nią być pies/
A ja widziałam ją zawsze pojedyńczo-tzn z włascicielem,
a może to jeszcze inna tazy w Szczecinie:lol:???

Posted

[quote name='AMIŚKA']
Jest troszkę innej masci bardziej żółtawa?
Ale piszesz że powinien z nią być pies/
A ja widziałam ją zawsze pojedyńczo-tzn z włascicielem,
a może to jeszcze inna tazy w Szczecinie:lol:???[/quote]

Tak, jedna jest bardziej "żółtawa" i właśnie ta mieszka z psem tazy, bratem mojego Unura. Jeśli widziałaś ją pojedyncz, to raczej przypadek. Spotkać tazy to wielka rzecz, jest ich tak mało. :-)