MarcinB Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Do Polski przyjechały dwie suczki charta środkowazjatyckiego tazy. W ten sposób mamy już 4 tazy w kraju. Chętnie pokazałbym Wam zdjęcia, ale nie mam czasu na przerabianie ich rozdzielczości. Wstawiam zatem jedno, a zainteresowanych zapraszam na charcie strony. [FONT='Times New Roman'][img]http://img295.imageshack.us/img295/3712/giurza01tn4.jpg[/img][/FONT] Quote
MarcinB Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3][img]http://img350.imageshack.us/img350/4808/sajgagiurza01fu3.jpg[/img][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][img]http://img350.imageshack.us/img350/1871/sajgagiurza02rz7.jpg[/img][/SIZE][/FONT] Quote
Inez Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote]Do Polski przyjechały dwie suczki charta środkowazjatyckiego tazy.[/quote] Nareszcie! :) Są piekne. Skąd zostały sprowadzone? Quote
MarcinB Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Suczki przyjechały z Kazania w Rosji. Obie mieszkają w Szczecinie, więc możesz umówić się na wspólny spacer z właścicielami. Jedna mieszka z psem tazy o imieniu Wicher, druga mieszka sama u swoich nowych właścicieli. Jeśli chcesz, to podam Ci przez prywatną wiadomość kontakt na właściciela Wichra i Giurzy. Quote
madziaaa Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Cuuuda! za równo te dorosłe jak i maleństwa:jumpie: W ogóle wszystkie charty to moja druga wielka miłość ;) Quote
Mraulina Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Jestem zapsiona. Gdyby nie to... Ale może kiedyś....... Quote
arrakis Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='MarcinB']Do Polski przyjechały dwie suczki charta środkowazjatyckiego tazy. [/quote] Te dwie sunie których zdjęcia wstawiłeś mają bardzo fajne kolorki - jak się nazywa ten typ umaszczenia ( jak dla mnie to taki srebrny i złoty "metalic":lol:)? Quote
MarcinB Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 [quote name='arrakis']Te dwie sunie których zdjęcia wstawiłeś mają bardzo fajne kolorki - jak się nazywa ten typ umaszczenia ( jak dla mnie to taki srebrny i złoty "metalic":lol:)?[/quote] Jedna suka jest szara. Kolor drugiej jest określany przez Rosjan jako korzenny. Quote
AMIŚKA Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='MarcinB']Jedna suka jest szara. Kolor drugiej jest określany przez Rosjan jako korzenny.[/quote] Zeszłej zimy zobaczylam pod moją piekarnią cudną sunię:crazyeye: Czekalam na wlaściciela ,i na moje pytanie czy to jest tazy? zaskoczony odpowiedzial- tak ja mialam przy sobie swoje dwa upiorki ale z radoscia przygladalam sie przepieknej charciczce o cudnej maści:lol::lol: Czesto widuję ją ,mieszkamy blisko siebie:lol:. Pięknie wyrosła teraz to już dostojna charciczka:loveu: W niedalekim parku Noakowskiego widuję też czasami prawdopodobnie jej siostrę? Jest troszkę innej masci bardziej żółtawa? Ale piszesz że powinien z nią być pies/ A ja widziałam ją zawsze pojedyńczo-tzn z włascicielem, a może to jeszcze inna tazy w Szczecinie:lol:??? Quote
MarcinB Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 [quote name='AMIŚKA'] Jest troszkę innej masci bardziej żółtawa? Ale piszesz że powinien z nią być pies/ A ja widziałam ją zawsze pojedyńczo-tzn z włascicielem, a może to jeszcze inna tazy w Szczecinie:lol:???[/quote] Tak, jedna jest bardziej "żółtawa" i właśnie ta mieszka z psem tazy, bratem mojego Unura. Jeśli widziałaś ją pojedyncz, to raczej przypadek. Spotkać tazy to wielka rzecz, jest ich tak mało. :-) Quote
Recommended Posts