Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
A ja chce byc ale nikt mnie samej do Łodzi nie pusci.... :cry: :cry: :cry:

Mona to może wejdź na topic wystawy i tam zagadaj kto jedzie z Krakowa....w Łodzi będzie 6 klubówek więc na pewno znajdzie się ktoś kto Ciebie weźmie.... :wink:

Posted

My też byśmy chciałybyśmy z naszym Artim (sheltie) się tam wybrać. Będzie miał 4 miesiące i może pomyślimy o wystawieniu go w klasie baby :) (będzie taka?) Jesteśmy w wystawianiu zupełnie zielone :niedowia: dlatego nie na pewno. Do tego nie wiemy jak ze zgłoszeniem i zarejestrowaniem w Związku bo nasz maluch będzie miał rodowód ukraiński. Do kiedy są zgłoszenia? i wogóle jakbyście mogli mi dać parę uwag i porad co do przygotowania formalnego i przygotowania pieska?

Dzięki :P

Posted

refri!!!

Oczywiscie na wystawie bedzie klasa baby więc śmiało możesz pojawic się ze swoim maluchem.Co do przygotowania to postaraj się nauczyć maluszka trochę chodzić przy nodze(ja tez to ćwiczę z Vegą), spróbuj go ustawiać i dotykać aby się oswajał juz na przyszłość.Do wystwy jest jeszcze sporo czasu więc sądzę, że poradzisz sobie.Co do rodowodu to jak najszybciej idź do związku i załatw tą sprawę.Do wystawy powinnas mieć go z [powrotem a jeśli nie to na zgłoszeniu piszesz adnotację "w nostryfikacji". Z numerem rejestracyjnym nie powinno być problemu. Jesli ja nie dostanę rodowodu Vegi do wystawy to powiedzieli, ze dadzą numer rej. wczesniej.Jakby co służę pomoca.Mozemy się wybrac do zk(najlepiej w środę jesli Ci pasuje)bo ja też musze jechac.

Pozdrawiam

Diana

Posted

Refri,

A masz juz rodowod od hodowcy?Moja znajoma mieszkajaca rowniez w Łodzi kryła swoim psem na Ukrainie za szczeniaka.Dostała malucha od tamtej hodowczyni,psiak juz ma chyba8 msc a ona dalej nie ma rodowodu.Hodowczyni ich ciagle przeprasza, ale papierku nie maja w rece. Wczesniej tez kryli u niej, szczeniaka sprzedali , ale jego papiery nie zginely w tym całym ukraińskim śmietniku... :roll:

Posted

No i tutaj jest chyba problem :( Nasza metryka co prawda jest już w Kijowie oddana do związku ale nie mamy pojęcia ile to zajmie czasu :-? (załatwiamy już poza hodowcą na własną rękę).

Mamy po raz pierwszy pieska z rodowodem i do tego (chyba dla utrudnienia :stupid: ) upatrzyłyśmy go na Ukrainie :wink: Ale cóż :roll: poczekamy zobaczymy 8)

Jak się nie da go wystawić to i tak przyjdziemy (czy można z pieskiem?)

Diana14:

Dzięki ale nie chcę Cię zatrzymywać bo b. cięzko mi samej umówić się z mamą i dlatego wyślę ją po pracy :wink:

PS. Wybieramy się do psiego przedszkola w sierpniu. A Ty?

Posted

Dzięki nice_girl :P ale coś mi się wydaje że masz rację i to trochę długo potrwa - oby nie :wink: .

A nie wiecie może jak wygląda wystawianie psa z rodowodem np. ukraińskim?

Posted

Nie ma żadnej różnicy.Kiedy dostaniesz już ten rodowód to oddaj go jak najszybciej do nostryfikacji.Gdy bedziesz miał ukraiński to bedziesz musiał wystawiać psa jako wystawca zagraniczny, a to oznacza dodatkowe koszty :roll:

Posted

Noooo to troszkę kiepsko :o :( :evil:

nice_girl:

Gdy bedziesz miał (...) to bedziesz musiał ...

Powinno być: miała i musiała

:wink:

Posted

refri

Ja na razie nie wybieram się z Vegą do psiego przedszkola.Wyszkoliłam juz jednego piecha i teraz zrobię to samo z Vegą.Na razie ćwiczymy w domu i na spacerkach a później pójdziemy na PT I :lol:

• 5 weeks later...
Posted
Ja bede tam z moimi schipperami i moze bede sekretarzem ringowym:-) Trzymam za wszystkich kciuki:-)

Jak to!Ja co roku jestem!To znaczy jesteś z oddziału łódzkiego?

Napisz coś jeszcze :wink:

A teraz to co obiecałam czyli szczegółowe info na temat wystawy.

XVI KLUBOWA WYSTAWA PSÓW PASTERSKICH NIEPOLSKICH

ŁÓDŹ 19.09.2004

Związek Kynologiczny w Polsce-Oddział w Łódzi

Al.Kościuszki 48, 90-427 Łódź, tel./fax(0-prefix-42)637-62-62, 637-66-00, 657-00-31

Termin przyjmowania zgłoszeń upływa z dniem 31.08.2004

Opłaty za zgłoszenia:

Wystawcy krajowi:

65 zł-za pierwszego psa (z katalogiem)

60 zł-za kazdego następnego psa

30 zł-za psa zgłoszonego do klasy Szczeniąt i Baby

Klasa Weteranów bezpłatnie pod warunkiem wystawienia psa

Wystawcy zagraniczni:

30 euro-za każdego psa (z katalogiem)

Opłata w dniu wystawy: 100 zł

Opłaty za zgłoszenia i reklamy prosimy wpłacać na nasze konto:

Pekao S.A. VI O/Łódź, nr 35 1240 3031 1111 0000 3426 6805

Zaproszeni sędziowie:

Jean-Luc Lagasse - Francja - Owczarek szkocki "Collie" długowłosy i krótkowłosy

Tibor Gellen - Węgry - Bearded Collie, Borded Collie, Owczarek staroangielski Bobtail, Owczarek szetlandzki, Owczarek wegierski Komondor, Mudi, Puli, Pumi, Shiperke

Jaroslav Zembjak - Słowacja - OWczarki belgijskie

Otakar Vondorous - Czechy- Australian Cattle Dog, Australian Shepherd, Bergamasco, Biały Owczraek szwajcarski, Bouvier des Flandres, Ceskoslovensky Vlcak, Owczarek południoworosyjski Jużak, Slovensky Cuvac.

Posted
Ja bede tam z moimi schipperami i moze bede sekretarzem ringowym:-) Trzymam za wszystkich kciuki:-)

A może będziecie na innych ringach :wink:

Posted

A może będziecie na innych ringach :wink:

Hehe....Jutynka już wszystko jasne.....wiem kto to Gacka i nawet w związku ją widziałam kilka razy...ale ja nieskapliwa jestem....:/

A tak wogóle to Gacka tez ma corgisie...tak jak Ty :P

Posted

A tak wogóle to Gacka tez ma corgisie...tak jak Ty :P

No ja to wiem :P Ona ma nawet wujka Klio :wink:

Jak tam uszka małej rozrabiary? :D

o kurna...rodzinka na dgm?

Uszka Vegi coś sie nie słuchają..... :-?