Matisse Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Rudzielec nazywa się Athamas Trojsky Kun, w domu Ataś, Atek, bully i inne pochodne. A jeśli chcecie postudiować ciekawe imiona rodowodowe zapraszam na strone hodowli Staff-ka :lol: Kasia to chyba ze złośliwości takie imiona wymyśla, żeby właściciele mieli problem z wymówieniem och później :lol: :lol: Quote
Kati Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Tak, Staff-ka to chyba specjalnie robi :lol: , ale jest jeszcze kilka hodowli nazywających psy w podobny sposób. :wink: Quote
nice_girl Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Mi się bardzo podobają imiona forumowej sh_maniak :D Np.: Don't Worry Be Happy, DJ Golden Celvin Clein czxy Born to Be Sibirian Lord :D Quote
sh_maniak Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Mi się bardzo podobają imiona forumowej sh_maniak :D Np.:Don't Worry Be Happy, DJ Golden Celvin Clein czxy Born to Be Sibirian Lord :D Dzieki Justynko :D Poniżej imiona naszych malców: Miot A: Always Coca-Cola Ally McBeal Always I'll Love You Andy McDowell Always I''ll be my best friend Miot B: BORN TO BE SIBERIAN BARON BE MY WHITE LADY BRIDGET JONES BLAZING STAR BORN TO BE SIBERIAN LORD BROOKE SHIELDS BLACK DIAMOND BRIDGET BARDOT BRAWN DIAMOND Miot C: COME IN COPA CABANA COME ON COME UP CUP OF COFFEE Miot D: DELICIOUS CHOCOLATE LOLLIPOP DENCER GOLDEN DEMI MOORE DON'T WORRY BE HAPPY-CARIE DJ GOLDEN DAFFODIL DJ GOLDEN CALVIN KLEIN DJ RED DAWID COPERFIELD Miot E: Imiona juz są, ale malców jeszcze nie ma :cry: Dzięki Justynko za pomysły :D Quote
Samba Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Super temat! Moja Samba jest po prostu SAMBA od Jaskolek, przy takim imieniu trudno kuglowac 8) Caly miot nazwany byl muzycznie (i wcale nie na te sama litere), moja psica od poczatku byla najwiekszym rozrabiaka, stad dostalo jej sie Samba. Najdelikatniejsza suczka zostala nazwana Suita, byl jeszcze Jazz, Rock, Nuta, pozostalych imion nie pamietam. Jezeli kiedykolwiek w przyszlosci bedziemy miec szczenieta (ale nie przy Sambie, bo jej nie bede wyrabiac papierow hodowlanych), to bede je nazywac, korzystajac z atlasu geograficznego. Na przyklad same wyspy, albo same stolice, albo same przyladki (wbrew pozorom jest tego tak duzo, ze da sie powybierac wiele imion zaczynajacych sie na te sama litere w ramach tej samej "kategorii" geograficznej). Tufi daj pracke czym predzej, sama jestem ciekawa, jak ludziska nazywaja swoje zwierzatka. Ja nazywam nawet rybki akwariowe :D Quote
nice_girl Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Samba, Jak to nie na taka samą literę? :hmmmm: Jest taka możliwość w ZK? :roll: Quote
Yoshko Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Głownie oddział warszawski słynie z tego że szczenięta nie mają imion na tą samą literę,....no ale cóz ,to stolica. Quote
Samba Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 A wiecie, ze nie wiem, jak to jest z tymi literami? Wiem, ze kiedys byl przymus nazywania calego miotu na te sama litere, ale byl tez kiedys przepis mowiacy o tym, ze tylko 6 szczeniat dostaje metryczki, a teraz go juz nie ma... Pomyslalam, ze z tymi literkami jest tak samo. W kazdym razie w miocie Samby byly rozne literki i to jakos przeszlo :D Z drugiej strony wygodnie jest nazywac caly miot na te sama literke, a jeszcze wygodniej nazywac kolejne mioty wg kolejnych liter alfabetu :D Zwlaszcza, jak ktos ma czesto szczeniaki. Wlasciwie, to mozemy sie zabawic :D i wymyslic 8 imion (cztery suczki, czterech facetow) dla pieskow z miotu "U" (jakos nieczesto sie spotyka mioty "U" :D :D :D ). Najlepiej, zeby imiona mialy jakas wspolna mysl przewodnia. Ukraina Uganda Urugwaj Uzbekistan USA Hmmm... wiecej nie znalazlam... Quote
sh_maniak Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Jak to nie na taka samą literę? :hmmmm: Jest taka możliwość w ZK? :roll: Od jakiegoś czasu jest taka możliwość, ja jednak wolę nazywć cały miot na tę samą literkę :) Zapomniałam jeszcze napisac imion naszych psów: Fenix - Phonix Bily Soutok Fibi - Diamond Flash Siwash Legend Kuleczka - Copa America Wilczy Kieł Rubin - Potęga Naturalności DJ Golden Calvin Klein jeszcze nie przybyła do nas, bo jest za malutka, ale imie juz ma :D Asanpi - Tiwaye Asanpi dla Potęgi Naturalności Eskimoski Domek Czekamy jeszcze na nowego chłopaka imienia rodowodowego jeszcze nie znam, ale po domowemu będzie Ohako. Quote
tynka Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Moja sunia - rodowodowo ma Fabia Leopardus w domu też Fabia (kiedyś) ewoluowało do Biśka, Bibi, Bobson, Bobas a skończyło i stanęło na :oops: :roll: Bobek... jakoś do nie j to zupełnie niewytłumaczalnie pasuje... pies - rodowodowo Shepherd (fajne imię dla owczarka ;-) ) Oroya Terwipon po domowemu po prostu Szep, Szepcio ewentualnie Byku z Platsiku (to wtedy kiedy pręży się przed suczką ;-) ) ps. nie wiecie może czy jest zarejestrowana nazwa hodowli - Oksymoron bądź Oxymoron??? plisss..... Quote
sh_maniak Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 ps. nie wiecie może czy jest zarejestrowana nazwa hodowli - Oksymoron bądź Oxymoron??? plisss..... Mi się juz ta nazwa obiła o uszy, czyli chyba jest :( Quote
nice_girl Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Ja mam już pomysły na imionka dla moich szczeniaczków: Canasta,Callabra, Con Quien, Combo, Cassino, Cribbage- wszystkie to gry w karty :D Quote
sheltomaniak Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Wow swietne :) ja tylko umiem dobrze grać w Canaste :P Quote
Kati Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 ja tylko umiem dobrze grać w Canaste tak jak ja, o pozostałych nie słyszałam. :wink: Quote
nice_girl Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Bo niektóre nazwy są tylko odmianami poszczególnych gier :wink: Np. Con Quien jest to meksykańska gra, od której wywodzi się Remik Gin, Cassino z kolei to turecka nazwa Callabry :wink: Quote
Leni Posted August 28, 2004 Posted August 28, 2004 Butcher zwany Buczkiem, Pączkiem a aktualnie Buniem w rodowodzie ma Dzidziusia Lancelota - makabra :evilbat: Quote
Dzidtka_Gl Posted September 3, 2004 Posted September 3, 2004 odp na pytanie w 1 poście :) UNIQUE GIRL Azurowa Amhara FCI w domu ma na imię Boogi Orlane`s American Made to DJ BRAWURA Kontekst to Brawura a OBERŻYNA z Wielowa to Tośka sama lubie nadawac oryginalne imiona szczeniakom z mojej hodowli i tat ŻUBRZYK z Czańca to MAX ŻUBRÓWKA z Czańca to PANDA ZALOTNA z Czańca to PSOTKA idealnie do niej to imię pasuje :) WYBRANEK z Czańca to FIDO kolejne imiona dla nowych PONów i lhasaków szykuje ale cos dziewczynki nie mają cieczki :) Quote
kasja Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Mój yoreczek to LINDA EVANS, a wołamy na nią SISI :D Quote
Krystynah Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 U mnie jest: TIGA Pod Jabłonią - LABA NAVIA Leminiscatus - NAVIA RUHUHU Leminiscatus - RUDA NZORO Leminiscatus -CHOJRAK RAHAD Leminiscatus - BAZYL Szczeniaki u mnie maja imiona bedace nazwami rzek; jak juz kiedys chyba pisalam moje ulubione to RUHUHU i NAGARAGAWA. Wiedzieliscie ze sa takie rzeki? ;-) ;-) ;-) Quote
Krystynah Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 A "rzeczne" imionka moich maluchow to: MIOT N NAGARAGAWA Leminiscatus NAVIA Leminiscatus NZOLA Leminiscatus NAHE Leminiscatus NARI Leminiscatus NIGER Leminiscatus NECKAR Leminiscatus NZORO Leminiscatus MIOT R RUHUHU Leminiscatus RUVU Leminiscatus RAHAD Leminiscatus RONURO Leminiscatus RAMU Leminiscatus RAPTI Leminiscatus RODAN Leminiscatus Quote
nice_girl Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Krystyna, Niezwykle orginalne imiona,a ja takie lubię :D :wink: Quote
Krystynah Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Wielkie dzieki ! ;-) Ja najbardziej lubie moment jak maluchy sa juz na swiecie a do nas przychodza nasi przyjaciele z wielkim atlasem geograficznym i przy piwku,winku,kawce (niepotrzebne skreslic) wynajdujemy co fajniejsze nazwy rzek na imionka dla maluchow. to juz taka nasza "nowa tradycja" ;-) Quote
musia Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Ponieważ tradycyjnie gończe i ogary powinno nazywać się muzycznie (bo "grają" - szczekają podczas gonu za zwierzem) toteż mój Gończy Polski to OPUS = dzieło muzyczne. Był jeszcze Orlik. Siostra mojego psiura to Orawa. Quote
gordonka Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 moje gordoniaste maja imiona rodowodowe Zira i Zambia tak zostalo i jes t OK Quote
berenika Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Mój sznaucer to ALTER EGO Nergal , a w domu Alter. Quote
Recommended Posts