Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='osobek']wymienione razem, bo wszystkie sprawiaja bol.[/quote]

Nie dlatego, ale dlatego ze wyszło to z kontekstu rozmowy który akurat był taki ze wymieniła wszystkie blizny. Wiec nie doszukuj się ukrytych podtekstów.

Posted

[quote name='ara']Z pewnością znajdziesz i takich;)

jakos sie nie spotkalam z takim jeszcze

Myślę, że to nie ten wątek;)[/quote]

a ja mysle ze ten bo nawiazuje do bolu jakie rzekomo sprawia obciecie ogona 3 dniowemu szczeniakowi. a cala reszta tych zabiegow jest dla was w porzadku. wnioskuje to z tego, ze cale dnie spedzacie na wyszukiwaniu przeroznych argumntow mniej lub bardziej rozsadnych za zaprzestaniem kopiowania. moze rozpoczniecie tez taka pikiete jak tu w spraiwe tatuowania badz kastracji.

caly dzien moglybysmy chyba ta jalowa dyskusje prowadzic, wiec ja odpuszczam, poniewaz uwazam jest bezsensu dalsze rozdmuchywanie tematu. ja nie przekonam ciebie, ty nie przekonasz mnie.

Posted

[quote name='LALUNA']Nie dlatego, ale dlatego ze wyszło to z kontekstu rozmowy który akurat był taki ze wymieniła wszystkie blizny. Wiec nie doszukuj się ukrytych podtekstów.[/quote]
to odpowiedz nie na twojego posta wiec sie nie wtracaj, tylko czytaj ze zrozumieniem.

p.s. moze mi wkoncu odpowiesz o tych smyczach co??

Posted

[quote name='LALUNA']

A co do blizn na ogonie;[/quote]

jskoro teraz tak na to narzeka to mogła zwrócic na to uwagę przy zakupie psa! :p

nasz ogonek wyglada tak:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/249/227fbfd2bcf98509.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='osobek']to odpowiedz nie na twojego posta wiec sie nie wtracaj, tylko czytaj ze zrozumieniem.

p.s. moze mi w koncu odpowiesz o tych smyczach co??[/quote]

[SIZE=3][COLOR=seagreen][B]1/ proponuje skorzystać z funkcji "cytuj"[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=seagreen][B]2/ proponuje skorzystać z działu "Prawo" i wybrać odpowiedniejszy temat[/B][/COLOR] [/SIZE]

Posted

[quote name='LALUNA'][SIZE=3][COLOR=seagreen][B]1/ proponuje skorzystać z funkcji "cytuj"[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=seagreen][B]2/ proponuje skorzystać z działu "Prawo" i wybrać odpowiedniejszy temat[/B][/COLOR] [/SIZE][/quote]

:evil_lol:

a ja proponuje ci nauczyc sie wkoncu czytac ze zrozumieniem. a nie pisac ciagle od rzeczy.
mozesz mi odpowiedziec w jakims innym temacie jak wolisz. bede czekac

Posted

[quote name='twiggy']
nasz ogonek wyglada tak:
[/quote]

Twiggy ale ona dokładnie mówiła, kiedy widac a kiedy nie widac blizny

[QUOTE]na szczęście widoczne są tylko po strzyżeniu, bo potem sierść je przykrywa i ich nie widać. [/QUOTE]

Twojego psa sie nie strzyże, wiec nic dziwengo ze nie widzisz blizny.

Posted

[quote name='LALUNA']Twiggy ale ona dokładnie mówiła, kiedy widac a kiedy nie widac blizny

Twojego psa sie nie strzyże, wiec nic dziwengo ze nie widzisz blizny.[/QUOTE]
A porównaj długość sierści obu tych psów...

Posted

[quote name='LALUNA']

Twojego psa sie nie strzyże, wiec nic dziwengo ze nie widzisz blizny.[/quote]

to jaka niby dlugosc siersci ma strzyzony sznaucer a jaka niestrzyzony wyzel? moim zdaniem porywnawalna. a blizn nie widac u psa Twiggy bo jest porzadnie ogon skopiowany. ja na moich wytrymowanych psach tez nie widze blizn (a sa wtedy lyse :cool3:)

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']A porównaj długość sierści obu tych psów...[/quote]
Raczej chyba ujęcie zdjęcia. Bo z boku i z tej odleglosci u psa Dorotak też nic by nie było widać. Co nie zmienia faktu że blizna byłaby :cool1:

Proponuje aby Twiggy zrobiła dokładnie to samo ujecie swojego psa z tej samej odleglosci.

Posted

przed chwila twierdzilas ze wlos strzyzony u jednego a u drugiego nie i dlatego nie widac blizny. teraz juz ujecie, a zaraz sie pewnie dowiemy ze swiatlo nie takie, ze ostrosc zla itp.

Posted

Twiggy-ostrzyz go!:lol:

i zrob zdjecie!:cool3:

wtedy Ci uwierza,ze blizna po obcieciu ogona jest widoczna bardzo rzadko,i na ogol wtedy,gdy ktos tego nie dopilnowal w odpowiedni sposob (to tak samo-jak niedopilnowane ,stojace uszy u sznaucera mini....-niby blizny nie ma,pies happy ,ale jak kreton wyglada i oceny dsk nie dostanie...)

Ten sie do hodowli nie zakwalifikuje jako reproduktor-ale jesli bedzie suką-jak najbardziej.Dopuszczamy wiec do hodowli wadliwe ucho,pańcio kryje suczke 4 razy i wypuszcza na swiat okolo 20 nowych ,slicznych szczeniat ze stojacymi uszami,z ktorych kazde ma szanse rozmnazac sie zgodnie z zalozeniami ZKWP....-to jest ten super postep hodowlany.....

Druga mozliwosc-samiec,ucha stoja na bacznosc,zostaja w sposob profesjonalny podciete,pies idzie na 3 wystawy,trafia na 3 sedziow,ktorzy nawet nie maja pojecia jak to sprawdzic ( a nawet jesli maja-to albo nie sprawdzaja,albo nie sa w stanie znalezc)....-dostaje swoje oceny,ba-moze nawet championat ukonczy i.......jazda

kryje 5 moze 7 suk-rozsiewajac na prawo i lewo super uszi..........

3 mozliwosc-dzielny ,sumienny hodowca.Nie kopiuje bo jest przeciw,wie,ze wystarczy przez 4 miesiace non stop kleic uszy(to w koncu "prawie" zadna ingerencja)-wtedy nie stana,a przeciez nikt nie sprawdzi go co by bylo gdyby nie kleil......wystawy,oceny,championaty wielu krajow (w tym tez tych,w ktorych od dawna juz sie nie kopiuje),kryje 20 suk i......pozamiatane

4 mozliwosc-dochowal sie miotu z super skojarzenia (przyjmijmy ,ze czekal na te szczeniaki okolo 4 lat).Jest wzorem super hodowcy,chce sobie zostawic psa i suke,na reszte ma zamowienia zza granicy.....
Czeka-zeby wybrac,wyselekcjonowac.Nie kopiuje,nie podcina,nie podkleja-chce byc fair.....-az tu nagle jak cos nie .........Z 8 szczeniat-6 zle ukladaja sie uszy.1-staja oba,2-tylko jedno,3ma je wykrecone i polozone na glowie,4 sa za lekkie i sie unosza tylko-ale to tez jest opcja do dupy,5 zakrecil sie ogon w precel i jedno ucho stoi,a 6-urodzil sie ze zlamanym ogonem.7 i 8-piekne sztuki.Co robi?Ano nic-to proste-te dwa super sobie zostawia,reszte psow rozdaje na kanape i zaczyna odkladac kolejne kilka (nascie) tysiecy zlotych na promowanie super dwojki,i kolejne krycie,ktore mu sie nie zwroci.Hodowcow zza granicy informuje,ze szczenieta sa do bani,maja wstretne uszy i zeby poczekali kolejny rok ,lub dwa-moze wtedy urodzi sie mniej wadliwych.....(Ci oczywiscie z usmiechem i zrozumieniem postanawiaja zaczekac dwa lata i przy nastepnym miocie kupuja....)

Ktory scenariusz wydaje sie byc najbardziej prawdopodobny.....?

Posted

[quote name='lutomskak']

Ktory scenariusz wydaje sie byc najbardziej prawdopodobny.....?[/quote]

Obcięcie szczeniakowi ogona w wieku 2 miesiecy?

No własnie Lutomskak, co powiesz o obcinaniu ogona w wieku 2 miesiecy?
Bez wskazań zdrowotnych. Mozesz się wypowiedzieć jako weterynarz?
Tylko krótko i na temat.

Posted

[quote name='LALUNA']

Proponuje aby Twiggy zrobiła dokładnie to samo ujecie swojego psa z tej samej odleglosci.[/quote]
szkoda czasu!!! niczego nowego nie zobaczysz! a dotykając nic byś nawet nie poczuła! :p

Posted

[quote name='LALUNA']Obcięcie szczeniakowi ogona w wieku 2 miesiecy?
[/quote]

już tak tego nie przeżywaj! ;)
pocieszę Cię faktem,że moje następne Szare nie będzie musiało tak długo czekac na kopiowanie.Będzie to zrobione w 3 dniu jego życia :p

Posted

Było:
[QUOTE]Proponuje aby Twiggy zrobiła dokładnie to samo ujecie swojego psa z tej samej odleglosci. [/QUOTE]
odpowiedź:
[quote name='twiggy']szkoda czasu!!! niczego nowego nie zobaczysz! a dotykając nic byś nawet nie poczuła! :p[/quote]

A jednak wolimy nie zrobić zdjęcia. :p

Było
[QUOTE]No własnie Lutomskak, co powiesz o obcinaniu ogona w wieku 2 miesiecy?
Tylko krótko i na temat.[/QUOTE]
Odpowiedź:
[quote name='lutomskak']najpierw Ty Laluna odpowiedz na moje pytanie.A wtedy ja odpowiem na Twoje :cool3:[/quote]

I oto mamy typową rozmowę przy braku argumentów. Krótko i nie na temat.

-Nie ma, ale nie pokaże.
-Wiem, ale nie powiem.

:cool1:

Posted

[quote name='LALUNA']Obcięcie szczeniakowi ogona w wieku 2 miesiecy?

No własnie Lutomskak, co powiesz o obcinaniu ogona w wieku 2 miesiecy?
Tylko krótko i na temat.[/quote]

ja mogę odpowiedziec,ja!!! :p
czuje sie świetnie i wygląda znacznie lepiej! :diabloti: