Inez Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 A powiedzcie mi, jak się lubią bawić whippety? Czy np aportują? Quote
Nirse Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 :p [B]whippety bardzo lubią się bawić[/B]::loveu: ... z innymi psami..zwłaszcza prowokują inne psy do gonitwy:lol:..biorą nawet kawałek kępy traw i uciekają z nią tak aby były gonione bo wiedzą, że i tak żaden pies ich nie złapie:multi: ..bardzo lubią maskotki, piłeczki, kije..aportują świetnie :lol: ..w przeciąganie i szarpanie np.kawałka materiału :loveu: Quote
bonsai_88 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Skoro whippety tak lubią uciekać to zapraszam do zabawy z moją Birmą.... franca ma w sobie coś z charta i nie może się poganiać z żadnym psem [chaszczaki, najszybsze w mojej okolicy, są od niej dużo wolniejsze] ;) Quote
Dogarium Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Moje dwie whippetki uwielbiają: - aportować piłkę - uganiać się za frisbee - gonić się wzajemnie w szaleńczym pędzie - robić sztuczki za przysmaki - bawić się ze sobą w "walkę" - żuć prasowane kości - gryźć piszczące zabawki - bawić się kulą-smakulą Dodatkowo, jak charty mają głupawkę, to kręcą się w kółko z podkulonym zadem - nazywamy to whippetingiem ;) Warto wypróbować ze swoim psem flyballa, caoursingów, agility i innych psich sportów, ale to wymaga nakładów czasowych i finansowych. Nie w każdym mieście jest taka możliwość, więc trzeba podróżować. Pozdrawiamy serdecznie :) Dogarium.pl Quote
Psia_Chatka Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Moja uwielbia ścigać się ze wszystkimi psami lub też je gonić. Ma też jedną głupią zabawę - podczas wycieczek konnych w galopie wyprzedza mojego konia o ok 20 metrów, czeka w przysiadzie z merdajacym ogonem czasem aż poszczekując aż prawie na nią wpadnie i wtedy wystrzeliwuje z pod niego niczym torpeda aby zacząć na nowo. Ostatnio spodobała jej się zabawa w chowanego (tzw ja się chowam, ktoś ją trzyma i po ok 5min puszcza tak aby mogła wykorzystać także węch). Jesteśmy raczkujące we friesbee i agility ale Lili pokochała tunel i aż zerwała obrożę z niecierpliwości aby wreszcie tamtędy przebiec;) Quote
Recommended Posts