aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Wojtecki']....Pies się zatrzymuje... Wydaje mi się ,że trop powinien iśc wzdłuż jaru, w gęstych jeżynach,ale przecież nie widać nawet kropelki farby , bo deszcz wszystko wymył... Próbuję nakierować Poświatę w te chaszcze (mój błąd - że nie zdałem się na psi węch,tylko na ludzki pomyślunek :oops: ) - sunia wchodzi w nie bez przekonania - wydaje nam się ,że nie lubi jeżyn... Poświata zawraca - staje nad brzegiem jaru - ma trop !! .. Trop idzie w dół - zjeżdżamy jak na nartach - po błocku - po zboczu na samo dno jaru - przechodzimy przez potok - i wspinamy się w górę - chwytam się jakichs wystających korzeni drzew oraz kamieni aby w ogóle wejść pod górę Mam wrażenie, że jestem na jakimś cholernym obozie przetrwania dla popieprzonych survival-owców Pot leje się ze mnie równo Z drzew cały czas kapie woda, robi się parno, bo gdzieś tam na górze zaczęło świecić słońce... Ziemia zaczyna parować. Ścieżka ciągle gdzieś skręca , raz czy dwa Poświata schodzi ze ścieżki - tę cholerną farbę totalnie wymyło, zwłaszcza w miejscach gdzie zbocze jest kamieniste. Natomiast jak wchodzimy na miękki teren - Poswiatka od razu idzie jak po sznurku.Ale za każde zejście ze scieżki - punkty się odejmuje :evil: Idziemy i idziemy. Ta ścieżka chyba nie ma końca.... cdn ?????????????????????? Quote
Camara Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 ktoś tu zapierał się, że sie nie znęca nad biednymi czytelnikami :evilbat: a niby co jest??? zawsze w najlepszym momencie przerywa niczym w brazylijskiej telenoweli :evil: :wink: :D Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Camara napisał(a):ktoś tu zapierał się, że sie nie znęca nad biednymi czytelnikami :evilbat: a niby co jest??? zawsze w najlepszym momencie przerywa niczym w brazylijskiej telenoweli :evil: :wink: :D tam to wtedy przynajmniej leci reklama :wink: :lol: Quote
Camara Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 aga1215 napisał(a):Camara napisał(a):ktoś tu zapierał się, że sie nie znęca nad biednymi czytelnikami :evilbat: a niby co jest??? zawsze w najlepszym momencie przerywa niczym w brazylijskiej telenoweli :evil: :wink: :D tam to wtedy przynajmniej leci reklama :wink: :lol: :roflt: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Alicjarydzewska']no i znów przerwa w odbiorze :evilbat: raczej w nadawaniu :wink: i to chyba do późnego wieczoru :cry: odbiór jest zwarty i gotowy :lol: z obgryzionymi z nerwów pazurami :evilbat: Quote
Alicja Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='Alicjarydzewska']no i znów przerwa w odbiorze :evilbat: raczej w nadawaniu :wink: i to chyba do późnego wieczoru :cry: odbiór jest zwarty i gotowy :lol: z obgryzionymi z nerwów pazurami :evilbat: no mnie już paluch od klikania boli :wink: Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 No przepraszam ,już jestem ! :wink: , musiałem wreszcie trochę we firmie popracować :fadein: żebym mógł mieć pieniążki na opłaty za internet chociażby.... :lol: Hmm, na czym to skończyłem moją opowieść ??? Aha, -" Idziemy i idziemy. Ta ścieżka chyba nie ma końca.... " Wreszcie pośród gąszczu wielkich, chyba ponadstuletnich drzew - zaczyna przebijać jakieś światło - zbliża się koniec naszego marszu... Jeszcze kilka zakrętów i dochodzimy do miejsca, gdzie powinien leżeć martwy zwierz.... Ale co to ? - koziołka nie ma - a miejsce na pewno właściwe..... Poświata doprowadziła mnie do miejsca, gdzie leżała zastrzelona zwierzyna !!! Ta ścieżka miała chyba z 1,5 km.... Idziemy z sędzią na skraj lasu, gdzie stała grupka innych sędziów -obserwatorów - okazało się ,że koziołka przełożyli na koniec innej ścieżki :evil: Musimy tam jeszcze dojść z Poświatką, aby zaobserwowali (sędziowie) i ocenili jak pies zachowuje się przy zwierzynie.... Poświata podeszła do truchła - obwąchała, polizała co trzeba - ale bez jakichś specjalnych emocji. Wracamy do sędziów, gdzie trwa ożywiona dyskusja nad oceną mojej i Poświaty pracy na ścieżce tropowej (ocenie podlagają tu zarówno pies jak i przewodnik psa - zwany menerem ) Decyzja sędziów jest następująca: ocena nasza to w sumie 58 pkt... :evil: pomimo tego,że podczas porannej konkurencji "odłożenie" - tj. próba strzału - Poświata uzyskała maksymalną ilość punktów ! Do dyplomu - zabrakło nam tylko 2 !!!! punkty..... Ale się wkurzyłem....,cholera 0X Widzę,że komisja sędziów próbuje nakłonić "mojego sędziego" aby podniósł nieco ocenę - ale ten jest nieugięty.... Chyba nie za bardzo lubi ogary, zresztą na ścieżce, jak byliśmy w lesie - orzekł,że pies w mieście się marnuje a prawdziwy pies myśliwski służy do zabijania zwierzyny... :evilbat: Ten Pan akurat nie bardzo chyba się zna na niuansach rasy Ogar Polski. Nasze psy nie są killerami, to przede wszystkim tropowce i w niektórych przypadkach dzikarze. :-? Ale cóż - z sędziami się nie dyskutuje. Pomimo,iż wracamy z konkursu bez dyplomu - jestem bbbbaaaardzoo ale to baaaaaaardzo zadowolony, że wzieliśmy w nim udział Zarówno dla mnie a chyba przede wszystkim dla Poświaty - było to wspaniałe , nowe doświadczenie. Po Konkursie - jeden z bywalców takich imprez powiedział nam, że te właśnie konkursy, organizowane tu w Krośnie - są najtrudniejsze w Polsce !! Sportowa złość siedzi we mnie jeszcze do dzisiaj - że może mogłoby być lepiej, ale cóż - był to raptem dopiero nasz drugi Konkurs ! Nie mogę doczekać się już następnych.... My im pokażemy - tak Poświatko ??? 8) :lol: cdn........ :fadein: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Dzielna Poświata! Ale co tam, do trzech razy sztuka! A może by tak jakieś sierpniowe treningi, dla utrzymania kondycji? Głupio się ten "psi prowadzacz" nazywa - a jak ktoś nie wymawia "r" :o :wink: Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 aga1215 napisał(a):Dzielna Poświata! Ale co tam, do trzech razy sztuka! A może by tak jakieś sierpniowe treningi, dla utrzymania kondycji? Oj dzielna,dzielna - w nagrodę dostała WIEEEELKIEE ŚWIŃSKIE UCHO !! A,że do trzech razy sztuka - ależ oczywiście :lol: Pod koniec sierpnia planujemy jakiś Konkursik -kolejny-zaliczyć , ha,ha :wink: aga1215 napisał(a): Głupio się ten "psi prowadzacz" nazywa - a jak ktoś nie wymawia "r" :o :wink: he,he śmieszne, baaardzo śmieszne.... :D :D :D Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 A na "deser" moich wspominków z pobytu na Podkarpaciu mam jeszcze jedną niespodziankę dla sympatyków Poświatki !!! :lol: Hania Łuczak oraz Jurek Dyło , którzy byli organizatorami kilkudniowych Warsztatów Ogarów i Gończych - przygotowali bardzo ciekawy i profesjonalny program zarówno pod kątem szkolenia piesków (a może nawet bardziej ich właścicieli) jak i pod kątem umożliwienia rozwoju zwierzaków poprzez sport !! :lol: Jednym z elementów "usportowienia" naszych psów - były Zawody Obedience dla Ogarów i Gończych Polskich W zawodach wzięło udział aż 18 psów ! Poświata startowała dopiero z numerem 16 - i niestety bez żadnego przygotowania przed imprezą ... :oops: Emocji było co niemiara, gdyż widoczne było,że niektórym bardzo zależało na zwycięstwie... :-? Po kilkunastu startujących przed nami psach przyszła kolej na nas.... Weszliśmy na plac boju.... cdn... Quote
Alicja Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Kurka ...Wojtecki , a ja już chciałam iść spać :evil: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Wojtecki napisał(a):A na "deser" moich wspominków z pobytu na Podkarpaciu mam jeszcze jedną niespodziankę dla sympatyków Poświatki !!! :lol: Hania Łuczak oraz Jurek Dyło , którzy byli organizatorami kilkudniowych Warsztatów Ogarów i Gończych - przygotowali bardzo ciekawy i profesjonalny program zarówno pod kątem szkolenia piesków (a może nawet bardziej ich właścicieli) jak i pod kątem umożliwienia rozwoju zwierzaków poprzez sport !! :lol: Jednym z elementów "usportowienia" naszych psów - były Zawody Obedience dla Ogarów i Gończych Polskich W zawodach wzięło udział aż 18 psów ! Poświata startowała dopiero z numerem 16 - i niestety bez żadnego przygotowania przed imprezą ... :oops: Emocji było co niemiara, gdyż widoczne było,że niektórym bardzo zależało na zwycięstwie... :-? Po kilkunastu startujących przed nami psach przyszła kolej na nas.... Weszliśmy na plac boju.... cdn... ale kiedy? Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Poświata zachowywała się rewelacyjnie !! W lot wykonywała wszystkie komendy.... Publiczność czekająca już na koniec imprezy - w pewnym momencie zaniemówiła...widząc jak nam idzie na placu... Poświatka wykonywała kolejne komendy i zadania z wielkim entuzjazmem Dotychczas prowadzącym w zawodach - zaczęły rzednąć miny.... "Nasi fani" zaczęli coraz głośniej kibicować :lol: Na trybunach zaczęło się skandowanie "Poświata ! Poświata !" Jeszcze jedna konkurencja i ..... iiiiiiiii "POŚWIATA" JEEEEEESSST THEEEEEE BEEEEESSST!!! Żałujcie, że tego nie widzieliście - ryk z tysięcy gardeł na stadionie Legii, to nic w porównaniu z aplauzem i wrzawą jaka podniosła się po zakończeniu przez Poświatę (oczywiście pod moją komendą :oops: ) jej występu .... :lol: Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce A na dowód tego , co tu napisałem - załączam poniższy dyplomik : 8) Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Kurka ...Wojtecki , a ja już chciałam iść spać :evil: sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8) Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Aha, z tych emocji nie podałem daty zawodów obedience - miały one miejsce we czwartek 14-07-2005 :lol: Quote
Alicja Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Wojtecki napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):Kurka ...Wojtecki , a ja już chciałam iść spać :evil: sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8)wybaczam.. :lol: dotrwałam ...no i nie załuję :wink: Poświata i Wojtecki :laola: GrAtUlAcJe :angel: Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Wojtecki napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):Kurka ...Wojtecki , a ja już chciałam iść spać :evil: sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8)wybaczam.. :lol: dotrwałam ...no i nie załuję :wink: Poświata i Wojtecki :laola: GrAtUlAcJe :angel: Dzięki,wielkie dzięki !!! :wink: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Wojtecki napisał(a): Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce :klacz: Poświata :BIG: :laola: Wojtecki napisał(a):sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8) rety, Wojtecki - Ty sie nie kończ :nono: - kto będzie się zajmował Poświatką zanim wróci Beata? :wink: :lol: Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 aga1215 napisał(a):Wojtecki napisał(a): Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce :klacz: Poświata :BIG: :laola: Wojtecki napisał(a):sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8) rety, Wojtecki - Ty sie nie kończ :nono: - kto będzie się zajmował Poświatką zanim wróci Beata? :wink: :lol: No fakt, to się nie będę jeszcze kończył - ze względu na psicę :P Quote
asher Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Gratulacje!!! :klacz: :klacz: :klacz: :laola: A zdjęcia jakieś som? :evilbat: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Wojtecki napisał(a):aga1215 napisał(a):Wojtecki napisał(a): Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce :klacz: Poświata :BIG: :laola: Wojtecki napisał(a):sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8) rety, Wojtecki - Ty sie nie kończ :nono: - kto będzie się zajmował Poświatką zanim wróci Beata? :wink: :lol: No fakt, to się nie będę jeszcze kończył - ze względu na psicę :P A kiedy będą obiecane fotki z wyprawy? Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 asher napisał(a):Gratulacje!!! :klacz: :klacz: :klacz: :laola: A zdjęcia jakieś som? :evilbat: Dzięki za gratulacje !!! 8) Cyfrówka jest w Zakopanem z Beatą i dzieciakami, tak więc czekam na jakieś zdjęcia od innych uczestników tych zawodów. Jak tylko coś będę miał - zaraz wklejam !! :wink: Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 aga1215 napisał(a):Wojtecki napisał(a):aga1215 napisał(a):Wojtecki napisał(a): Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce :klacz: Poświata :BIG: :laola: Wojtecki napisał(a):sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8) rety, Wojtecki - Ty sie nie kończ :nono: - kto będzie się zajmował Poświatką zanim wróci Beata? :wink: :lol: No fakt, to się nie będę jeszcze kończył - ze względu na psicę :P A kiedy będą obiecane fotki z wyprawy? Miałem ze sobą tzw. klasyczną lustrzankę , jeszcze kilka fotek muszę pstryknąć i dam film do wywołania... Coś tam pod koniec tygodnia powinno z tego być :fadein: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Wojtecki napisał(a):aga1215 napisał(a):Wojtecki napisał(a):aga1215 napisał(a):Wojtecki napisał(a): Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce :klacz: Poświata :BIG: :laola: Wojtecki napisał(a):sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8) rety, Wojtecki - Ty sie nie kończ :nono: - kto będzie się zajmował Poświatką zanim wróci Beata? :wink: :lol: No fakt, to się nie będę jeszcze kończył - ze względu na psicę :P A kiedy będą obiecane fotki z wyprawy? Miałem ze sobą tzw. klasyczną lustrzankę , jeszcze kilka fotek muszę pstryknąć i dam film do wywołania... Coś tam pod koniec tygodnia powinno z tego być :fadein: no to czekamy :P Quote
Recommended Posts